Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Dobrman – plemeno psa , odhodlaný strážce rodiny

Dobrman je inteligentní, svalnatý pes. Vyniká v mnoha ohledech – je mrštný , bojovný a nebojácný . Má temperamentní povahu , což je třeba brát v úvahu při jeho výcviku.Dobře vycvičený dobrman je však jedním z nejlepších rodinných a služebních psů.Řadí se také mezi Nejlepší hlídací psi na světě. 10 nejlepších plemen psů pro hlídání.

 

Dobrman

 

Patří mezi hlídací plemena. Má vynikající čich. Nevýhodou však je, že tento pes hůře snáší chladné počasí. Ale pokud mu vytvoříte dobře izolovanou boudu, do které nebude foukat, je to skvělý pes. Dobernam lze chovat i v domě . Je to skvělý společník do života. Vždy vám bude věrně stát po boku a bezmezně vás milovat. Navíc vypadá úžasně i v dospělosti , jeho svalnaté majestátní tělo je ikonou svalnatého psa.

 

Plemeno dobrman

 

Plemeno dobrman

Původ : Německo
Očekávaná délka života: 10 – 13 let
Srst : krátká , snadno udržovatelná
Barva srsti : černá , hnědá , modrá s červenočervenými ostře ohraničenými znaky.
Výška: muži 68-70 cm, ženy: 63-67 cm.

Historie dobrmana

 

Dobrmani

Dobrmany začal chovat Karl Friedrich Louis Doberman v Apoldě v Durynsku (80. léta 19. století). Karl Friedrich Louis Doberman měl přístup k mnoha plemenům psů a napadlo ho vytvořit ideální plemeno, které by ho chránilo. Začal vytvářet plemeno, které by mělo výdrž, sílu a inteligenci. Dařilo se mu dobře, ale nakonec ve věku 60 let zemřel. Pět let po jeho smrti založil Otto Goeller, jeden z prvních chovatelů, Národní klub dobrmanů pinčů.

Dobrman byl vytvořen z několika plemen psů, kteří měli vlastnosti, jež chtěl Charles Friedrich. Není jasné, o jakou rasu psů se jednalo. Jediné záznamy jsou o křížení s chrty a manchesterským teriérem.

 

štěně dobrmana

Po smrti Karla  Friedricha v roce 1894 pojmenovali Němci plemeno na jeho počest Dobermann-pinch, ale o půl století později bylo slovo „pinč“ vypuštěno s odůvodněním, že tento německý výraz pro „teriéra“ již není vhodný. Tento pes  byl adoptován ve 2. Sv. válce jako svého amerického válečného psa , ale nepoužívali výhradně dobrmany.

Štěňata

 Má krásná štěňátka , můžete je nechat kopírovat uši, až budou krásně stát.

Plešatění a jak mu čelit , Vypadávání vlasů u mužů

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button