Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

Bojové filmy – 10 nejlepších bojových filmů na světě

Bojové filmy jsou plné napětí , dobrodružství a hlavně boje. Bojové filmy mohou být o bojových uměních, ale také o boji během války. Podívejte se na 10 nejlepších bojových filmů všech dob.

 

10. Gladiátor

 

Gladiátor

 

Římský generál Maximus (Russell Crowe) opět vede své legie k vítězství na bitevním poli. Válka je vyhraná a Maximus sní o domově. Netouží po ničem jiném, než se vrátit ke své ženě a synovi. Umírající vládce Marcus Aurelius (Richard Harris) má však pro něj ještě jeden úkol. Požaduje, aby generál převzal vládu. Commodus (Joaquin Phoenix), následník trůnu, žárlí na Maximovu přízeň a nařídí Maximovu popravu včetně jeho rodiny. Maximus jen o vlásek unikne smrti, ale otrokáři ho „zachrání“. Maximus tak vstupuje do gladiátorské školy a v aréně jeho sláva den ode dne roste. Nyní přichází do Říma, aby pomstil vraždu své ženy a syna a zabil nového císaře Commoda. Uvědomoval si, že jedinou silnější mocí, než je moc vládce, je vůle lidu. Cesta, která vede k naplnění Maximovy pomsty, je stát se největším hrdinou celé říše.

 

9. Válečník

 

Válečník

 

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu slávy, má krásný dům a milující rodinu. Navzdory jeho úspěšné kariéře ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl se více věnovat dceři Leile (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně oznámí svůj odchod do důchodu. Vše se však změní, když je jeho žena neúmyslně zabita během zápasu s jiným boxerem. Billymu se hroutí svět. Když mu navíc soud kvůli jeho nevyrovnané povaze odebere dceru z péče, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. S pomocí trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se snaží získat svou dceru zpět…

 

8.  Zachraňte vojína Ryana

 

.Save Private Ryan

 

Druhá světová válka byla rozhodující událostí 20. století. století a stala se pro Ameriku přelomovou událostí. Změnila hranice tehdejšího světa a dnes se jí říká „poslední velká válka“. Ani sebelepší výcvik však nemohl spojenecké vojáky připravit na to, co je čekalo po vylodění v Normandii na pláži s krycím názvem Omaha. Přestože byli plni odhodlání a víry ve vítězství, jen málo z nich bitvu o tento malý kousek francouzského pobřeží přežilo. Z pohledu kapitána Johna Millera je zřejmé, že si je vědom nebezpečí, které na jeho jednotku čeká. Netuší však, že to zdaleka není nejtěžší úkol, který bude muset se svými vojáky splnit…

 

7. Nikdy se nevzdávej 3

 

.Never Give Up 3

 

Case Walker (Michael Jai White) je požádán svým dlouholetým přítelem, aby ho trénoval na zápas MMA v Thajsku, který má být nejnáročnější a finančně nejzajímavější v jeho kariéře. Walker nabídku přijímá a odlétá do Thajska, kde jsou jeho výcvikové metody místním lidem pro smích. Walkerovi to však nevadí a po jednom zápase přesvědčí místní obyvatele, že jeho metody jsou ty nejlepší a možná díky nim získá i velký zápas.Bojové filmy .

 

6. Rocky III

 

Rocky 3 Bojové filmy

 

Bojové filmy . Rocky, který ve druhém díle vyhrál vyčerpávající odvetu se šampionem Apollem Creedem, se stal mistrem světa ve všech váhových kategoriích. Je to bohatý muž a mohl by si užívat spokojeného života. Na obzoru se však objevuje nové nebezpečí. Kdykoli se Rocky objeví v ringu, zpovzdálí ho sleduje obávaný a krvežíznivý svalovec Clubber Lang. Dělá si ze svých soupeřů blázny a brousí si zuby na Rockyho mistrovský titul. Rockyho starý trenér a přítel Mikey brzy prozře a uvědomí si, že Rocky nemá proti Clubberovi plnému nenávisti a zloby šanci. Několik let se mu dařilo hrozící konfrontaci odvracet a oddalovat. Jednoho dne však Clubber Rockyho veřejně urazí a podaří se mu dosáhnout svého cíle.

Zanedlouho stojí oba soupeři proti sobě v ringu. Ve druhém kole však Rocky padá. Je ponížen, zesměšněn, zhroutil se mu celý svět a Mikey zemřel. Apollo Creed se však vrací na scénu, tentokrát ne jako soupeř, ale jako přítel, pomocník a rádce. Rocky, unavený a zlenivělý slávou, ztratil formu, jiskru i legendární odhodlání. Apollo ho vezme na předměstí, kde trénují mladí boxeři, a Adrian ho přesvědčí, že se traumatu nezbaví, pokud znovu nevstoupí do ringu a neukáže Clubberovi, kdo je v ringu skutečným pánem.

 

5. Ong-bak

 

Ong-bak Bojové filmy

 

Bojové filmy. Bak Don ukradl hlavu ze sochy Ong-Bak v malé thajské vesnici Ban Nong Pradoo. Mladý Ai Bak Tim, který se má stát mnichem, se pro ni vydává do Bangkoku. Ve městě se snaží najít Baka Huma Laea, který před lety opustil vesnici a nyní se živí hazardem. Bak Hum nemá chuť Ai Bakovi pomáhat, protože by se tím zapletl s mafií, se kterou má už tak dost vážných problémů, a chce před ní chránit svou přítelkyni Muey. Při pátrání po ukradené hlavě se Ai Bak dostává do světa ovládaného mafií a stává se nedobrovolným účastníkem zápasů thajského boxu a častých honiček, když ho Bak Donovi muži začnou pronásledovat. Jeho bojové umění thajského boxu je však neomylné a slíbil, že vesnici přinese hlavu.

 

4. Nezlomný

 

Nezlomné bojové filmy

 

Jako mladý chlapec byl Louis docela silný muž a měl tu výhodu, že téměř vždy dokázal uniknout následkům svých činů. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, který si myslel, že by mohl svůj běžecký talent dobře využít na závodní dráze. Dostal se až do amerického olympijského týmu pro hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiné zapůsobil na Hitlera. O několik let později zapůsobil na své spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když se jeho stroj během záchranné operace zřítil do oceánu, byl Louis jedním z pouhých tří členů posádky, kteří nehodu přežili. Více než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila projíždějící loď. Bohužel šlo o japonskou loď. Zamperini se ocitl ve vězeňském táboře, který připomínal peklo na zemi. Louisovy už tak těžké životní podmínky se ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je slavným sportovcem. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Ale on byl prostě nezlomný

 

3. Lidice

 

Bojové filmy Lidice

 

Příběh Lidic je příběhem obyčejných lidí, kteří se absurdní shodou okolností připletli do cesty dějinám. Podle scénáře Zdeňka Mahlera, který byl oceněn Cenou Sazky v roce. 2007, nabízí pohled na tragický osud Lidic za druhé světové války. Druhá světová válka z neobvyklé perspektivy. Představuje osudy obyvatel Lidic prostřednictvím mezilidských vztahů, zejména lásky, která stojí na počátku celého příběhu. Je to velký film plný emocí, který ukazuje, jak zdánlivé maličkosti mohou změnit běh dějin a způsobit tragédii. 1942 – Německá propaganda pečlivě skrývá genocidu páchanou na civilním obyvatelstvu. Po atentátu na Reinharda Heydricha, druhého muže Třetí říše, udělá výjimku. Po vypálení malé české vesnice Lidice vše oznámí světu. Jeden milostný dopis stačí jako záminka k vypálení vesnice. V době svého tragického konce v červnu 1942 měly Lidice za sebou nejméně šest století dlouhou historii. Nacisté chladnokrevně popravili všechny muže, ženy a děti z Lidic a odvezli je do koncentračního tábora. Některé z dětí byly umístěny do převýchovného zařízení. Celková bilance – 192 mužů bylo popraveno, 58 žen zemřelo v koncentračních táborech a 88 dětí bylo posláno do plynových komor. Obec Lidice byla vymazána z map a srovnána se zemí. Povídkový film Lidice je natočen podle skutečné události.

 

Bojové filmy

 

2. Neporazitelný

 

Nepřemožitelné bojové filmy

 

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu odnětí svobody, který si odpykává v přísně střežené věznici Sweetwater. Právě tam však přijíždí jako vězeň úřadující mistr světa v těžké váze George Ranar Chambers (Ving Rhames). Nesnese pomyšlení, že by někdo mohl být lepší než on, a zaútočí na Monroea. V nadcházejícím zápase půjde o hodně. Zvláště když jsou v sázce peníze a svoboda.

 

1. Ip Man

 

Ip Man Bojové filmy

 

Čína, 1935. Kluby bojových umění ve Foshanu jsou stále populárnější a Ip Man (DONNIE YEN) je nesporným mistrem wing chunu, stále populárnější verze kung fu. Poklidný život jeho rodiny a přátel však převrátí naruby japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je nucen bojovat o vlastní přežití v řadě výzev, které vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským válečníkem. Viz .

10 nejlepších kung-fu filmů, které byste měli rozhodně vidět .

 

 

 

 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button