Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

Filmy o přežití : Nejlepší filmy o přežití 10

Nejlepší filmy na téma Boj o přežití . Podívejte se na 10 nejlepších filmů o přežití. Filmy s tématem boje o život vždy umí zaujmout svým dobrodružstvím , napětím a adrenalinem. Mnoho filmů  je založeno na skutečných událostech .Podívejte se na 10 nejlepších filmů o přežití .

10. Arktida: Ledové peklo

 

ArcticLed Inferno

Muž havaruje s letadlem uprostřed obrovské ledové pustiny. Každý den se řídí rutinním programem a doufá, že bude zachráněn. Jednoho dne se objeví vrtulník, ale silná sněhová bouře způsobí pilotovu smrt a muž si uvědomí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravit se na jistou smrt, nebo se vydat na stokilometrovou cestu s nejistým koncem…

 

9. Mezi vlky

 

Mezi vlky

 

V mrazivých horách Aljašky se odehrává dechberoucí drama o přežití člověka v drsném a nelítostném prostředí. Mezi vlky představuje napínavé dobrodružství skupiny mužů, kteří se v boji o život musí postavit krutému chladu a krvelačným lesním šelmám. S postupujícím časem a vyčerpáním jsou jejich šance na přežití stále menší.

Skupina ropných vrtařů pracuje po dobu pěti týdnů 24 hodin denně, sedm dní v týdnu v nehostinných podmínkách aljašské rafinerie. Po uplynutí této doby se pracovníci chystají na zaslouženou dovolenou. Na cestě domů je však zastihne strašlivá bouře a jejich letadlo se zřítí do bohem zapomenuté aljašské tundry. Téměř celá posádka letadla zahyne, až na osm přeživších, kteří se pod vedením muže jménem Ottway (Liam Neeson) vydávají na nebezpečnou cestu domů. Do cesty se jim však staví nejen krutá zima, sníh, vítr, nedostatek potravy a postupné fyzické vyčerpání, ale také krvelačné bestie v podobě smečky obřích vlků, kteří přeživší jednoho po druhém likvidují. Ottway, který měl v rafinerii za úkol vyhánět vlky z pracovní zóny, si nyní sám připadá jako vetřelec na vlčím území a cítí, že se mu vlci přišli pomstít. Začíná boj na život a na smrt mezi lidmi a hladovými šelmami.

 

8. Pí a jeho život

 

Pí a jeho život

Hlavní hrdina Pí vyrostl v indické zoologické zahradě, kterou založil jeho otec. Možná by převzal obchod s exotickými zvířaty, kdyby se rodina nerozhodla přestěhovat do chladné Kanady i s některými zvířaty, která chtěli prodat, aby měli v nové zemi snazší začátky. Přírodní živly se však postavily proti a jedné bouřlivé noci se nákladní loď, na níž se Pí plavil se svými rodiči a bratrem, potopila.

Chlapec se šťastnou náhodou ocitl v záchranném člunu, který byl jedinou připomínkou katastrofy uprostřed oceánu. Nebyl však sám, jeho spolucestujícími byli zraněná zebra, hyena, samice orangutana a Richard Parker. Nešlo o dalšího člověka, který přežil, ale o mohutného bengálského tygra, který si rozhodně nemyslel, že by se v nouzových podmínkách měl měnit přirozený průběh potravního řetězce. Tak začala neuvěřitelná cesta, během níž se chlapec musel proměnit v člověka, aby přežil strastiplnou cestu na pevninu a čelil konkurenci jednoho z největších predátorů naší planety.

Podívejte se také na :

Filmy o drogách : 10 komedií o drogách

 

7. Kapitán Phillips

 

Kapitán Phillips

Kapitán Philips je komplexní studie o únosu americké nákladní lodi Maersk Alabama somálskými piráty v roce 2009. Jedinečný pohled režiséra Paula Greengrasse nabízí kombinaci napínavého thrilleru a pohledu na nejrůznější důsledky globalizace.

Film se zaměřuje na vztah mezi velícím důstojníkem lodi Alabama, kapitánem Richardem Phillipsem (dvojnásobný držitel Oscara Tom Hanks), a kapitánem somálských pirátů Musem (Barkhad Abdi), který ho vezme jako rukojmí. Phillips a Muse se střetnou, když Muse a jeho posádka zamíří na Phillipsovu neozbrojenou loď. V souboji vůle a odhodlání, který se odehrává 230 km od somálského pobřeží, jsou oba muži vydáni na milost a nemilost osudu, který je zcela mimo jejich kontrolu.

 

6. 33 životů

 

33 životů

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Záchranný tým pracoval na jejich záchraně ve dne v noci po 69 dní, zatímco jejich rodiny a celý svět čekali na jakýkoli záblesk naděje. Napětí rostlo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Antonio Banderas exceluje v tomto strhujícím příběhu o odolnosti, víře a vítězství lidského ducha, který vychází ze skutečného závodu s časem.

 

5. 127 hodin

 

127 hodin

V pátek večer v dubnu 2003 se 26letý Aron Ralston vydal do Utahu, aby strávil víkend lezením po odlehlých skalách národního parku Canyonlands. O šest dní později se náhle objevil v civilizaci, bohatší o svůj neuvěřitelný příběh a chudší o pravou ruku. Ralston (James Franco) přežil 127 mučivých hodin v divočině s rukou přitisknutou k obrovskému kameni, s malým množstvím jídla a jen s několika kapkami vody. Bojoval s přírodou a vlastními démony a zvítězil. Dokázal, že má sílu vytáhnout se z 20 metrů hluboké propasti, a ušel více než 10 kilometrů, než konečně našel záchranu. Jen díky neuvěřitelné statečnosti unikl jisté smrti.Filmy Boj o přežití

Plešatění a jak mu čelit , Vypadávání vlasů u mužů

4. Temný úsvit

 

  Temný úsvit Filmy Boj o přežití

Filmy Boj o přežití .V historii velkých útěků lze jen těžko najít příběh podobný osudu Dietera Denglera, jediného Američana, kterému se podařilo uprchnout ze zajateckého tábora uprostřed neprostupné laoské džungle. Příběh tohoto amerického vojáka se stal předlohou pro film Temný úsvit režiséra Wernera Herzoga. Dieter (Christian Bale) od dětství sní o tom, že se stane pilotem.

Přání létat v oblacích se mu splnilo, když vstoupil do letectva. Při své první přísně tajné misi nad Laosem je však jeho letadlo sestřeleno a on se ocitá v džungli daleko od své jednotky. Brzy je zajat nechvalně proslulými laoskými vojáky a převezen do zajateckého tábora, kde najde další dva americké vojáky, kteří jsou zde již dva roky násilně drženi. Dengler se však s pozicí vězně nehodlá smířit a okamžitě plánuje útěk. Netuší, kde se nachází, ale jedno ví jistě: boj o život jen tak nevzdá.

Nejlepší filmy o boji o přežití

 

3. Ztroskotané filmy bojují o přežití

 

Ztroskotané filmy bojují o přežití

Chuck Noland (Tom Hanks), systémový inženýr ve společnosti FedEx, má osobní i profesní život doslova nabitý a jeho hektické povolání ho často nečekaně odvádí od Kelly, kterou miluje. Chuckův hektický životní styl se dramaticky změní po havárii letadla, kterým cestoval. Filmy bojují o přežití. Přežil, ale ocitl se na nejodlehlejším a nejopuštěnějším místě, jaké si kdy dokázal představit. Zbaven „berliček“ civilizace a vnitřního pocitu věčné časové tísně zjišťuje, že k obraně holého života si musí nejprve zajistit vodu, jídlo a alespoň provizorní přístřeší. Až překoná i to, pochopí, že jeho největším nepřítelem bude samota. Jak se mu ale bránit a jak ho překonat, když naděje na záchranu je mizivá?

 

2. Na ostří nože Filmy bojují o přežití

 

na ostří nože Filmy bojují o přežití

Při havárii letadla v mrazivé aljašské divočině se v brutálním boji o přežití střetnou intelektuální miliardář Charles Morse a sebevědomý módní fotograf Robert Creen. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí nespočívá v přírodě, ale v lidském strachu, zradě a schopnosti zabíjet.

 

1. Revenant Resurrection Filmy Boj o přežití

 

  Revenant Resurrection Filmy Boj o přežití

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a doba s velmi relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a traper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) se vydává se svým synem na výpravu za kožešinami. Uprostřed hlubokých lesů odolávají nečekaným útokům indiánů a na své pouti musí překonat nemilosrdnou, neprobádanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stane osudným setkání s rozzuřenou medvědicí grizzly. Medvěd útok přežije, ale je těžce zraněn a lovecká skupina se musí rozdělit.

Filmy bojují o přežití

 

Zatímco většina lovců pokračuje v cestě. S Glassem a jeho synem zůstávají pouze dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Víceméně jen čekají, až zemře, aby ho mohli pohřbít a pokračovat v cestě. Zraněný lovec však stále nechce zemřít, a tak se Fitzgerald rozhodne zkrátit čekání na nevyhnutelné. Při pokusu o nedobrovolnou eutanazii je však přistižen Glassovým synem, kterého Fitzgerald zabije. Pohřbí ještě živého Glasse do hrobu a zmizí s Bridgerem. Ale Hugh má velmi tvrdý kořínek. V naprosto zuboženém stavu se vyplazí z vlastního hrobu a zoufale se potácí půvabnou, ale naprosto lhostejnou krajinou. Při životě ho drží především nenávist a touha po pomstě. Musí překonat krutou zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokončit svou pomstu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button