OBECNÝ ZÁJEMZdraví

Nejstarší člověk na světě : 10 nejstarších lidí

Nejstarší člověk na světě : 10 nejstarších lidí . Kolik let je nejstaršímu člověku na světě ? Jaký je průměrný věk ? Nejstarší lidé na světě .10 nejstarších žijících lidí na světě (aktualizováno 2020) :

 

Nejstarší muž na světě

 

Ačkoli průměrná délka života na světě je přibližně 71,5 roku (68 let a 4 měsíce u mužů a 72 let a 8 měsíců u žen), všech deset osob na tomto seznamu se těmto číslům vymyká a jsou nejstaršími lidmi, kteří se dožili 110 let. Narozeniny.

Nejstarší žijící lidé 

Všichni nejstarší žijící lidé na světě jsou ženy, protože ženy obvykle žijí déle než muži . Většina žen na tomto seznamu pochází z Japonska, které má podle Světové zdravotnické organizace nejvyšší průměrnou délku života na světě.

 

10. Mina Kitagawa (3. listopadu 1905 – současnost)

 

  Mina Kitagawa

 

  • Aktuální věk (k březnu 2020 ): 114 let, 126 dní
  • Země původu: prefektura Šiga, Japonsko
  • Pohlaví: Samice
  • Předchozí zaměstnání: neznámé

O Mině Kitagawě není k dispozici mnoho veřejných informací, ale její věk potvrdila Gerontologická výzkumná skupina. Kitagawa je ve svých 114 letech třetím nejstarším žijícím člověkem v Japonsku. Pokud se dožije začátku listopadu, bude mu 115 let.

Věděli jste to?

Přestože přesné místo narození Miny Kitagawy není veřejně známo, v současnosti žije v prefektuře Šiga ve městě Hikoneši. Kitagawa byl po smrti Šigeho Kitagawy 13 let nejstarší osobou v prefektuře Šiga. září 2014.Nejstarší člověk na světě.

 

9. Noeme de Silveira Freitas (7. září 1905 – současnost)

 

  Noeme de Silveira Freitas

 

  • Aktuální věk (k březnu 2020 ): 114 let, 183 dní
  • Země původu: Fortaleza, Ceará, Brazílie
  • Pohlaví: Samice
  • Předchozí povolání: švadlena

 

Noeme de Silveria Freitas je dalším údajným superstoletým člověkem, jehož věk zatím nebyl gerontologickou výzkumnou skupinou ověřen. Podle zprávy z roku 2019 se Freitasová narodila v roce 1905, takže jí bylo 114 let. Pokud je Freitasovo tvrzení pravdivé, je nejstarším žijícím člověkem v Jižní Americe.Nejstarším člověkem na světě.
Noeme de Silveira Freitas je zcela zdravý, ale trpí problémy se štítnou žlázou a má také omezenou pohyblivost. Stará se o ni její dcera Elizabeth a Freitas ji nazývá „světicí“, protože ji neopustila jako zbytek rodiny.Nejstarší člověk na světě.

Věděli jste to?

Noeme de Silveria Freitas byla vdaná za svého milého z mládí až do jeho smrti ve věku 98 let.

 

8. Iris Westmanová (28. srpna 1905 – současnost)

 

  Iris Westmanová

 

  • Aktuální věk (k březnu 2020 ): 114 let, 183 dní
  • Země původu: Aneta, Severní Dakota, Spojené státy americké
  • Pohlaví: Samice
  • Předchozí zaměstnání: farmář, učitel a knihovník

Iris Westmanová je druhou nejstarší Američankou a v současné době je jí 114 let. Westmanová se narodila v Severní Dakotě na rodinné farmě, kterou vlastní dodnes. Přestože její rodiče byli zemědělci, chtěli, aby všechny jejich děti získaly vzdělání, a Westmanová ho získala. Westman se stal učitelem a nakonec knihovníkem. Čtení je stále jednou z Westmanových vášní, ale v těchto dnech poslouchá audioknihy, protože její zrak již ochabuje.Nejstarší člověk na světě.

 

Věděli jste to?

Iris Westmanová měla sice jednou příležitost se vdát, ale nikdy ji nevyužila a zůstala svobodná. Westmanová sice nemá vlastní děti, ale má několik generací neteří a synovců, kteří se jí inspirovali a rovněž vystudovali Severodakotskou univerzitu.

 

7. Hester Fordová (15. srpna 1905 – současnost)

 

Hester Ford Nejstarší člověk na světě

 

  • Aktuální věk (k březnu 2020 ): 114 let, 206 dní; možná 115 let, 206 dní
  • Země původu: Lancaster, Jižní Karolína, USA
  • Pohlaví: Samice
  • Předchozí zaměstnání: pracovnice na farmě a chůva

Hester Fordová je ve svých 114 nebo 115 letech neoficiálně nejstarší žijící osobou ve Spojených státech. Podle dřívějších zpráv a záznamů Gerontologické výzkumné skupiny je jako rok narození Hester Fordové uveden rok 1905. Podle novějších zpráv však její rodina našla staré záznamy ze sčítání lidu, podle nichž se Hester Fordová mohla narodit v roce 1904. Tyto nové informace zatím nebyly ověřeny z externích zdrojů. Bez ohledu na svůj přesný věk je Hester Fordová jednou z nejstarších žijících žen na světě a nejstarší žijící Američankou.Nejstarší osobou na světě.

Věděli jste to?
V průběhu let Hester Fordová onemocněla demencí , ale kupodivu si stále dokonale pamatuje některé biblické verše. nejstarší člověk na světě.

 

6. Katerina Karnarou (25. července 1905 – současnost)

 

Katerina Karnarou Nejstarší člověk na světě

 

  • Aktuální věk (k březnu 2020 ): 114 let, 227 dní
  • Země původu: Mountriza (dnešní Gryllos), západní Řecko, Řecko
  • Pohlaví: Samice
  • Předchozí povolání: zemědělský dělník

Katerina Karnarou je v současnosti nejstarší žijící osobou v Řecku a za několik měsíců jí bude 115 let. Narozeniny. Karanarou se narodila ve vesnici Mountriza, která se dnes jmenuje Gryllos, ale od 25 let, kdy se provdala, žije v Kresteně v západním Řecku. Přestože je Karnarou relativně zdravá, je tak stará, že není zcela jisté, kolik jí je let. V rozhovoru z roku 2018 Karnarou řekl: „Musí mi být asi 105 let, ale moc si to nepamatuji.“

Věděli jste to?
V dubnu 2018 měla Katerina Karnarou tři žijící dcery – Lambii, Sofoulu a Theodoru, sedm vnoučat, osm pravnoučat a jedno prapravnouče.

 

5. Shigeyo Nakashi (1. února 1905 – současnost)

 

Shigeyo Nakashi Nejstarší muž na světě

Aktuální věk (k březnu 2020 ): 115 let a 36 dní
Země původu: Japonsko
Pohlaví: Samice
Předchozí povolání: učitel

O Shigeyo Nakashi není mnoho veřejných informací, ale je známá jako další z japonských superstárnoucích osobností. Nakashi se nedávno dožil 115 let a je nyní druhým nejstarším žijícím člověkem v Japonsku a nejstarším žijícím člověkem v prefektuře Saga.Nejstarší člověk na světě.

 

Věděli jste to?
Shigeyo Nakashi pracoval jako učitel a do důchodu odešel ve věku 62 let.Je nejstarším člověkem na světě.

 

4. Jeanne Bot (14. ledna 1905 – současnost)

 

  Jeanne Bot Nejstarší člověk na světě

 

  • Aktuální věk (k březnu 2020 ): 115 let a 54 dní
  • Země původu: Francie
  • Pohlaví: Samice
  • Předchozí povolání: účetní

Jeanne Botová je po Lucile Randonové druhou nejstarší žijící osobou ve Francii a nedávno oslavila 115. narozeniny. Narozeniny. Bot se narodil 14. Narodila se 1. ledna 1905 v kasárnách v Mont-Louis, kde její otec působil jako poddůstojník.

Bot strávil 50 let jako účetní v autoservisu a nikdy se neviděli ani neměli děti. V současné době Bot nadále žije samostatně ve vlastním bytě. Jednasedmdesátiletý synovec Boto ji navštěvuje každých několik dní.

 

Věděli jste to?
Jeanne Botová je na tom fyzicky stále dobře, pohybuje se pomocí chodítka a kromě problémů se sluchem nemá žádné větší zdravotní problémy.

 

3. Maria Kononovičová (27. května 1904 – současnost)

 

Maria Kononovich Nejstarší člověk na světě

 

  • Aktuální věk (k březnu 2020 ): 115 let, 286 dní
  • Země původu: Bělorusko
  • Pohlaví: Samice
  • Předchozí povolání: zemědělský dělník

Maria Kononovichová je jednou z mála superstoletých lidí na světě, jejichž věk ještě nebyl ověřen Gerontologickou výzkumnou skupinou. Podle novinových zpráv je však v pasu Kononovičové uvedeno datum narození 27 let. Květen 1904.

Kononovič je nejstarší osobou žijící v Bělorusku a východní Evropě. I přes svůj pokročilý věk je Kononovičová stále aktivní a podle četných zpráv zvládá pomocné práce v domácnosti. Dvakrát týdně ji kontroluje sociální pracovnice a často se u ní zastavují novináři, aby napsali její příběh.

Věděli jste to?
Maria Kononovičová stále ráda pracuje na zahradě a ještě před několika lety dokonce chovala včely a získávala jejich med pouhým položením plástů na gázu.

 

2. Lucile Randon (11. února 1904 – současnost)

 

Lucile Randon Nejstarší člověk na světě

Aktuální věk (k březnu 2020 ): 116 let, 26 dní
Země původu: Francie
Pohlaví: Samice
Předchozí povolání: zdravotní sestra; v současnosti působí jako katolická řeholnice.

Lucile Randonová je druhou nejstarší potvrzenou žijící osobou na světě a nejstarší žijící osobou ve Francii. Asi před měsícem bylo Randonovi 116 let. a podle francouzské zprávy z roku 2017 je Randon stále aktivní jeptiškou.

Dnes je Randon známá jako sestra André a v současnosti působí jako proděkanka ve Varois. Randonová říká, že si jméno Sestra André vybrala na počest svého staršího bratra, který se o ni staral. Přestože je Randonová nyní slepá a na invalidním vozíku, její paměť je stále velmi bystrá. Randon prožil obě světové války a vzpomíná na to, jak těžká doba to byla.

Přečtěte si také :

Křeček z džungle , Vše o křečkovi z džungle

 

Věděli jste to?
Než se Lucile Randonová stala v roce 1944 jeptiškou, byla vychovatelkou a učitelkou a během první světové války pracovala v různých domácnostech.

 

1. Kane Tanaka (2. ledna 1903 – současnost)

 

Kane Tanaka Nejstarší muž na světě

 

  • Aktuální věk (k březnu 2020 ): 117 let, 66 dní
  • Země původu: Japonsko
  • Pohlaví: Samice
  • Předchozí zaměstnání: majitel/pracovník obchodu s rýžovými koláči a nudlemi

Kane Tanaka nedávno oslavil 117. narozeniny. narozeniny, je v současné době nejstarší žijící osobou na světě a jednou z několika japonských superstoletých lidí. Narodila se v roce 1903 a v současnosti žije v domově důchodců v prefektuře Fukuoka. Tanaka se stal nejstarším žijícím člověkem na světě poté, co Chiyo Miyako zemřela ve 22 letech. Červenec 2018.
V roce 2016 navštívil Tanaku v Japonsku její synovec Gary Okada Funakoshi s manželkou Lindou, aby oslavili její 113. narozeniny. Narozeniny. Funakoši říká, že jeho teta ráda psala básně a dodnes vzpomíná na svou cestu do USA v 70. letech. let, kdy navštívila své příbuzné v Kalifornii (Funakoshiovi pocházejí z Kalifornie) a Coloradu. Řekla také, že svůj dlouhý život přičítá víře v Boha.

 

Věděli jste to?
Když bylo Kane Tanakové 103 let, byla jí diagnostikována rakovina tlustého střeva, kterou přežila a od té doby se její stav nezhoršil.Nejstarší člověk na světě.

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button