PLEMENA PSŮ SKUPINYPsi

Velká plemena psů : 10 nejlepších velkých psů na světě

Velká plemena psů vyžadují prostor, velcí psi , kde jsou schopni dělat více věcí, velcí psi než jen natahovat tlapy a převalovat se, proto se většinou nehodí do bytu, i když pokud vybijete jejich energii, mohou žít i tam. Jsou to nesmírně odolní, silní, elegantní a naprosto oddaní společníci. Už od pohledu budí respekt, takže i přátelská kočka má potenciál stát se dobrým hlídačem. Dožívají se v průměru 10 až 12 let, ale velká plemena jsou poměrně krátkověká.

 

Německá doga

 

Německá doga - velcí psi

 

Výška: 71 – 86 cm
Hmotnost: 45 – 90 kg

 

Psohlavci se chovají již po tisíciletí, ale až v 16. století. století se jejich chov začal ubírat jednotnějším směrem. Původně byly dogy výhradním majetkem šlechty, ale během 19. století přestal být chov velkých psů výsadou šlechty a německá doga se rozšířila mezi nižšími společenskými vrstvami. Dnes se německá doga chová jako společenský nebo výstavní pes. Ne každý si může dovolit chovat tak velkého psa, ale pro ty, kteří mají rádi obří plemena a jsou schopni vytvořit psovi odpovídající životní podmínky, je německá doga skvělou volbou. Pořízením německé dogy získáte milujícího společníka na mnoho let, skvělého tělem i duší. Německá doga

 

Bernský salašnický pes

 

Bernský salašnický pes velcí psi

 

Výška: 58 – 70 cm
Hmotnost: 45 – 65 kg

Bernský salašnický pes je impozantní plemeno s atraktivním vzhledem, které je snadno rozpoznatelné díky své trojbarevnosti – černá základní barva, pálení a bílé znaky. Původně se používal jako hlídací a tažný pes na selských dvorech, kde ve speciálním postroji tahal malé vozíky s mlékem a sýrem. V současné době je bernský salašnický pes využíván především jako rodinný pes a nadšenců pro toto plemeno přibývá. Bernský salašnický pes.

Bernský salašnický pes je poměrně snadno ovladatelný, rychle se učí a pro svého pána udělá cokoli. Vzhledem k jeho velikosti a temperamentu je však nutné, aby majitel nic nezanedbal a věnoval výchově psa náležitou pozornost již od útlého věku.

Tibetská doga

 

Tibetská doga Velcí psi

Výška: 61 – 76 cm
Hmotnost: 34 – 90 kg

Tibetský mastif je díky svým vrozeným obranným instinktům vynikajícím neúplatným hlídačem a ochráncem. Jako každý pes musí být dobře vychovaná, musí respektovat svého pána, a i když poslušnost není zrovna její silnou stránkou, základní povely zvládá bez problémů. Stejně jako ostatní horská plemena je tibetský mastif poměrně tvrdohlavý a obvykle nereaguje na povely, takže rozhodně není vhodný pro lidi, kteří od svého psa vyžadují dokonalou poslušnost.

Tibetský mastif není pes vhodný pro trvalý pobyt v kotci, potřebuje volnost a přehled o dění na svém pozemku. Tibetský mastif: charakteristika plemene

 

Novofundlandský pes

 

 

Výška: 63 – 74 cm
Hmotnost: 45 – 70 kg

Tomuto plemeni je přisuzována řada dobrých povahových vlastností. Je považován za velmi věrného, přátelského a dobrosrdečného společníka.Velká plemena psů. Je velmi dobré se vzdělávat a školit. Původně ho používal rybářský pes. Novofundlandský pes

Vhodným prostředím pro tohoto psa je rodinný dům se zahradou s dostatkem příležitostí k pohybu. Miluje vodu a užije si i dlouhé procházky v přírodě, které lze obohatit koupáním na vhodném místě. Dokáže si vytvořit dobrý vztah k dětem, a proto je výborným rodinným psem.

Commodore

 

Komondor velcí psi

Váha: 50 – 60 kg muži 40 – 50 kg ženy
VÝŠKA: 70 – 80 cm muži 65 – 70 cm ženy

Komondor je zvláštní, sebevědomý, klidný, velmi nezávislý, odvážný a spíše uzavřený pes. Ze své pozice může v klidu pozorovat okolí, ale dřímající huňatý obr se v případě potřeby stává zasahujícím obráncem. Komondor – Vše o plemeni

Jedná se o jedno z nejstarších a nejpůvodnějších plemen pasteveckých psů, které pochází z Asie, odkud bylo kočovníky přivezeno na území dnešního Maďarska. Komondor byl vyšlechtěn pro svou výjimečnou odolnost vůči chladu, vlhkosti a díky své bílé barvě také vůči horku.

Bernardine

 

Bernardin Velká plemena psů

Hmotnost: 50 – 91 kg
Výška: 65 – 90 cm

Velcí psi. Dnešní bernardýn, obecně známý jako bernardýn, pochází z druhé poloviny 19. století. století chovem psů, které po staletí chovali mniši v klášteře svatého Bernarda v jednom z průsmyků šitých Alp. Často píše o bernardýnovi jako o psu, který byl po staletí používán k hledání poutníků v závějích nebo dokonce pod lavinami.

Bernard je silný, přiměřeně vysoký pes, vyvážený ve všech partiích. Může být buď krátkosrstý, s tvrdou, přiléhavou a velmi hustou srstí, nebo dlouhosrstý, který má středně hustou hladkou nebo jen mírně zvlněnou srst.

Dnešní bernardýn se od původních klášterních psů neliší pouze stavbou těla, ale také civilizovanější povahou, i když některé rysy zůstaly zachovány. Zejména odolnost vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám , velmi dobrý orientační smysl, skvělý čich a podle některých i schopnost vycítit změnu počasí.

Plešatění a jak mu čelit , Vypadávání vlasů u mužů

Většina bernardýnů přes den neštěká, buď ignorují známé svého pána, nebo jsou k nim přátelští. V noci jsou však ostražití a ke každému cizímu člověku se chovají nedůvěřivě a štěkají.

Sibiřský husky

 

Sibiřský husky Velká plemena psů

Hmotnost: 20,5-28 kg muži 15,5-23 kg ženy
Výška: 53,5-60 cm muži 50,5-56 cm ženy

Středně velký, kompaktní, silný, ale okouzlující , živý a přátelský pes s dobrým vztahem k lidem a dětem, ale zároveň velmi svobodomyslný a nezávislý. Jeho povaha se vyznačuje určitou tvrdohlavostí, takže není snadné ho dobře vychovat. Velcí psi. Sibiřský husky

„Pes sauny.“ Dříve nosil lehčí náklady na dlouhé vzdálenosti střední rychlostí. Velká plemena psů. Dnes je nejrychlejším z uznávaných plemen saňových psů. Kromě toho se po celém světě chová jako společenský pes. Vyžaduje hodně pohybu v terénu. Je vhodný pro celoroční venkovní umístění. Je vhodný pouze pro lidi, kteří jsou zvyklí trávit většinu volného času venku. Zřídkakdy štěká, ale častěji vyje, zejména ve smečce.

Dobrman – Velcí psi

 

Dobrmani velkých plemen

Výška: 66-72 cm muži 61-68 cm ženy
Hmotnost: 40-45 kg muži 32-35 kg ženy

Dobrman je především hlídací pes. Je odvážný, sebejistý a nebojácný, takže je vynikajícím pracovním psem u policie nebo v armádě. Dobrman je především hlídací pes.Velká plemena psů. V rodině se dobrman projevuje jako pes věrný, láskyplný a milující děti. Psi tohoto plemene jsou velmi horliví a mají velkou radost z práce. Mají mimořádně bystrý rozum a jsou velmi silní. Dobrman je dokonce považován za páté nejinteligentnější plemeno na světě.

Zpočátku byl chov dobrmanů jednoznačně zaměřen na výkon. I dnes jsou dobrmani žádaní především jako hlídací, policejní a vojenští psi, lovečtí psi (pro boj s dravci), ovčáčtí psi, ale i jako terapeuti a vodicí psi. Každý, kdo chce chovat dobrmana, by si měl kromě nadšení pro plemeno uvědomit, že výchova a výcvik dobrmanů vyžaduje spoustu času, peněz a někdy i hodně trpělivosti.

Velká plemena psů

Základem harmonického soužití psa a člověka je dobrý výcvik, dostatečný trénink a kreativní hry stimulující intelekt.

Irský vlkodav – Velcí psi

 

Irský vlkodav Velká plemena psů

 

Výška: 76 – 90 cm
Hmotnost: 52 – 81 kg

Předpokládá se, že irské vlkodavy přivezli do Irska Keltové, kteří byli vynikajícími chovateli psů a používali je k loveckým účelům. Má impozantní vzhled, je důstojný, odvážný, diplomat, jeho pohled je jemný, něžný a plný lásky, stejně jako jeho srdce. Proto se mu říká něžný obr. Má mírnou, přátelskou povahu, je vyrovnaný, rozvážný, dokonalý společník a ideální rodinný pes. Irský vlkodav

Vzhledem k tomu, že srst vlkodavů je hustá a má samočisticí schopnost, není nutné je neustále koupat. Jeho srst by se měla pravidelně kartáčovat, a když začne více růst, měl by se pes zastřihovat (to je speciální úprava pro hrubosrstá plemena psů).

Je to pes, který dokáže půl dne lenošit, ale pak musí sprintovat v přírodě. Rád se volně pohybuje. Ideální je pro něj rodinný dům se zahradou. Ze sportů je pro něj ideální coursing (běh za umělou návnadou, fringe). Můžete s ním vyzkoušet jakýkoli druh sportu, sám vám dá vědět, co ho baví a vyhovuje mu.

Velká plemena psů

V článku jsou uvedena některá velká plemena psů největší plemena psů najdete na adrese

10 největších plemen psů na světě

 

Leonberger

 

Leonberger Velká plemena psů

Výška: 65 – 80 cm
Hmotnost: 41 – 85 kg

Leonberger je obrovské a mohutné plemeno psa známé svou elegancí a ušlechtilostí. Vznikl v polovině minulého století jako výsledek chovatelského záměru městského radního z německého města Leonberg Heinricha Essiga, který nechtěl chovat psa podobného lvu.

Dospělý leonberger může vážit stejně jako dospělý člověk.Velcí psi. Toto plemeno se vyznačuje typickou lví hřívou na krku a hrudi, ale také přátelskou, ale nedůvěřivou povahou ideální pro roli hlídacího psa. V dnešní době jsou zejména leonbergři skvělými rodinnými psy, ale vzhledem ke své velikosti vyžadují také hodně prostoru a pohybu. Leonberger pes

Při chovu leonbergera jako pracovního psa je i dnes možné využít mnoho oblastí: například jako záchranářského psa. Pokud si ho chcete nechat jako domácího mazlíčka, měli byste mu dopřát dostatek prostoru a možnost proběhnout se. Leonberger není výrazný běžec ani sprinter, ale přesto potřebuje pravidelné a dlouhé procházky.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button