Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

Sci-fi filmy Top 10 sci-fi filmů – scifi filmy

Sci-fi filmy Top 10 sci-fi filmů . Sci-fi filmy, které by měl vidět každý milovník scifi. Science fiction je žánr, který má mnoho lidí rádo. Sledujte nejlepší sci-fi filmy.

Máte rádi sci-fi ? Rozhodně byste se měli podívat na těchto 10 sci-fi filmů, které navždy změnily svět sci-fi. Pokud znáte film, který stojí za zmínku, napište nám do komentáře.

10. Matrix – Sci-fi filmy 

 

10.Matrix Sci-fi filmy

Sci-fi filmy .Představte si, že vaše realita je pouhou iluzí a vaše nejtemnější noční můry jsou ve skutečnosti pravdivé. Představte si, že vaše přítomnost je ve skutečnosti minulostí a budoucnost se odehrává právě teď. Pokud si to dokážete představit, budete se cítit jako hrdina filmu Matrix Thomas Anderson (Keanu Reeves). A věřte mi, že to nebude příjemný pocit. Anderson je normální mladý muž, který se snaží přežít v každodenním shonu moderního velkoměsta. A má všechny předpoklady k úspěchu: dobré přátele, milující rodinu a slibnou práci v nadnárodní počítačové společnosti Meta Cortech.

Jednoho dne, nebo spíše noci, se však do jeho šťastného mozku vnoří strašlivá noční můra. Zdá se mu, že byl proti své vůli vložen v podobě dat do počítače a vše, co dosud považoval za svůj osud, je jen vír dat kolem několika vytištěných spojů. Má pocit, že jeho mysl byla ukradena a uvězněna v obřím počítači Matrix budoucnosti. Začíná vážně pochybovat o své každodenní realitě. Byla skutečně vhozena do stroje? Kdo je za to zodpovědný? Je tam s ním zavřeno těch několik set lidí, které zná? Nebo jsou to jen projekce, které mají udržet zdání reality? A pak je tu otázka: pokud je to všechno pravda, co se stane, až jeho věznitelé zjistí, že ji zná?  

9. Terminátor – Sci-fi filmy 

 

9.Terminátor Sci-fi filmy

Z roku 2029 je do Los Angeles roku 1984 vyslán stroj na zabíjení podobný člověku. Má za úkol zabít Sarah Connorovou dříve, než přivede na svět syna, který se později stane vůdcem lidí ve válce proti strojům. Lidé žijící v budoucnosti však také vyslali muže do současnosti, aby se pokusil Sáru zachránit.

8.  Blízká setkání třetího druhu

 

8. Blízká setkání třetího druhu Sci-fi filmy

Jeden z nejslavnějších sci-fi filmů všech dob, který Steven Spielberg natočil podle vlastního scénáře. Inspirován záhadným, nevysvětlitelným fenoménem UFO, důmyslně rozehrál fantastický film o setkání s mimozemskou civilizací. Jedním z hrdinů příběhu je obyčejný Američan Roy Neary, který na noční obloze vidí záhadná světla. Podobná světla se objevují i v dalších oblastech země a na jiných místech se nevysvětlitelně „ztrácí“ elektřina.

Sci-fi filmy . Uprostřed pouště jsou nalezeny bombardéry pohřešované od roku 1945. A nikdo nedokáže vysvětlit, jak se sem dostali. Je tu tolik podivných záhad najednou. Probouzejí v lidech pochopitelné obavy a úzkosti, stejně jako je přitahují svým tajemným … To, co dělá Spielbergův velkolepě úspěšný film jedinečným, je jeho vizuální stránka, mistrovská práce režiséra a odborníků na speciální efekty, která spolu s dokonale namíchaným tajemstvím a pocitem jakéhosi zázraku prostupuje celým dějem. Natáčení projektu předcházela náročná příprava, na které se podílel například vynikající astronom, ředitel výzkumu UFO v Illinois, prof. Allen Hynek. Speciální efekty Douglase Trumbulla. Film získal dva Oscary: za kameru (Vilmos Zsigmond) a zvláštní sošku za střih zvukových efektů (Frank Warner). Postavu Roye Nearyho hraje Richard Dreyfuss (Opus pana Hollanda). Jeho manželku Ronnie hraje Teri Garr (Blbý a blbější). Roli francouzského profesora Clauda Lacomba ztvárnil známý režisér François Truffaut.

7. Hvězdné války

 

7.Star Wars

Rytíři Jedi byli vyhlazeni a galaxii vládne pevnou rukou Impérium. Malá skupina povstalců se odváží postavit na odpor a ukrást plány nejmocnější zbraně Impéria, Hvězdy smrti. Císařův nejvěrnější služebník Darth Vader musí najít plány a skrytou základnu povstalců. Zpráva o princezně Leie a vůdci povstalců se dostane k prostému farmáři Luku Skywalkerovi.  . následuje svůj osud, zachrání princeznu a pomůže povstalcům svrhnout Impérium spolu s nezapomenutelnými spojenci, jako jsou: Obi-Wan Kenobi, nafoukaný Han Solo, věrný Chewbacca a droidi R2-D2 a C-3PO.

6. E.T. – Mimozemšťan –  Sci-fi filmy 

 

6.E.T. - Mimozemšťan

Poblíž předměstí Los Angeles přistála mimozemská loď. Podivné postavy se rozprchly sbírat vzorky do okolí a jen jedna z nich se dostala na okraj lesa. Okouzlena světly velkoměsta zapomněla na své poslání. Proto se nedostal na palubu včas a uvízl na naší planetě. Mimozemšťan našel úkryt v kůlně nejbližšího domu a právě zde ho objevil desetiletý Elliot a seznámil s ním své sourozence. Stali se z nich přátelé, ale malému, kterému děti začaly říkat E.T., se stýská po domově a chce se spojit se „svými“. V té době už je jeho úkryt objeven a nemocný mimozemšťan se ocitá v rukou vědců. Z hodiny na hodinu chřadne, dokud přístroj neohlásí smrt. Pouze Elliotovi dá najevo, že tomu tak není a že se mu podařilo navázat kontakt s domovem. Dětem se podaří zachránit svého kamaráda ze vzdálené planety.

5. Solaris – Sci-fi filmy 

 

5. Solaris

Film Solaris, natočený podle románu Stanislawa Lema, vypráví o psychologovi Christovi Kelvinovi, který je vyslán na vesmírnou stanici obíhající kolem planety Solaris, kterou pokrývá oceán. Science fiction filmy .Je zde vyšetřována záhadná smrt lékaře a také psychické problémy, které trápí astronauty, jejichž počet rychle klesá. Na stanici se Kelvin setkává nejen s podivným a odtažitým chováním zbytku posádky, ale ke svému překvapení také s vlastní ženou Khari, která je již sedm let mrtvá. Brzy se ukáže, že Solaris je plná něčeho, co v astronautech vesmírné stanice vyvolává potlačené vzpomínky a obsese, a Kelvin je nucen zpochybnit své vlastní vnímání reality.

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

4. Vetřelec – Sci-fi filmy 

 

4.Intruder Sci-fi filmy

V prvním díle kultovní sci-fi ságy se setkáváme se Sigourney Weaverovou v roli odvážné Ripleyové, která jako jediná z posádky vesmírné lodi Nostromo zůstává naživu v boji s hrůzným tvorem, jehož embryo se dostalo na palubu z líhně na neznámé planetě. Sci-fi filmy .

První díl jedné z nejpopulárnějších ság v dějinách science fiction představuje americkou herečku Sigourney Weaverovou jako ženu pevných nervů, která je předurčena k boji s nepřemožitelnou bytostí z vesmíru. Posádku vesmírné dopravní lodi Nostromo, která se vrací na Zemi z obchodní mise, předčasně probudí ze spánku palubní počítač. Cestující zjistí, že loď zachytila jakýsi vzdálený signál. Brzy přistanou na pouštní planetě, odkud signál přišel, a objeví havarovanou vesmírnou loď, v níž najdou podivnou líheň s mnoha velkými vejci. Při průzkumu jedné z nich se náhle vylíhne podivný tvor a přisaje se na obličej jednoho z členů posádky. Veškeré pokusy zbavit se ho jsou marné, a tak se výprava, která porušuje bezpečnostní předpisy, vrací se záhadným tvorem na palubě lodi. Po několika hodinách zmizí, ale pak se stane něco strašného. Během společné večeře se z rozervané hrudi postiženého muže vylíhne mimozemský organismus a zmizí kdoví kam. Začíná boj o přežití, v němž jsou členové posádky postupně likvidováni, a nakonec se mimozemskému vetřelci postaví jen samotná Ripleyová.

3. Blade Runner

 

3.Blade Runner Sci-fi filmy

Před 21. století, Tyrell dosáhl ve výzkumu robotů fáze Nexus. Její produkty byly téměř totožné s lidmi, nelišily se ani inteligencí. Lidé využívali replikanty na nebezpečných výpravách nebo jako otroky při kolonizaci jiných planet. Po krvavém povstání replikantů v jedné z mimozemských kolonií byl robotům pod trestem smrti zakázán vstup na Zemi. Na dodržování tohoto nařízení dohlížely speciální jednotky Blade Runner, jejichž úkolem bylo vyhledávat a likvidovat replikanty, kteří zákaz porušili.

2. Metropole

 

2.Metropolis Sci-Fi filmy


Sci-fi filmy .V roce 2027 vypuknou ve městě budoucnosti nepokoje mezi nespokojenými dělníky a bohatou vyšší třídou žijící na vysoké noze. Freder, syn vládce města, na vlastní kůži poznává nelidské podmínky, kterým je město jeho otce vystaveno, a zamiluje se do Marie, která dělníkům káže o lepším světě. Zanikne město jako bájná babylonská věž, nebo dojde ke smíření?

10 nejlepších hororů podle skutečných událostí

1.  2001: Vesmírná odysea

 

1. 2001: Vesmírná odysea Sci-fi filmy

Filozofická filmová opera. Vývoj a smysl existence lidstva v několika epochách, během nichž je člověk konfrontován se zlověstným a tichým symbolem mimozemského života. Vědeckofantastický film, po němž už filmová science fiction nikdy nebyla stejná, a současně napsaný stejnojmenný vědeckofantastický román, po němž se navždy změnila vědeckofantastická literatura. Jeden z největších mýtů filmové historie a společné mistrovské dílo dvou osobností svého oboru – režiséra Stanleyho Kubricka a spisovatele Arthura C. Clark. Nevídaná cesta za hranice lidské zkušenosti, za hranice prostoru a času…

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button