CestováníSLOVENSKO

Největší hora Slovenska : Top 10 největších hor

Největší hora Slovenska : Top 10 největších hor. Seznam 10 nejvyšších hor Slovenska .

Největší kopec na Slovensku 

10. Kriváň 2 495 m

 

Krivan

Kriváň je kopec na konci výběžku, který odbočuje z hlavního hřebene Vysokých Tater v Čubrinu. Leží nad údolími Nefcerky, Kôpery a Važecké doliny na jihu a jihozápadními výběžky zasahujícími do Liptovské kotliny. Je to jedno z nejvyšších pohoří na Slovensku. Dosahuje výšky 2 494,7 m. n. m. Od 19. století je neoficiálním symbolem svobody Slováků a slovanské soudržnosti.

9. Rysy 2 503 m

 

Funkce

Rysy jsou jedním z nejoblíbenějších vyhlídkových vrcholů hlavního hřebene Vysokých Tater. Nacházejí se mezi Žabím sedlem a Váhou na slovensko-polské hranici.

8. Baranie rohy 2 526 m

 

Beraní rohy

Baranie rohy je mohutný vrchol, který se táhne přes Vyšnou Baráňskou strážnici do hlavního hřebene Vysokých Tater. Na vrcholové plošině má dva vrcholy – jihovýchodní a severozápadní. Hlavní je jihovýchod.

7. Končistá 2 538 m

 

Končistá

Končistá je nejvyšší vrchol jižního bočního hřebene Popradského ledového štítu ve Vysokých Tatrách.

6. Vysoká 2 547 m

 

Vysoká Největší hora Slovenska : Top 10 největších hor. Seznam 10 nejvyšších hor Slovenska . Největší hora na Slovensku . Největší hory.

Vysoká je jedním z nejmohutnějších pohoří na Slovensku, které se nachází ve Vysokých Tatrách. Symetrický dvojvrchol Vysoké je působivý ze všech stran a patří k nejkrásnějším a nejfotografovanějším vrcholům Vysokých Tater. Je to šestý nejvyšší vrchol Tater. Největší města v Slovensko

5. Kežmarský štít 2 556 m

 

  Kežmarský štít Největší hora Slovenska : Top 10 největších hor. Seznam 10 nejvyšších hor Slovenska . Největší hora na Slovensku . Největší hory.

Kežmarský štít je nejvyšším vrcholem severovýchodního ramene Lomnického štítu ve Vysokých Tatrách.Od Lomnického štítu ho odděluje Vidlový hřeben. Odbočka Lomnického štítu se v Kežmarském štítu dělí na jihovýchodní rameno, kterému dominuje Huncovský štít. Severnímu rameni dominuje Malý Kežmarský štít. Hřeben končí Velkou a Malou Svišťovskou. Jedná se o nejvyhledávanější a velmi náročný horolezecký terén. Jedním z nejkrásnějších ve Vysokých Tatrách je jeho přibližně 550 m vysoká jižní stěna, která spadá do Skalnaté doliny.Je to největší kopec na Slovensku.

4. Hrdý vrchol 2 623 m

 

Pyšný štít Největší hora Slovenska : Top 10 největších hor. Seznam 10 nejvyšších hor Slovenska . Největší hora na Slovensku . Největší hory.

Pyšný štít je čtvrtý nejvyšší vrchol Slovenska, který se nachází ve Vysokých Tatrách.

3. Ledový vrchol 2 627 m

 

Ledový štít Největší hora Slovenska : Top 10 největších hor. Seznam 10 nejvyšších hor Slovenska . Největší hora na Slovensku . Největší hory.

Ledový štít je třetím nejvyšším vrcholem Slovenska a Vysokých Tater. Poláci ho považovali za nejvyšší vrchol Vysokých Tater.

 

2. Lomnický štít 2 634 m

 

Lomnický štít Největší hora Slovenska : Top 10 největších hor. Seznam 10 nejvyšších hor Slovenska . Největší hora na Slovensku . Největší hory.

 

Lomnický štít je druhým nejvyšším vrcholem Tater, Slovenska a Karpat.

 

Největší kopec na Slovensku

Přečtěte si také :

Největší strom světa Top 10 největších stromů světa

1. Gerlachovský štít 2 655 m

 

Gerlachovský štít Největší hora Slovenska : Top 10 největších hor. Seznam 10 nejvyšších hor Slovenska . Největší hora na Slovensku . Největší hory.

Gerlachovský štít je nejvyšším vrcholem a jedním z nejmohutnějších masivů Tater, Slovenska a celých Karpat. Leží v jihovýchodní části pohoří Zadný Gerlach, od kterého je oddělena Gerlachovským sedlem. Z vrcholu hřeben pokračuje na Kotlový štít, kde se rozvětvuje a tvoří známý Gerlachovský kotel.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button