KočkyPsiZAJÍMAVOSTI O ZVÍŘATECH

Ohňostroje: úžasné pro lidi, hrozné pro zvířata

Tipy, jak zajistit bezpečnost a spokojenost vašich psů, koček a dalších domácích mazlíčků během silvestrovské noci.Proč jsou ohňostroje pro zvířata hrozné ?

Mnoho lidí si užívá dunivé zvuky a blikající světla ohňostrojů, ale pro domácí zvířata mohou být děsivé a nebezpečné.

 

Na Silvestra se mnoho domácích mazlíčků tak vyděsí hluku a povyku ohňostrojů, že utečou z jinak známého prostředí a ztratí se  Pomozte svým domácím mazlíčkům zůstat v pohodě: dodržujte naše čtyři jednoduché kroky, abyste je na Silvestra – a v chladném počasí – ochránili.

1.  Zavřít domácí zvířata uvnitř

 

kočka a pes v interiéru

Domácí zvířata jsou citlivější na hlasité zvuky, blikající světla a silné pachy. Na Silvestra, kdy lidé pravděpodobně odpalují ohňostroje, je proto nejlepší nechat domácí zvířata v bezpečí doma, nejlépe se zapnutým rádiem nebo televizí, aby se zmírnily nečekané zvuky vybuchujících rachejtlí. Dokonce i domácí zvířata, která jsou obvykle venku, by měla být umístěna uvnitř.Proto jsou ohňostroje pro zvířata hrozné.

 

Pokud se chystáte na akci a nemůžete nechat svého mazlíčka doma bez dozoru, mějte ho stále na vodítku a pod přímou kontrolou. Zvíře na f

 

2.  Pokud se váš domácí mazlíček bojí ohňostroje, požádejte o pomoc veterináře.

 

Veterinární pomoc Ohňostroje jsou pro zvířata hrozné

 

Existují léky a techniky, které mohou pomoci zmírnit strach a úzkost vašeho zvířete. Je to bezpečnější než nechat vystrašeného psa jen tak. Někteří psi se bojí, i když jsou zavření , pak je lepší dát jim uklidňující pilulku nebo injekci. A hlavně být tu pro ně.

 

3.  Chraňte své zvíře před mrazem a chladným počasím

 

ochrana-milacica-od-mrazu Ohňostroje jsou pro zvířata hrozné

Dalším důvodem, proč nechat své domácí mazlíčky daleko od často hlučného chladného Silvestra , je zima. Nízké teploty vystavují vašeho domácího mazlíčka riziku podchlazení , které může mít za následek omrzliny a v nejhorším případě i smrt , zejména pokud máte psa s řídkou krátkou srstí. Dávejte na své domácí mazlíčky pozor a při příznacích podchlazení okamžitě jednejte.

 

Nezapomeňte také, že posypaný chodník ( silniční sůl ) může být nebezpečný pro nechráněné tlapky; sůl je může přiblížit více na :

15 tipů pro zimní péči o psa

4. Zajistěte svého mazlíčka obojkem s identifikační známkou.

 

pes označený Ohňostroje hrozné pro zvířata

Všechna domácí zvířata, i ta, která jsou celoročně doma, by měla vždy nosit obojek s identifikační známkou. Domácí zvířata, která jsou uvnitř, mohou být natolik vyděšená, že při odpalování ohňostrojů utečou, včetně poškození oken nebo dveří. Měli byste se také ujistit, že je vaše zvíře očipováno a čip je řádně zaregistrován s vašimi aktuálními kontaktními údaji.

 

  • Pokud se vaše zvíře ztratí, okamžitě kontaktujte lidi v okolí a blízké útulky a postupujte podle dalších pokynů k nalezení vašeho zvířete.
  • Pokud naopak najdete ztracené zvíře, odvezte ho na adresu uvedenou na visačce nebo ho přivezte do místního útulku pro zvířata, aby se mohlo znovu shledat se svou rodinou.
  • Zvíře na n

 

Jako lidé bychom měli zvážit, zda potřebujeme na Silvestra ohňostroj , za pár vteřin záblesků na obloze zůstane na ulicích nepořádek , při manipulaci s pyrotechnikou se lidé často těžce zraní , jak kvůli alkoholu, tak kvůli vadné pyrotechnice , a posledním velkým důvodem jsou zvířata , nejen ta naše domácí, ale i ta divoká v lesích , zvířata mají bystřejší sluch , takže nečekané výbuchy jim mohou hodně ublížit .

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button