Kuriozity z živočišné říšeZAJÍMAVOSTI O ZVÍŘATECH

Největší dravec na světě Top 9 dravců na světě

Největší dravec na světě Top 9 dravců na světě . Který lovec je nejlepší v lovu ? Největším dravcem na světě je kosatka dravá.

9. Komodský varan Největší dravec

Varan komodský Největší dravec na světě
Dospělý jedinec může měřit až 3 metry a vážit až 160 kg. Varan komodský nemá ve svém životním prostředí žádné predátory. Svou kořist zabíjejí silnými nohami a ostrými zuby. Jejich sliny obsahují toxické bakterie . Když kořist unikne, zemře do 24 hodin na otravu krve.

8. Sněžný levhart Největší dravec

Sněžný levhart Největší dravec na světě


Žije ve vysokohorských oblastech střední Asie. Jedním skokem dokáže překonat vzdálenost 15 metrů. Ve svém přirozeném prostředí nemají přirozené nepřátele.

7. Krokodýl mořský

Krokodýl mořský Největší dravec na světě


Je největší ze všech žijících plazů na světě. Může dorůst délky až 5 metrů a váhy 1 tuny. Má dlouhou a silnou čelist a je výborný plavec.

5 největších vlků na světě

6. Orel královský Největší dravec

Orel královský Největší dravec na světě


Je to největší dravý pták na světě v Severní Americe. Dospělý jedinec váží až 7 kg . A může dosáhnout rychlosti až 300 km/h. Tento majestátní pták má vynikající zrak a dokáže najít i malou kořist z velké výšky.

5. Lední medvěd

Lední medvěd Největší predátor na světě


Mohou měřit až 3 metry a vážit až 720 kg , jsou to největší suchozemské šelmy na Zemi. Kromě lidí nemají v přírodě žádného nepřítele.

4. Lev Největší dravec

Lev Největší predátor na světě


Je to nádherné zvíře, které je často označováno za krále zvířat. Dospělý lev může měřit až 2,5 metru a vážit až 225 kg.

3. Velký bílý žralok

Velký bílý žralok Největší dravec na světě
Patří mezi nejnebezpečnější mořské tvory. Měří až 6 metrů a může vážit až 2,6 tuny. Žralok má až 300 ostrých zubů. Nejčastěji se živí tuleni. Filmy o žralocích

5 věcí, které byste měli vědět o mužské plešatosti

2. Tiger

Tiger


Dospělý jedinec může měřit až 3,3 metru a vážit 300 kg. Tygři žijí v deštných pralesích. Patří také k nejkrásnějším zvířatům na světě. Loví převážně v noci. Největší dravec na světě,

1. Kosatka

Kosatka


Může být až 9 metrů dlouhý a vážit téměř 5,5 tuny. Žije ve všech oceánech světa.Živí se tuleni, delfíny, ale také žraloky.Jsou to nejlepší  predátoři na světě. 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button