Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

Akční filmy Top 10 akčních filmů Akční film

Akční filmy Top 10 akčních filmů . Nejlepší akční filmy všech dob . Podívejte se na seznam nejlepších filmů pro milovníky akce.

Pokud máte rádi filmy s dobrodružstvím , napětím a pořádnou akcí, jste na správném místě. Připravili jsme pro vás seznam 10 nejlepších akčních filmů.

10. Poslední Mohykán – Akční filmy 

 

10. Poslední Mohykán Akční filmy

Filmaři si mnohokrát vybrali jako předlohu pro svá díla pentalogii spisovatele Jamese Fenimora Coopera o dobrodružstvích bílého lovce přezdívaného Sokolí oko a jeho indiánských přátel v době bojů mezi Francouzi a Angličany o nová území v Severní Americe. Nejznámější se stala kniha Poslední Mohykán. Hawkeye spolu s posledními potomky kmene Mohykánů, Chingachgookem a jeho synem Unkasem, pomáhají anglické posádce bránit jednu z pevností. Nepřátelské strany využívají ke svým cílům indiánské bojovníky.Akční filmy.

Huronský mág, který bojuje se svými muži po boku Francouzů, přísahá pomstu veliteli dobyté pevnosti za vyvraždění své rodiny. Po podpisu kapitulace se rozhodne vyprovokovat setkání s odcházejícími britskými vojáky, při němž zabije velitele a zmocní se jeho dvou dcer, Cory a Alice. Hawkeye se zavázal chránit čest dívek a nechce je nechat v rukou primitivního divocha. Navíc ke Coře cítí víc než přátelství a ani Unkas není Alici lhostejný. Pro roli bílého lovce si režisér Michael Mann vybral Daniela Day-Lewise, který u nás v té době nebyl příliš známý, ale za hlavní roli ve filmu Moje levá noha (1989) už získal Oscara.

9. Goldfinger – Akční filmy 

 

9. Akční filmy Goldfinger

  Jen málo zločinců na světě dokáže se zlatem to, co Auric Goldfinger. Zároveň nesnese, aby mu někdo stál v cestě. Přestože James Bond překazí jeho karetní hru, žena, kterou přinutil, aby mu pomohla, zemře. Také agent 007 nemá při honičce s Goldfingerem šanci.  Akční filmy . Dostane se do rukou muže, který připravuje útok na americkou základnu Fort Knox. Kupodivu nechce zlato z pevnosti ukrást, ale znehodnotit ho na mnoho let atomovým výbuchem. Zlato by zůstalo radioaktivní a nepoužitelné po dobu šedesáti let.

8. Dobrodružství Robina Hooda

 

8. Dobrodružství Robina Hooda Akční filmy

Původní adaptace klasického příběhu, v němž se Robin Hood (Errol Flynn), hrdina z Sherwoodského lesa, vrací domů jako voják krále Richarda, aby zbavil své lidi kruté vlády šerifa z Nottinghamu. Jeden z nejlepších filmů všech dob s vynikajícím výkonem Errola Flynna.

7. Smrtonosná past – Akční filmy 

 

7.Smrtící past

Newyorský policista John McClane (Bruce Willis) přijel do Los Angeles navštívit svou ženu, která je právě na vánočním večírku v nedostavěné budově Nakatomi. Do budovy však vnikne německý terorista Hans Gruber (Alan Rickman) se svým oddílem a zajme všechny hosty (včetně McClaneovy manželky). Jen McClane unikne po požárním schodišti.Akční filmy .Teroristé prý nechtějí propustit několik svých členů, ale jejich hacker se snaží vniknout do sejfu společnosti Nakatomi, v němž je 640 milionů dolarů. McClane musí zasáhnout. Film byl nominován na několik technických Oscarů a odstartoval hvězdnou kariéru Bruce Willise.

6. Bullittův případ

 

6.Bullittův případ

Na začátku všeho je mafián Johnny Ross, který zpronevěří mafiánské organizaci dva miliony dolarů a podaří se mu uprchnout do San Franciska, kde mu ambiciózní politik Chalmers slíbil ochranu, pokud bude svědčit proti organizaci. Kapitán Bennet pověří jeho ochranou poručíka Franka Bulleta. Po instruktáži od samotného Chalmerse vezme své muže Delgettiho a Stantona do hotelu, kde se Ross skrývá. Brzy však do místnosti vtrhnou dva muži a Stantona i Rosse zastřelí. Ross na následky zranění umírá.

Horory podle skutečných událostí 

5. Dobyvatelé ztracené archy

 

5.Dobyvatelé ztracené archy

Legendární filmoví tvůrci Steven Spielberg a George Lucas spojili svůj talent a vytvořili Indiana Jonese, archeologa s bičem. Akční filmy . Indy (Harrison Ford) je pověřen vládou Spojených států, aby našel Archu úmluvy, podivnou mystickou sílu, kterou chtějí nacisté získat pro své nekalé účely. Indy uzavře spojenectví s Marion Ravenwoodovou a prožívají jedno napínavé dobrodružství za druhým. Indian Jones se rychle stal jedním z nejoblíbenějších filmových hrdinů. Ať už se na film Dobyvatelé ztracené archy díváte poprvé, nebo podruhé, čeká vás vzrušující dobrodružství. Je to jedno z nejlepších filmových dobrodružství všech dob!

4. Tygr a drak – Akční filmy 

 

4.Tygr a drak

Tygr a drak je epický milostný příběh odehrávající se ve starověké Číně. Krásný a silný Li Mu Bai (Chow Yun-Fat) je jedním z nejlepších mistrů nejvyššího bojového umění své doby. V tajném výcvikovém táboře se setkává se starou přítelkyní Shu Lien (Michelle Yeoh). Kdysi v hádce zabil jejího snoubence, ale náklonnost mezi nimi je vzájemná. Li požádá Shu Lien, která pokračuje v cestě do Pekingu, aby předala svůj meč, legendární Zelený osud, do rukou pana Tche, uznávaného vůdce a přítele Shu Lienina otce. Tímto gestem chce Li po letech bojů začít novou etapu svého života.Akční filmy .

Vydává se do hor, aby uctil památku starého mistra, kterého před lety otrávil zločinec Nefritová liška (Cheng Pei- pei). Mezitím se Shu Lien v Pekingu setkává s guvernérovou dcerou, krásnou Len (Zhang Ziyi), která obdivuje Shu Lienův způsob života. Krátce poté je z domu pana Tche ukraden posvátný meč a způsob, jakým se projevuje styl Nefritové lišky. Shu Lien se jako první vydává po stopách krádeže. Zelený osud je v rukou Nefritové lišky a je na Li Mu Baiovi, aby ho získal zpět a zároveň pomstil všechny mrtvé. Je ochoten za ni položit život…

3. Cena strachu

 

3. Cena strachu Akční filmy

Těžební společnost ve Střední Americe potřebuje uhasit požár ropného vrtu a nabízí tučnou odměnu tomu, kdo dokáže převézt dva kamiony nitroglycerinu na vzdálenost 500 kilometrů. Akční filmy .Vybírá čtyři dobrodruhy, kteří se vydávají na dlouhou cestu plnou nebezpečí.

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

2. Vysvobození

 

2.Deliverance Akční filmy

Čtyři muži se plaví na kánoi po divoké řece v Apalačských horách, která má být brzy zaplavena vodou z nové přehrady. Cesta se však nečekaně změní v tragédii, která navždy poznamená všechny, kdo přežili. Muži si chtějí dokázat, že navzdory městskému způsobu života dokáží pokořit přírodu. K místní přírodě však patří i horalé, kteří zde žijí již dlouho v drsných podmínkách a kteří vyznávají jiné hodnoty. Setkání s nimi se mění v boj o přežití.

1. Na sever po severozápadní trase

 

1.North by Northwest Passage Akční filmy

Akční filmy .Americká kontrarozvědka vynalezne neexistujícího agenta. Tajná služba tohoto agenta ztotožní s reklamním expertem Rogerem Thornhillem (Cary Grant), který se jako volavka zaplete do neproniknutelné hry agentů. Thornhill, který se snaží celou věc objasnit, jen na poslední chvíli unikne jisté smrti při náletu letadla uprostřed pustiny, který vyvolá nepřátelský agent Phillip Vandamme. Pomocnou ruku mu nakonec podá jen krásná Eva (Eva Marie Saint), přestože ho zpočátku podvedla.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button