Kuriozity z živočišné říšePsiZAJÍMAVOSTI O ZVÍŘATECH

5 největších vlků na světě Největší vlk na světě

5 největších vlků na světě . Vlci se dělí především na tři druhy: etiopské, červené a šedé. V rámci těchto kategorií se však rozlišují druhy vlků, které se dělí na poddruhy. Oficiálně je uznáno téměř 40 poddruhů vlků, z nichž největší patří do kategorie vlků šedých.

Mnoho lidí hází všechny poddruhy vlků šedých do jednoho pytle a označuje druh vlka šedého za největší na planetě. Vzhledem k tomu, že v této skupině je tolik různých vlků, které je třeba studovat, je zde prostor pro upřesnění. Podívejme se na 5 největších poddruhů vlků na světě a o každém z nich se dozvíme něco nového.

5. Prérijní vlk

5.Prairie wolf
Hmotnost: 50 kg
Délka: 200 cm
Místo: Velké pláně
Odhadovaný počet obyvatel: 3 900

Vlci z Velkých plání jsou stejně jako jejich protějšky zdatnými lovci, kteří se živí jeleny, losy, bobry a ptáky. Průměrná velikost smečky tohoto poddruhu je pouze pět nebo šest vlků, přestože se jedná o nejrozšířenější poddruh vlka ve Spojených státech.

Populace vlků na Velkých pláních byla lovem a odchytem poškozena natolik, že téměř vyhynula a zůstala jen malá skupina přežívajících vlků u kanadských hranic. Vynakládáme velké úsilí, abychom se odrazili ode dna, a počet obyvatel nyní roste.

Věděli jste to?

Tento impozantní a rozšířený poddruh vlka vznikl začleněním poddruhů, jako je vlk severní ze Skalistých hor, který byl kdysi pojmenován jako samostatný poddruh.

4. Canis lupus pambasileus

4.Canis lupus pambasileus


Hmotnost: 54 kg
Délka: 200 cm
Umístění:Aljaška, Kanada
Odhadovaný počet obyvatel: 5 000

Tento poddruh, známý také jako vlk yukonský, žije jak na Aljašce, tak na Yukonu a snaží se vyhnout nejchladnější tundře. Vysoce inteligentní a pozorné smečky aljašských vnitřních vlků využívají týmovou spolupráci, která jim umožňuje ulovit obrovskou kořist, jako jsou bizoni a losi. Svou kořist zpravidla pronásledují a obkličují, přičemž útočí ze všech stran, takže kořist neví, kterou stranu má bránit. Tato metoda je nejen účinná, ale snižuje i riziko zranění jednotlivých členů svorky. Válečné filmy

Věděli jste to?

Barvy aljašských vnitřních vlků se obvykle pohybují od černé po bílou. Nejčastěji se vyskytuje černá barva a vzory srsti, které obsahují černou barvu v kombinaci s jinými barvami.

3. Sibiřský vlk

3.Sibiřský vlk největší vlci na světě největší vlk na světě


Hmotnost: 57 kg
Délka: 150 – 200 cm
Poloha: severní Evropa a Asie
Odhadovaný počet obyvatel: 30 000 – 40 000

Jak lze vytušit z jeho jména, sibiřský vlk je přizpůsoben extrémně chladnému podnebí. Její srst je hustá v odstínech šedé, rezavé a černé a poskytuje vynikající izolaci. Tito chytří predátoři loví ve smečkách jako většina vlků. Provádějí také selektivní predaci a odstraňují staré, nemocné a slabé členy stád karibu a bizonů.

Věděli jste to?

Tito majestátní vlci se kdysi pohybovali na mnohem větším území severní Evropy, ale jejich počty ohrožují lovci. Vlci byli loveni pro své krásné kožešiny, a proto je jejich populace nejhustší zejména v severní části Arktidy a v boreálním Rusku.

2. Vlk euroasijský

2.Vlk euroasijský největší vlci na světě největší vlk na světě


Hmotnost: 72 kg
Délka: 150 cm
Umístění: severní Evropa
Odhadovaný počet obyvatel: 25 000 – 30 000

Ačkoli se jedná o blízké srovnání, vlk euroasijský je na základě průměrné hmotnosti považován za v průměru větší druh než vlk sibiřský. Tito vlci se vyskytují v západní Evropě, Skandinávii a Číně, ale nejvíce jich je v Rusku. Nejhustší populace těchto vlků se rovněž nachází v Rusku.

Hlavními znaky, kterými se vlk euroasijský liší od ostatních poddruhů, jsou štíhlá stavba těla a poměrně krátká, hrubá srst. Barvy jejich srsti se velmi liší a kolísají mezi krémovou, červenou, černou, šedou nebo jejich kombinací.

Věděli jste to?

Strava přizpůsobivého vlka eurasijského je stejně rozmanitá jako jeho životní prostředí. Nejedí jen obvyklou potravu, jako jsou jeleni a ovce, ale také hlodavce, žáby a ještěrky.

1. Canis lupus occidentalis

1.Canis lupus occidentalis největší vlci na světě největší vlk


Hmotnost: až 70 kg
Délka: 150 – 210 cm
Umístění:Aljaška a západní Kanada
Odhadovaný počet obyvatel: 7 000 – 10 000

 

Největší vlk na světě

 

Vlk v údolí Mackenzie je největším vlkem na světě. Tento chlupatý obr, známý také jako vlk severozápadní nebo vlk kanadský, se potuluje po americkém severozápadě a často se vyskytuje v údolí řeky Mackenzie. Řeka Mackenzie je nejdelším říčním systémem v Kanadě a živí rozsáhlý ekosystém, kde se daří i těm největším vlkům.

Vlk je v údolí Mackenzie rozšířen také v Yellowstonském národním parku, kde hraje důležitou roli při udržování populace losů pod kontrolou. Tito inteligentní a impozantní vlci obvykle loví tak, že pomocí koordinované paniky způsobí, že nejmladší a nejslabší členové smečky zůstanou pozadu.

Věděli jste to?

Tito vlci mají obzvláště silné končetiny a velké plíce přizpůsobené dýchání ve vyšších nadmořských výškách, což jim umožňuje vládnout ve svém přirozeném prostředí. V porovnání se svými přirozenějšími příbuznými jsou vlci v Mackenzie Valley považováni za poddruh vlka s největší tělesnou hmotností. Jejich zavalitá postava jim dodává poněkud zavalitější a zaoblenější vzhled než ostatním druhům vlků.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button