KrálíciZAJACE

Průvodce péčí o domácí králíky

Králíci jsou skvělými domácími mazlíčky, ale jako každý živý tvor potřebují určité podmínky, aby byli šťastní a zdraví. Tento průvodce péčí o králíky vás seznámí se vším, co potřebujete vědět, abyste si svého králíka mohli co nejvíce užít!Kompletní průvodce péčí o králíky v zájmovém chovu:

Je pro vás králík vhodný ?

 

Je pro vás králík vhodný ?

 

Než si pořídíte králíka, je třeba v první řadě zvážit jeho dlouhověkost, a připravit se na to, že se o něj budete dlouhodobě starat. Králíci jsou také jedinečná zvířata, která si vytvářejí úzká pouta se svými rodinami, ale mají také několik zvláštností, o kterých byste měli vědět. Vyžadují pravidelné prohlídky u veterináře a nepatří mezi nenáročná domácí zvířata. Pokud jste připraveni na všechny jedinečné vlastnosti a potřeby králíků, budete si moci plně užívat jejich úžasné společnosti, kterou vám mohou nabídnout.

Výběr zdravého králíka

Pokud jste se rozhodli adoptovat králíka do rodiny, doporučujeme začít hledat u chovatelů. Nejlepším průvodcem v péči o domácí králíky může být také chovatel, od kterého králíka kupujete.

Výběr klece pro králíky

 

Výběr klece pro králíky Průvodce péčí o domácí králíky

Ať už se rozhodnete pro králíkárnu, nebo klec, rozhodnutí o domově pro vašeho králíka je nesmírně důležité. Klece jsou dostatečně prostorné, snadno se čistí a králík se do nich snadno dostane. Dostatečně velká klec je důležitá pro pohodu vašeho králíka, ale nenahradí ani dostatek pohybu a společenského vyžití mimo klec. Stelivo je také důležitou volbou, protože časem se úklid stane problémem.

Krmení domácích králíků

 

Krmení domácích králíků Průvodce péčí o domácí králíky

 

Ani nejkvalitnější granule nejsou samy o sobě vhodné jako krmivo pro domácí králíky. Dostatek čerstvého travnatého sena je pro králíka velmi důležitý, stejně jako čerstvá zelenina. Správná strava je pro udržení zdraví domácích králíků nezbytná.

Hračky pro králíky

Králíci jsou hraví, aktivní a zvědaví a potřebují dostatek hraček, které je zabaví (a vyvarují potíží). Hračky jsou také důležité pro duševní zdraví králíka a dávají vám možnost navázat s králíkem pouto. Chov zakrslých králíků a péče o ně

Výcvik a chování králíků

Králíci se dají vycvičit, ale vyžaduje to trochu trpělivosti, zejména pokud jde o usměrňování velmi přirozeného chování, jako je škrábání a kopání. Věnujte nějaký čas tomu, abyste se naučili rozumět tomu, co se vám králík snaží sdělit jazykem a zvuky těla, a budete oba šťastnější!

 

Péče o králíky

 

péče o králíky

 

Péče o králíky je důležitá pro všechny majitele králíků. Zahrnuje čištění zubů , koupání a stříhání nehtů.

Zdraví králíků

Zdraví vašeho králíka je velmi důležité. Velkou roli při udržování zdraví vašeho králíka hraje jeho veterinární lékař. Pro dlouhý a zdravý život králíka je nezbytná kastrace, správná strava, pohyb a pravidelné prohlídky. více informací na
Jak dlouho žijí králíci?

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button