Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

10 nejlepších kung-fu filmů, které byste měli rozhodně vidět

Kung-fu filmy, které byste rozhodně měli vidět. Nejlepší kung-fu filmy všech dob. Seznam kung fu filmů . Bruce Lee kung fu filmy .Kung fu filmy,Viděli jste tyto kung fu filmy ? 

 

 

10. Pěsti ze železa

Pěsti ze železa

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Inglourious Basterds) Železné pěsti, krví a zlomenými kostmi nasáklé akční dobrodružství podle klasického kung-fu.

Někdo ukradl zásilku císařského zlata a všichni kung-fu bojovníci, zabijáci a nájemní vrazi v Číně udělají cokoli, aby se dostali k neuvěřitelnému bohatství. Kung-fu filmy .V hlavních rolích se představí držitel Oscara Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista.Ve filmu se proti sobě postaví Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le a Byron Mann.

9. Velmistr

Velmistr

Režisér Wong Kar-wai vidí legendárního čínského mistra bojových umění Yip Mana jako osobnost, jejíž život a činy vyjadřují jak filozofii, tak čistou fyzickou eleganci kung-fu.

Příběh o ztraceném světě posledních velmistrů, který kombinuje přesně odpozorované prvky klasických kung-fu filmů. Hlavní role ztvárnili Tony Leung a Zhang Ziyi.

8. Škola hada

Škola hada

Akční komedie plná napínavých bojových scén a choreografických kung-fu čísel s Jackie Chanem v choreografii režiséra filmu Tygr a drak.

7. Tehdy v Číně

Tehdy se v Číně točily kung-fu filmy

Tento film o bojových uměních zobrazuje vztah legendárního hrdiny a mistra bojových umění Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cizím vojskům (Angličanům, Francouzům a Američanům), která drancovala Čínu.Kung Fu filmy, které byste měli rozhodně vidět.

Když se teta Yee vrátí z Ameriky plně adaptovaná na Západ, Wong Fei-Hung se ujme role jejího ochránce. Kung-fu filmy. To se ukáže jako velmi obtížné, když se jeho škola bojových umění a místní milice zapletou do tvrdých bojů proti cizím i místním úřadům. Násilí se stupňuje a dokonce i teta Yee má z nového západního stylu obavy. Je přece možné bojovat kung-fu proti zbraním?

6. Zakázané království

Zakázané království kung fu filmy

Kung-fu filmy .Jet Li a Jackie Chan se setkávají v akčním příběhu ze staré Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, v nichž neohrožení kung-fu bojovníci bojují proti zlu. Filmy mu dodává Hop, starý čínský obchodník, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila jeho dědečkovi. Jason je příběhem okouzlen.

Brzy je Hopův obchod přepaden a starý muž je zastřelen. Jason vezme umírajícímu muži z rukou hůl a od té chvíle si nemůžete pomoct, ale …Kung-fu filmy, které byste rozhodně měli vidět.

5. Pěst legendy

Hrstka legendárních kung-fu filmů, které byste rozhodně měli vidět. Nejlepší kung-fu filmy všech dob. Seznam kung fu filmů . Filmy Bruce Lee o kung fu .

1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský mistr bojových umění Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl za nevyjasněných okolností zavražděn Japonci. Situaci dále komplikuje Chenův vztah s japonskou dívkou Mitsuko.

Hongkongský film Gordona Chana vznikl v roce 1994 jako remake filmu Fist of Fury z roku 1994. 1972. Legendárního Bruce Leeho nahradil jeho stejně zkušený nástupce Jet Li.

Kung fu filmy

 

4. Legenda o opilém mistrovi

Legenda o opilém mistrovi kung-fu filmů, kterou byste rozhodně měli vidět. Nejlepší kung-fu filmy všech dob. Seznam kung fu filmů . Filmy Bruce Lee o kung fu .

Hung se snaží vyhnout placení cla, ale jeho malý podvod dostane do problémů jeho i celou jeho rodinu. Jeho otci záleží nejvíce na cti a Hung je na cestě navždy pošpinit čest své rodiny…

Fei Hung se vrací domů se svým otcem, který je známým lékařem. Jejich sluha cestuje s manželi. Během cesty vlakem mělo být všechno zboží zkontrolováno a zaplaceno clo, ale Fei Hungovi se podaří ukrýt velmi drahý kořen ženšenu ve velvyslancově kufru, kde se vyhne placení cla. Když si pak Fei Hung chce vzít ženšen zpět, dostane se do sporu s mužem, který také něco ukryl do velvyslancova kufru. Jejich souboj je přerušen odjezdem vlaku, ve kterém Fei Hung cestuje.

Manželé si až velmi pozdě uvědomí, že si omylem vyměnili balíčky. Fei Hung tedy nemá kořen ženšenu, ale cennou nefritovou pečeť, kterou velvyslanec ukradl a chtěl prodat. Fei Hung si však neuvědomuje hodnotu toho, co ukradl, jen přemýšlí, jak se rychle dostat ke ztracenému ženšenu. Fei Hungovi pomáhá jeho matka. Ale matka a syn jsou na otce krátcí. I když se snaží něco vyřešit, táta stejně zjistí, co Fei Hung udělal. Fei Hung si navíc navzdory otcovu zákazu neustále pere oblečení a provozuje opilecký stánek, kde pije alkohol, což jeho otec rovněž neschvaluje.

3. Drak přichází

Drak přichází Kung-fu filmy, které byste měli rozhodně vidět. Nejlepší kung-fu filmy všech dob. Seznam kung fu filmů . Filmy Bruce Lee o kung fu .

Han, bývalý šaolinský mnich, vládne ve své ostrovní pevnosti neomezeně. Každé tři roky pořádá slavný turnaj bojových umění. Nikdo však neví, že Han je zločinec, který pašuje drogy. Naneštěstí pro něj se turnaje účastní postava Bruce Leeho, který také přichází pomstít smrt své sestry.

Děj však není v tomto filmu tím nejdůležitějším. Mnohem podstatnější je herec Bruce Lee a jeho práce s tělem a zvukem vlastního hlasu. Hned ve svém druhém zápase předvede neuvěřitelný kop přímo do středu sebevědomí většiny mužů. Vrcholem je však samozřejmě souboj s hlavním padouchem v zrcadlové místnosti. Filmový koktejl namíchaný z hongkongských bojových filmů, bondovek a s Wellesovým citátem na konci. Bruce Lee zemřel měsíc po dokončení tohoto filmu za nevyjasněných okolností.

2. 36. Šaolinská komora

36. komnata šaolinských kung-fu filmů, které byste rozhodně měli vidět. Nejlepší kung-fu filmy všech dob. Seznam kung fu filmů . Filmy Bruce Lee o kung fu .

Číně v době hrůzovlády Mandshu. Šaolinský kněz Ho Kuang-Huan ve své škole bojového umění kung-fu trénuje mladé mnichy, aby se z nich stali vražední bojovníci. Kung-fu filmy. Než se mladí mniši mohou nazývat mistry kung-fu, musí projít 35 komnatami, kde jsou zasvěceni do umění boje na život a na smrt se všemi zbraněmi i holýma rukama.

Nejtalentovanější z nich je Liu Yu-Te. Po skončení jde změřit síly s dynastií Mandschu. Podívejte se také na :
10 nejlepších filmů o bojových uměních 

1. IP MAN 1, 2, 3

ip man kung fu filmy, které byste měli rozhodně vidět. Nejlepší kung-fu filmy všech dob. Seznam kung fu filmů . Kung fu filmy Bruce Lee .

Čína, 1935. Kluby bojových umění ve Foshanu získávají na popularitě a Ip Man (Donnie YEN) je nesporným vládcem umění Wing Chun, stále populárnější verze Kung Fu. Poklidný život jeho rodiny a přátel však převrátí naruby japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je nucen bojovat o vlastní přežití v řadě výzev, které vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským válečníkem.

Poté, co hrdinný Ip Man (Donnie Yen) prokázal své jedinečné bojové schopnosti v bojích s Japonci během druhé čínsko-japonské války, uprchl v roce 1949 do Hongkongu, kde chtěl založit školu bojového umění Wing Chun. Když se to mocný mistr Hung (Sammo Hung Kam-Bo) dozví, pověří Ip Mana nelehkým úkolem, který začíná časově omezeným, náročným soubojem s několika bojovníky zkušenými v různých bojových uměních – Ip Man si získá jejich respekt a úctu … Nebezpečí mu však hrozí i od zkorumpovaného policejního intendanta a britského boxerského šampiona přezdívaného Twister (Darren Shahlavi). Tentokrát však Ip Man nebojuje jen za čest čínského lidu, ale také za možnost otevřít si vlastní školu bojových umění…

Příčiny vypadávání vlasů u mužů : hlavní viníci

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Manovi (Donnie Yen) se potýká nejen s hongkongským gangem, kung-fu filmy, jejichž šéfa ztvárnila boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat i s vlastním rodinným životem. Ve městě prolezlém korupcí, kde se zároveň neustále snaží čelit . Master of Wing Chun, nicméně, to nemá snadné.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button