PLEMENA PSŮ SKUPINYPsi

Zajímavá plemena psů : 11 nejzajímavějších plemen psů

Na světě existuje mnoho krásných a neobvyklých psů, z nichž nejzajímavější jsou samozřejmě psi smíšených plemen. Podívejte se na nejzajímavější plemena psů na světě z hlediska vzhledu. Někteří jsou bezsrstí, jiní mají docela působivé dredy.Zajímavá plemena psů : :

 

 

1.Commodore

 

1.Commodore

 

Komondor je velké, svalnaté plemeno – známé také jako maďarský ovčák – vyznačující se šňůrovitou srstí, která vypadá, jako by byla poseta bílými dredy. Neobvyklá srst mu pomáhá splynout s ovcemi, které tento pracovní pes pomáhá chránit. Udržuje ho také v teple a chrání ho před predátory. Komondor – Vše o plemeni

Zajímavá plemena psů :

 

Údržba srsti komondora vyžaduje spoustu práce. Pokud se o něj pravidelně nestaráte , může pes vypadat špinavě a matně. Nejlepším způsobem, jak udržet Komondor v čistotě, je nikdy ho nenechat zašpinit.

2.Mexický nahý muž

 

2.Mexický nahý muž

Mexický naháč je bezsrstý pes, i když se vyskytuje i v méně časté formě se srstí . Bezsrstá verze psa se vyznačuje absencí veškeré (nebo téměř veškeré) srsti.

Mexický naháč je jedním z nejstarších a nejvzácnějších plemen na světě a je prvním psem v Americe. Toto plemeno se dodává ve 3 velikostech a může mít až 10 různých barev. Pes je považován za národní poklad Mexika. Mexická bezsrstá: popis, charakteristika a chov

3.Mudi

 

3.Mudi

Další plemeno pasteveckých ovcí z Maďarska, mudi . Vznikl křížením plemen puli a německý špic a možná i několika dalších plemen.
Mudiho srst je výrazně kudrnatá a může se lišit barvou. Toto plemeno je vzácné, ale je považováno za aktivní, inteligentní a dobře cvičitelné. Mudi pes: charakteristika plemene

4.Bedlington teriér

 

4.Bedlington teriér

Pokud tohoto psa určitým způsobem upravíte, může vypadat jako beránek. Nenechte se však zmást. Bedlington může být milý a klidný, ale u tohoto zvědavého a láskyplného plemene se obvykle projeví instinkty agresivního teriéra. Bedlington teriér

 

5.Čínský chocholatý pes

 

5.Čínský chocholatý pes

Čínský chocholatý pes, který je známý svou bezsrstou variantou, se ve skutečnosti vyskytuje i v geneticky recesivní pudrované verzi, která má srst po celém těle. Bezsrstý čínský chocholatý pes na obrázku má pouze chomáčky chlupů na hlavě, ocase a tlapkách.

Předpokládá se, že se vyvinula z afrických bezsrstých psů.Její povaha je dosti podobná kočce. Rádi sedí na vyvýšených místech a snadno se přizpůsobují životu v malých prostorách, ačkoli jsou velmi aktivním plemenem.

6.Puli

 

6.Puli Zajímavá plemena psů

Chlupatý maďarský ovčák je známý svou dlouhou srstí s třásněmi. Puli má plnou černou, plnou bílou nebo černou srst s příměsí bílých chlupů, které dodávají psovi stříbřitý lesk.Zajímavá plemena psů .Interesting Dog Breeds :

Puli jsou inteligentní, citliví psi s velkým smyslem pro humor. Stejně jako podobně vypadající plemena bergamský ovčák a komondor. Trvá až pět let, než dlouhé šňůry Puli dorostou až k zemi. Puli pes

7.Turecký ukazatel

 

7.Turecký ohař Zajímavá plemena psů

Katalburun je turecký pes známý svým charakteristickým dvojitým nosem. Předpokládalo se, že tato neobvyklá stavba nosu dává plemeni výhodu při lovu, protože je extrémně citlivé na pachy. Chovatelé si však tehdy uvědomili, že rozdělený nos je pouze kosmetickým prvkem a oproti typickému psímu čenichu nenabízí žádnou skutečnou výhodu.

Vzhledem k tomu, že tento znak může vést k vážnému rozštěpu patra, někteří chovatelé již neberou dvojitý nos jako pozitivní znak. Psi se přestali pro tuto vlastnost množit. Název plemene je v turečtině odvozen od slov „catal“, což znamená vidlička, a „burun“, což znamená nos. Zajímavá plemena psů. Plemeno ohařů: Charakteristika plemene

8.Bullteriér

 

8.Bullteriér Zajímavá plemena psů

Charakteristika : Hlava psa by měla mít „vejčitý tvar“. Jejich oči by měly být zapadlé a tmavé, malé a trojúhelníkové, s „pronikavým leskem“. Jejich uši by měly být malé, tenké a blízko u sebe.

Dobré je, že tito psi mají smysl pro humor. Temperamentní bulteriéři jsou okouzlující, hraví a rošťáčtí a obvykle velmi přátelští a mají milou povahu. Jsou to skvělí rodinní mazlíčci a jsou věrní svým oblíbencům.

9.Bruselský grifonek

 

9.Bruselský grifonek Zajímavá plemena psů

Malý bruselský grifonek je plemeno , které se vyskytuje v krátké nebo dlouhé srsti, ale při určité úpravě může mohutné štěně připomínat malého lva nebo někdy opici.

 

Pes má krátkou tlamu s nosem, jeho oči jsou velké a přátelské. Někteří těmto odvážným psům říkají „čtyřnohý suchý zip“, protože se vždy rádi drží svého majitele. To neznamená, že nemají spoustu energie. Jsou přátelští, snadno se cvičí a obvykle dobře vycházejí s dětmi a ostatními psy. Prostě nesnášejí samotu.Zajímavá plemena psů . Podívejte se také na :

Pes , pes domácí – Cesta od vlka k domácímu mazlíčkovi .

10.Nahý Inka

 

10.Inca Hairless Zajímavá plemena psů

Incký bezsrstý pes , kterému se také říká jednoduše peruánský bezsrstý pes, je zjevně bezsrstý, s chlupy na hlavě, ocase a nohách a několika zatoulanými chlupy na těle. Existuje také malý počet psů, kteří mají srst, ale ti jsou v menšině. Peruánský bezsrstý ohař: charakteristika plemene

 

Co se týče povahy, jsou to živí, ostražití, dobře vychovaní a hraví psi. Jsou také okouzlující, láskyplní a věrní. Stejně jako všichni bezsrstí psi potřebují při pobytu na slunci opalovací krém.

11.Bergamo Shepherd

 

Bergamský ovčák Zajímavá plemena psů

Bergamský ovčák, který pochází z italských Alp, se používal především jako pastevecký pes. Neobvyklá srst tohoto plemene se ve skutečnosti skládá ze tří typů srsti. Z plstnaté srsti psa se vytvoří volné rohože, které se po celý život psa neustále zvětšují a nakonec ve věku asi 5 let dosáhnou až na zem.

 

Dredy udržují plemeno v zimě v teple a v létě v chladu a chrání kůži psa před kousnutím hmyzem. Ačkoli by se mohlo zdát, že se do těchto neobvyklých zámků nakonec zamotá špína, listí a nejrůznější věci, stačí, aby se pes pořádně oklepal a nečistoty odstranil. Ovčák bergamský potřebuje koupel pouze dvakrát ročně.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button