Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

Válečné filmy Top 10 válečných filmů Vojáci

Válečné filmy Top 10 válečných filmů . Filmy o válce , bitvách , 1. světové válce , 2. světové válce . nejlepší válečné filmy pro vojáky , válka .

Válka je jistě peklo , ale ve filmu může přinést velké potěšení ze sledování. Proto jsme pro vás dnes připravili 10 nejlepších filmů z vojenského prostředí.

10.Kam orli nelétají

 

10.Kam orli nelétají

 

S padákem do německých Alp. Vojáci mají jeden den na to, aby zachránili amerického generála drženého ve zdánlivě nedobytné horské pevnosti. Každý bojovník a přestřelka je klasika a vrcholná bitva na vrcholu lanovky zůstane v paměti generací.

9.Řím, otevřené město

 

9.Řím, otevřené město

Snad žádný film se nevyrovná humanismu a jasnému záměru mistrovského neorealistického díla Roberta Rosselliniho, které dokumentuje nacistickou okupaci Říma a statečnost italského odboje. Válečné filmy . Nezáleží na tom, kolikrát se na film podíváte , obraz ženy střelené do zad, která běží po ulici, ve vás vždy vyvolá smutné pocity.

 

8.Velká iluze

 

8.Velká iluze Válečné filmy

 

Natočit film o první světové válce, který přesahuje samotnou válku, vyžaduje určité úsilí, ale právě to se Jeanu Renoirovi v tomto autoritativním, ale soucitném snímku podařilo. Válečné filmy . Kromě toho je tento film zdrojem mnoha klišé válečných filmů: pobuřující zpěv Marseillaisy francouzskými válečnými zajatci (později převzatý z Casablancy); prorážení tunelů (podle filmu Velký útěk). A poskytla trvalý charakter rigiditě německé důstojnické třídy.

7.Lovec jelenů – Válečné filmy

 

7.The Deer Hunter Válečné filmy

Lovec jelenů je americké epické válečné drama z roku 1978, které napsal a režíroval Michael Cimino, o trojici ocelářů, jejichž životy se navždy změní po bojích ve vietnamské válce. Válečné filmy .

6.Tři králové

 

6.Tři králové Válečné filmy

 

Jedná se o australsko-americkou válečnou satirickou komedii z roku 1999, kterou podle povídky Johna Ridleyho napsal a režíroval David O. Russell.Malá skupinka amerických vojáků, kteří bojovali v Iráku během války v Zálivu, se rozhodne zůstat o něco déle, než je v podobných situacích obvyklé. Mají k tomu pádný důvod. Rozhodli se ukrást velký náklad zlata, který měl být tajně ukryt poblíž jejich pouštní základny. S mapou, o níž věří, že je dovede ke zlatu, se vydávají na cestu, která navždy změní jejich životy a zavede je do nebezpečí, proti němuž byla bitva, kterou právě vybojovali, jen hrou na vojáky …

5.Jdi a dívej se – Válečné filmy

 

5.Go a sledovat válečné filmy

 

V létě roku 1943 je čtrnáctiletý Fljora naivním běloruským chlapcem, který se rozhodl zapojit do partyzánského odboje. Na konci příběhu je z ní lidská troska, z jejíž tváře navždy zmizely stopy dětské nevinnosti. Fljorovy osudy jsou plné utrpení, je v nich místo pro první erotické okouzlení i tragikomické okamžiky, které zažila většina těch, kteří dospěli během druhé světové války. Němci tehdy v Bělorusku prováděli projekt „spálené země“, v jehož rámci bylo spáleno na popel šest set vesnic. Válečné filmy .

Aleš Adamovič, který se podílel i na scénáři k filmu s názvem Zabít Hitlera, o těchto událostech vypráví ve svých románech. Film se však začal natáčet pod názvem, který tvoří refrén biblické Apokalypsy nyní.Válečné filmy . Elom Klimov jej natočil chronologicky, což představiteli hlavní role Alexeji Kravčenkovi velmi pomohlo ztotožnit se s jeho hrdinou. Obraz Fljorova vyšinutého nitra však nezprostředkovávají jen herci, ale významně k němu přispívá i práce kameramana a zvukaře, kterým Mozartova hudba tvoří zvláštní kontrapunkt.

4.Ran – Válečné filmy

 

4.Ran Válečné filmy

Na oslavě svých 70. narozenin se bohatý pán Hidetora rozhodne rozdělit majetek mezi své tři syny. Nejmladší z nich, Saburo, se ho snaží od jeho neuváženého rozhodnutí odradit, ale hrdý a tvrdohlavý vládce se ho zřekne. Když se starší synové ujmou vlády, rychle se obrátí proti vlastnímu otci a začnou usilovat o úplnou kontrolu nad celým územím. Hidetora musí nakonec v krvavé bitvě opustit vlastní království a vyrovnat se s následky násilné a kruté minulosti.

3.Tenká červená čára

 

3.Tenká červená linie Válečné filmy

Skvělí herci v hlavních rolích – George Clooney, Sean Penn, Nick Nolte a Woody Harrelson – se pouštějí do nebezpečné akce ve filmu, který přináší drsný, realistický pohled na válku a morální chaos v Tichomoří během 2. světové války. Druhá světová válka. Film byl v roce 1998 nominován na sedm Oscarů, včetně ceny za nejlepší film a režii (Terrence Malick). Tenká červená linie je mistrovské filmové dílo, které nemá srovnání. Gene Siskel jej označil za „brilantní … děsivé… nejlepší současný válečný film!“

Horory podle skutečných událostí 

2.Paths of Glory – Válečné filmy

2.Paths of Glory Válečné filmy

1916. 1. světová válka. Generál Broulard přijíždí na francouzsko-německou frontu. Setká se se svým přítelem generálem Paulem Mireauem a představí mu svůj smělý plán – dobýt Mraveniště. Strategické místo je v rukou Němců a všechny pokusy o jeho dobytí skončily neúspěchem. Mireau však vycítí možný kariérní postup a vydá povel k útoku. Válečné filmy . Jeho podřízený plukovník Dax (Kirk Douglas) je skeptický a nevěří v úspěch, přesto se se svými muži vydává vstříc německým jednotkám. Nedostanou se však daleko a akce končí masakrem francouzských vojáků. Válečné filmy .

Generál Mireau si nepřipouští vlastní porážku a viní z ní vojáky, kteří kvůli neustálé kulometné palbě nevylezli ze zákopů. Chce popravit 100 mužů, nakonec se spokojí se třemi. Dax se ujímá jejich obhajoby před polním vojenským soudem. Rozsudek je přes veškerou jeho snahu nekompromisní – smrt zastřelením! Později je provedena exekuce.

Dax poukazuje na konkrétní chyby ve velení a jeho nepoctivost. To je považováno za kariérismus a Daxovi je nabídnuto, že bude z pozice Mireaua odvolán. Dax se však projeví jako idealista, který se snaží především zabránit popravě a celou záležitost vyšetřit.Později je Dax se svými muži povolán (pravděpodobně) do první linie.

Co dělat s řídnoucími vlasy během menopauzy

1.Dnešní apokalypsa – Válečné filmy

 

1.Dnešní válečné filmy o apokalypse

Válečné filmy .Kapitán Williare si ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitým úkolem: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtz, který dezertoval a v čele věrné skupiny domorodců vede soukromou válku proti Vietnamcům a Američanům. Na cestě proti proudu Mekongu Williard a jeho muži prozkoumávají nejdivočejší a nejrůznější aspekty válečného pekla. Williard má spoustu času přemýšlet o sobě jako o muži, kterému válka dodala odvahu.  ke zkáze a zlu. 

Pokud víte o filmu, který také stojí za zmínku , určitě nám zanechte komentář pod článkem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button