PLEMENA PSŮ SKUPINYPsi

Španělská plemena psů :7 plemen psů ze Španělska

Španělská plemena psů.Z této části světa nepocházejí jen chrti. Původem ze Španělska existuje 23 plemen psů . Ne všechna jsou však v současné době uznávána mezinárodními kluby plemen a mnohá z nich jsou velmi vzácná, a to i ve své zemi.Seznam nejlepších plemen psů ze Španělska :

 

Španělská plemena psů

 

Mnozí z těchto psů mají silné pracovní nebo lovecké schopnosti. Vždy byste si měli zjistit, zda typické vlastnosti jednotlivých plemen vyhovují vašemu domovu a životnímu stylu.

 

1. Katalánský ovčák

 

  Katalánský ovčák

Jedná se o starobylé plemeno, které se používalo k ochraně hospodářských zvířat na severovýchodě Španělska. Pracovali v hornatých a často chladných pyrenejských horách a jejich charakteristické dlouhé vlasy je zahřívaly.

 

Katalánský ovčák je inteligentní, hravé a pracovité plemeno. Nejlépe se hodí do aktivních domácností, jejichž členové rádi tráví čas venku. Jsou inteligentní a snadno se cvičí, ale pokud se jim nedostává dostatečného fyzického a psychického obohacení, může se objevit problémové chování. Toto plemeno je neuvěřitelně věrné, ale jeho instinkty , sklony k pasení a pronásledování je třeba držet na uzdě. Španělská plemena psů. Katalánský ovčák: charakteristika plemene

2. Ibizský chrt (Ibizan Podenco)

 

Ibizský chrt (Ibizan Podenco)

Ibizský chrt s velkýma vztyčenýma ušima a štíhlým tělem je výrazný a elegantní pes. Pochází z Baleárských ostrovů u španělského pobřeží. Tito psi mají velmi dlouhou historii a jejich původ lze vysledovat až do starověkého Egypta. Ibizan podenko: Ibizanské jezero: charakteristika, původ a použití

 

Je rychlý, hbitý a vytrvalý a tradičně se používal k lovu králíků. Ibizský chrt je obvykle klidný a vyrovnaný. Mohou být dobrými rodinnými psy v aktivní domácnosti.

3. Kanár (Presa canario)

 

Německá doga (Presa canario) Španělská plemena psů

Toto velké plemeno mastifa, často nazývané „Presa Canario“, bylo na Kanárských ostrovech vyšlechtěno jako obávaný hlídací pes a pastevec dobytka. Bohužel, ale nikoliv překvapivě, se také používaly k psím zápasům.

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

Zpravidla jsou klidní, inteligentní a zcela oddaní své rodině. Mohou mít také silnou vůli a nejlépe se hodí pro zkušeného majitele. Jejich majitel bude muset ovládat jejich sílu a být připraven pracovat na tom, aby jejich hlídací vlastnosti nebyly příliš zjevné.Španělská plemena psů.

 

Vůči ostatním psům mohou být agresivní a mohou zaútočit, pokud cítí nebezpečí. U tohoto plemene je nesmírně důležitá včasná a trvalá socializace a výcvik.

4. Galgo Español – španělská plemena psů

 

Galgo Español Španělská plemena psů

Galgo Español, který je snad nejznámějším plemenem pocházejícím ze Španělska, je velmi snadno zaměnitelný s chrtem. Ačkoli jsou o něco menší, vypadají podobně a mají podobnou povahu. Španělský chrt, který se vyznačuje neuvěřitelnou rychlostí, hbitostí a vytrvalostí, se ve Španělsku používá k lovu již stovky let. Španělská plemena psů. Španělský chrt Galgo

 

Mohlo by vás také zajímat :
13 fascinujících plemen japonských psů – kompletní průvodce japonskými psy

5. Španělský mastif – Španělská plemena psů

 

5. Španělský mastif plemena psů ze Španělska Španělská plemena psů

Španělský mastif neboli Mastín Español je obrovské plemeno vyšlechtěné k ochraně hospodářských zvířat na španělském venkově, zejména slavného plemene ovcí „merino“. Mají dlouhou historii a předpokládá se, že jejich předkové přišli do země s Řeky a Féničany před více než 2 000 lety.Španělská plemena psů .

 

Španělští farmáři si je oblíbili, protože jsou to inteligentní, nezávislí ochránci, kteří berou své hlídací a obranné povinnosti vážně. Tito psi jsou velmi věrní a celkově klidní a navzdory své velikosti nepotřebují mnoho pohybu. Mohou však být teritoriální a ochranářští a je třeba je dobře socializovat, aby se z toho nestaly problémy. Španělský mastif: charakteristika plemene

 

6. Španělský vodní pes

 

6. Španělská vodní plemena psů ze Španělska Španělská plemena psů

Španělský vodní pes se vyznačuje výraznou vlnitou kudrnatou srstí, která se může stáčet do šňůr. Toto plemeno bylo původně vyšlechtěno jako všestranný pes pro těžkou práci na farmě, který mohl hlídat, hnát stádo nebo chytat škůdce. Španělská plemena psů. Španělský vodní pes

 

Španělští vodní psi jsou aktivní, ostražití a inteligentní a často vynikají v závodních psích sportech. Mohou však vést svévolný a nezávislý život a bez náležité socializace mohou být ostražití vůči cizím lidem a teritoriální.

7. Bišonek

 

Bizoní plemena psů ze Španělska Španělská plemena psů

Bichon je nejčastěji spojován s Francií, kde byl poprvé vyroben v roce 16. století populární . Původ tohoto veselého malého plemene však lze vystopovat až na Tenerife na Kanárských ostrovech.Jedno z nejlepších plemen psů ze Španělska.

 

Bišonci jsou malí, hraví a obvykle mají veselou povahu a mírné nároky na pohyb. Díky tomu jsou oblíbenými rodinnými psy, kteří se dobře přizpůsobí bydlení v bytě. Srst tohoto plemene potřebuje řádnou údržbu, aby se netvořily rohože, a nejlépe se hodí do domu, kde budou mít většinu dne společnost. Bišonci mohou být náchylní k separační úzkosti.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button