FARMOVÉ KONĚKoně

10 nejsilnějších plemen koní na světě

Seznam nejsilnějších plemen koní na světě. Plemena koní, která mají neuvěřitelnou sílu. Podívejte se na nejbrutálnější plemena koní na světě. Plemena koní

10. Dolehest

Dolehest


Dølahest nebo Dole je norský kůň. Toto plemeno bylo zařazeno mezi plemena koní v roce 1947. Plemeno dorůstá do výšky 160 cm a může vážit až 630 kg.Hlava je těžká s rovným profilem, krk je poměrně krátký a svalnatý, kohoutek je mírně výrazný a široký, hrudník je široký a hluboký a plece jsou silné, svalnaté a skloněné. Hřbet je dlouhý a široký, svalnatý a mírně skloněný. Nohy jsou krátké, ale pevné a svalnaté, s širokými, pevnými klouby a tvrdými kopyty.

9. Fjordský kůň

Fjordský kůň


Fjordský kůň neboli norský fjordský kůň je relativně malé, ale velmi silné plemeno koně z horských oblastí západního Norska. Má silný, klenutý krk, silné nohy a svalnaté tělo. Hlava je středně velká a dobře definovaná širokým, plochým čelem a rovným nebo mírně vypouklým obličejem, s malýma ušima a velkýma očima.

Navzdory své malé velikosti je toto plemeno plně schopné nést dospělého člověka a tahat těžká břemena.Jeho srst se na zimu stává extrémně těžkou a hustou.Plemeno dorůstá do výšky 150 cm a může vážit až 500 kg.Ačkoli někteří jedinci mohou spadat pod tradiční dělení mezi koně a poníky, fjordský kůň je považován za koně bez ohledu na výšku.

8. Kůň Suffolk

Kůň Suffolk


Suffolk Horse, historicky známý také jako Suffolk Punch nebo Suffolk Sorrel, je anglické plemeno tažných koní. Suffolk Punch byl vyšlechtěn pro práci v zemědělství a získal si oblibu na počátku 20. let 20. století. století. Kůň dorůstá výšky až 178 cm a může vážit až 1 tunu.

Plemeno má silný, klenutý krk, dobře osvalená, skloněná ramena, krátký, široký hřbet a svalnatý, široký zadek. Nohy jsou krátké a silné, s širokými klouby; zdravá, dobře tvarovaná kopyta.

Plemena koní 

7. Russian Heavy Draft

Russian Heavy Draft


Ruský těžký kůň je designový kůň vyvinutý v Sovětském svazu, který byl oficiálně zaregistrován v roce 1952. Dorůstají výšky 152 cm a mohou vážit až 700 kg.Toto plemeno se používá při pokusech o křížení a zlepšování vlastností jiných plemen.

6. American Cream Draft

American Cream Draft


American Cream Draft je vzácné plemeno koní, jediné plemeno vyšlechtěné ve Spojených státech, které stále existuje. Mají široký trup, šikmá ramena a krátká, silná záda. Jejich žebra jsou dobře klenutá a krátká, mají dobře osvalené zadní končetiny a silné, dobře vyvážené nohy.

Mají silná kopyta a jejich pohyb je volný a snadný. Dorůstá výšky 163 cm a může vážit až 820 kg.Jedno z nejsilnějších plemen koní na světě.

5. Chladnokrevní Holanďané

Holandský chladnokrevník Seznam nejsilnějších plemen koní na světě. Plemena koní, která mají neuvěřitelnou sílu .


DUTCH DRAFT je holandské plemeno těžkého koně. Má mohutnou postavu, dobrou výdrž a klidnou povahu. Toto plemeno bylo vyšlechtěno na počátku 20. století v provincii Zeeland, a proto může být známé také jako zeelandský kůň.Dorůstá výšky 160 cm a může vážit až 750 kg.

4. Belgický

Belgický Seznam nejsilnějších plemen koní na světě. Plemena koní, která mají neuvěřitelnou sílu.
Je to jedno z nejsilnějších plemen, dorůstá výšky 168 cm a může vážit až 900 kg.V současnosti je nejvyšším koněm světa belgický kůň jménem Big Jake, který se narodil v roce 2000. A je 210 cm vysoký. Je také na seznamu 7 největších plemen koní na světě : Největší koně

3. Percheron

Percheron Seznam nejsilnějších plemen koní na světě. Plemena koní, která mají neuvěřitelnou sílu.


Percheron je plemeno tažných koní, které pochází z údolí řeky Puisne v západní Francii, jež je součástí bývalé provincie Perche, podle níž je plemeno pojmenováno. Peršeroni jsou svalnaté plemeno a jsou známí svou inteligencí a ochotou pracovat.Mohou dorůstat výšky 193 cm a vážit až 1200 kg.

2. Kůň Clydesdale

Clydesdale kůň Seznam nejsilnějších plemen koní na světě. Plemena koní, která mají neuvěřitelnou sílu.


Clydesdale je plemeno tažných koní pojmenované podle farmářských koní z hrabství Clydesdale ve Skotsku.Plemeno bylo vyšlechtěno z vlámských hřebců dovezených do Skotska a zkřížených s místními klisnami. Poprvé bylo jméno „Clydesdale“ pro toto plemeno použito v roce 1826.Dorůstají výšky 183 cm a mohou vážit až 910 kg.Patří k nejsilnějším plemenům koní na světě.

 

Nejsilnější kůň

 

1. Shirský kůň

Shirský kůň Seznam nejsilnějších plemen koní na světě. Plemena koní, která mají neuvěřitelnou sílu .
Shire je britské plemeno koní.Shire vznikl v polovině 18. století, i když jeho původ je mnohem starší.Dorůstá výšky 178 cm a může vážit až 1100 kg.Největším koněm v historii byl pravděpodobně shire jménem Mamut (známý také jako Sampson), který se narodil v roce 1848. Byl vysoký 219 cm a jeho váha byla odhadnuta na 1544 kg.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button