O PŘÍRODĚZajímavosti

Léčivé kameny – 10 léčivých kamenů a jejich použití

Léčivé kameny – 10 léčivých kamenů a jak je používat .léčivé krystaly jsou již tisíce let ceněny téměř všemi kulturami na světě. v minulosti měli tyto kameny jen vlivní lidé , k obyčejnému člověku se nedostaly. Ale s nástupem technologií , může kameny získat každý. Starověké kultury věřily, že každý kámen má jedinečnou minerální formaci a díky tomu i jedinečnou energetickou sílu. Některé krystaly jsou dobré pro čištění vzduchu , jiné pro udržení teritoria a láskyplného domova , další pro mysl … Který z nich je pro vás ten pravý? Vše závisí na vašich potřebách.

 

Jak používat léčivé krystaly

 

Existuje jen několik způsobů, jak léčivé krystaly skutečně používat: v místnosti nebo při kontaktu s pokožkou. Pro přímé léčení je však vždy nejlepší mít je co nejblíže u sebe. Proto je nejlepší nosit je jako šperk.

 

Léčivé kameny

Hrady na Slovensku : 10 nejkrásnějších hradů na Slovensku. 10 nejkrásnějších hradů na Slovensku

 

1. Ametyst

 

Ametyst

 

Ametyst je nejrozšířenějším léčivým krystalem a jedním z nejpotřebnějších na tomto seznamu . Zbavuje bolestí hlavy , celkové únavy , podporuje pleť , pomáhá tlumit bolesti kloubů a již tisíce let pomáhá lidem mít lepší sny. Léčivé kameny.

2. Quartz

 

2. Quartz

 

Křemen je pravděpodobně nejuniverzálnějším léčivým kamenem ze všech krystalů a v některých ohledech je díky své všestrannosti nejmocnější. Čistý křemen je známý jako kámen síly a zesiluje jakoukoli energii nebo záměr. Chrání vás před negativitou, naladí na vaše vyšší já a uleví od bolesti. Bylo také prokázáno, že čirý křemen zlepšuje a posiluje auru.

 

Léčivé kameny 3. Lapis lazuli

 

Lapis lazuli

 

Lapis Lazuli je údajně tvořen kombinací minerálů, mezi něž patří lazurit, kalcit a pyrit, a existuje od počátku věků. Staří Hebrejci ji používali na obřadní oděvy. Fyzicky lapis lazuli pomáhá imunitnímu systému, štítné žláze a nervové soustavě. Může zmírnit bolesti hlavy, migrény a horečky . Z duchovního hlediska poskytuje Lapis moudrost do mystických sfér a spojení s duchovními strážci. Okrasné kameny top 10 nejkrásnějších kamenů pro zahradu.

 

4. Citrín

 

Léčivé kameny z citrínu

Citrín se používá k rozšíření pozornosti/koncentrace, čímž zlepšuje paměť. Zvyšuje kreativitu . Je to skvělý kámen do kanceláře!Léčivé kameny.Přečtěte si také :

6 receptů na výrobu domácích kondicionérů na vlasy

Léčivé kameny 5. Ónyx

 

Léčivé kameny z onyxu

Je to silný ochranný kámen. Onyx pohlcuje a transformuje negativní energii a zabraňuje odlivu osobní energie. Ve chvílích stresu, zmatku nebo smutku pomáhá rozvíjet fyzickou sílu a vytrvalost.Léčivé kameny.

6. Granát

 

Granátové léčivé kameny

Zdůrazňuje instinkt přežití, který přináší vůli a odvahu v každé situaci. Granát rychle vynese na povrch ty internalizované myšlenky a pocity, které potřebujete uskutečnit a realizovat. Granát také dokáže očistit čakry od negativních energií a znovu je nabít energií.Léčivé kameny. Drahé kameny 10 nejcennějších drahých kamenů na světě.

7. Topás

 

Léčivé kameny topaz

Topas přináší radost, štědrost, hojnost a dobré zdraví. Topas uklidňuje, léčí, stimuluje a směruje energii tam, kde je jí nejvíce potřeba. Podporuje pravdu a odpuštění. Tento kámen dodává mladistvou energii tím, že podporuje otevřenou, energickou mysl. Dodává nám elán do života.Léčivé kameny.

8. Achát

 

Achátové léčivé kameny

Achát posiluje vaše rozhodovací schopnosti. Díky tomu je vhodný zejména pro podnikatele a všechny, kdo realizují velké projekty. Předpokládá se, že achát zlepšuje duševní funkce a může pomoci s otázkami jasnosti a stability. Pro studium je vhodný achát.

Léčivé kameny 9. Jade

 

Nefritové léčivé kameny

Nefrit je symbolem klidu a čistoty. Tento krystal usnadňuje budování nebo vyrovnávání více energií v rámci zklidnění mysli. Je také skvělý při léčbě problémů s ledvinami a nadledvinami.

Léčivé kameny 10. Heliotrop ( Krvavý kámen)

 

  Heliotrop (

Krvavý kámen je mocný léčivý kámen, který se pro své léčivé účinky používá již tisíce let. Často se používá k očistě a detoxikaci organismu. Tento kámen prý také pomáhá krevnímu oběhu.Je skvělý při nachlazení a v době, kdy se „necítíte dobře“.

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button