POŽADAVKYZajímavosti

Nejčastější sny a jejich význam , Co znamená sen

Nejčastější sny a jejich význam . Nejčastější sny, které se nám často zdají, a co mohou znamenat . Sny, které se nám často zdají . Časté sny .

Co vaše sny skutečně znamenají?

Mají sny hlubší význam? Překvapivě mnoho lidí se domnívá, že odpověď na tuto otázku je kladná. Podle průzkumu se neuvěřitelných 43 % Američanů domnívá, že sny odhalují nevědomé touhy a přání.

Jaké jsou nejčastější sny?

Známý psychoanalytik označil sny za královskou cestu do nevědomí a navrhl, že studiem zjevného obsahu snů můžeme objasnit skryté a nevědomé touhy, které vedou k neuróze.
Analýza snů a přisuzování významů se v populární kultuře staly oblíbeným zdrojem zábavy i sebereflexe. Mají sny skutečně skrytý význam? Lze výkladem snů zjistit vaše nevědomá přání a touhy?

sen

Ačkoli většina moderních teorií snů naznačuje, že odpověď neexistuje, nezabránilo to vykladačům a analytikům vydat celou řadu slovníků snů, jejichž cílem je zjistit, co tyto běžné motivy a symboly snů skutečně znamenají.

Podívejme se blíže na některé z nejčastějších snů a na to, co o nich říkají některé z nejoblíbenějších knih o výkladu snů.

Křesťanské zázraky 10 nejzajímavějších zázraků

 

Sny o pádu – Nejčastější sny 

Sny o pádu z velké výšky jsou velmi časté. Ačkoli existuje oblíbený mýtus, že pokud ve snu spadnete na zem, zemřete v reálném životě, není to pravda. Co by tedy sny o pádu mohly vlastně znamenat?

sen o pádu Nejčastější sny

Podle mnoha populárních výkladů snů a jedné studie jsou sny o pádu znamením, že se ve vašem životě něco děje. Po 2. Může naznačovat, že musíte přehodnotit své rozhodnutí nebo zvážit nový směr v některé oblasti svého života.

„Sny o pádu jsou velmi časté. Je to symbol strachu v reálném životě – možná neúspěchu v práci nebo v milostném životě,“ říká autorka Ilustrovaného slovníku snů. „Podzim často vyjadřuje potřebu svobody a potřebu více si užívat života.“

 

Sny o tom, že jste nazí na veřejnosti – Nejčastější sny 

 

sen o nahotě Nejčastější sny

Už se vám někdy zdál takový ten trapný sen, kdy se objevíte ve škole nebo v kanceláři a jste nazí? Nejčastější sny .

Autorka knihy The Dream Dictionary for Dummies uvádí, že sny o nahotě na veřejnosti mohou naznačovat, že se cítíte falešně nebo že se bojíte odhalit své nedokonalosti a nedostatky.

 

Sny o pronásledování – Nejčastější sny 

Obzvláště děsivé mohou být sny, ve kterých vás pronásleduje známý nebo neznámý útočník. Tyto typy snů jsou velmi časté.

Co však tyto sny vypovídají o tom, co se děje ve vaší mysli? Vykladači snů často naznačují, že takové sny znamenají, že se snažíte něčemu v každodenním životě vyhnout.

Autor slovníku snů uvádí, že strašení ve snu může naznačovat touhu uniknout před vlastními strachy nebo touhami.

Klíč k pochopení toho, co takový sen může znamenat, závisí částečně na identitě vašeho pronásledovatele. Pronásledování zvířetem může znamenat, že se skrýváte před vlastním hněvem, vášněmi a dalšími pocity.

Jak změkčit vlasy: 5 přírodních způsobů

Pokud je váš pronásledovatel tajemná, neznámá postava, může představovat zážitek z dětství nebo trauma z minulosti. Pokud vás pronásleduje osoba opačného pohlaví, znamená to podle Crispa, že se bojíte lásky nebo vás pronásleduje minulý vztah.

 

Sny o ztrátě zubů – Nejčastější sny 

 

sen o ztrátě zubu Nejčastější sny

Autorka slovníku snů pro hlupáky naznačuje, že snění o ztrátě zubů může mít více významů. Může to znamenat, že se obáváte o svou atraktivitu nebo vzhled. Může také naznačovat, že se obáváte o svou schopnost komunikovat nebo že se bojíte, že jste řekli něco trapného.

„Pravou podstatou zubů je jejich schopnost kousat, řezat, trhat a drtit.“ Nejčastější sny .
„Pokud vám vypadají zuby, ztrácíte osobní sílu a schopnost být asertivní, rozhodný a sebeochranný.“

 

Sny o umírání – Nejčastější sny 

Dalším častým tématem snů je smrt, která může být obzvláště znepokojivá. Snící lidé někdy sní o smrti milované osoby nebo dokonce sní o tom, že umírají. Oblíbené výklady snů někdy naznačují, že takové sny odrážejí úzkost ze změny nebo strach z neznámého.

Sny o smrti blízké osoby mohou odrážet podobný strach ze změn, zejména když děti dospívají. Takové sny o smrti proto odrážejí určitý druh smutku z nevyhnutelného času.

Studie také ukázaly, že lidé na sklonku života a jejich blízcí v jejich okolí prožívají významné a smysluplné sny, které často zahrnují uklidňující přítomnost, přípravu na cestu, pozorování nebo interakci se zemřelým, čekání na blízké, tísnivé zážitky a nedokončené záležitosti .

 

Sny o absolvování zkoušky – Nejčastější sny 

Podle autora knihy Skrytý význam snů může složení vašich snů odhalit skrytý strach z neúspěchu. Studie také zjistily, že sny tohoto druhu jsou běžné.

sen o testu Nejčastější sny

„Zkoušky jsou stresující zážitek, při kterém se musíte vyrovnat se svými nedostatky,“ píše autor knihy Skrytý význam snů. „Když se vám zdá o tom, že neuspějete u zkoušky, přijdete pozdě nebo nebudete připraveni, znamená to, že se cítíte nepřipraveni.“

 

Sny o nevěře

Sny o tom, že vás manžel nebo partner podvádí s někým jiným, mohou být neuvěřitelně hrozné.

Vněkterých případech lidé dokonce začnou uvažovat o tom, zda by se sen mohl stát skutečností. Znamená to, že se vám zdá, že je vám partner nevěrný, že se to může stát? Nebo se to už děje? Nejčastější sny .

Autoři knihy The Complete Idiot’s Guide Dream Dictionary tvrdí, že sny o nevěře ukazují na problémy s důvěrou, loajalitou a komunikací ve vztahu. „Pokud jste vy nebo váš partner ve snu podváděli, jeden z vás právě nedostává ze vztahu to, co potřebuje.“

 

Sny o létání

Sny o létání zažívá mnoho lidí. Mohou být vzrušující a dokonce osvobozující, ale někdy i docela děsivé (zejména pro ty, kteří se bojí výšek).

sen o létání

Podle Tonyho Crispa, autora slovníku snů, představují představy o létání často dvě velmi odlišné stránky. Na jedné straně mohou takové sny představovat pocit svobody a nezávislosti. Na druhou stranu mohou také naznačovat touhu po úniku nebo útěku z reality života.

„Nejčastěji se vyskytuje samotné létání, které ukazuje nezávislý aspekt létání. Protože však často zahrnuje pozitivní pocity potěšení, může létání naši sexualitu … zejména ty jeho aspekty, které vyjadřují svobodu od společenských norem a omezení.“

 

Sny o těhotenství

 

sen o těhotenství

Vykladači snů často naznačují, že sny o těhotenství představují vše od kreativity až po strach. David C. Lohff, autor slovníku snů, se domnívá, že těhotenské sny mohou někdy představovat obavy ženy z nedostatečné matky.

Autor Tony Crisp zase tvrdí, že takové sny naznačují, že snící člověk vytváří nějakou oblast potenciálu nebo prohlubuje vztah, případně že tyto sny předznamenávají těžké časy.

 

Co si o tom myslíte? Zdá se vám některý z těchto výkladů snů přesný? Pokud ne, nezoufejte – vaše sny jsou jedinečné a velmi osobní. V obecných výkladových knihách a slovnících snů pravděpodobně nenajdete nic víc než pouhou zábavu. Místo toho považujte své sny za odraz svého bdělého života, který odráží vaše obavy, úzkosti, touhy, naděje a přání do budoucna. Zvažte osobní význam svých snů. Věci, které zažíváte ve svých snech, jsou s největší pravděpodobností odrazem obav, kterým čelíte v každodenním životě.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button