DesignRADY PRO DOMÁCNOST

Zápach z pračky , Zápach z pračky – příčiny a jak se ho zbavit

Zápach z pračky , Zápach z pračky – příčiny a jak se ho zbavit . Když si představíte pračku, vybaví se vám čisté, svěže vonící oblečení. Prádlo má vonět svěže – vůně vypraného prádla je tak oblíbená, že existuje dokonce kolínská voda, která vůni prádla napodobuje.

Zápach z pračky

 

Jak se zbavit zápachu z pračky Zápach z pračky , Zápach z pračky - příčiny a jak se ho zbavit .

 

Co ale dělat, když pračka uvnitř zapáchá? Pračka pravděpodobně není vadná , jen potřebuje vyprat. Zápachu se lze vyhnout několika kroky .

 

Proč pračka zapáchá / Zápach z pračky

 

Proč pračka smrdí 

Pračky, které se plní z boku, jsou vynikající ve směru praní . Jsou šetrnější k oděvům a také je lépe čistí. Ale po nějaké době , to ty pračky začnou smrdět.

Pračky s bočním plněním spotřebují na praní mnohem méně vody. To je v pořádku , ale pouze pokud používáte účinné čisticí prostředky. Pokud však použijete špatný druh mýdla nebo změkčovače tkanin , menší množství vody je nedokáže zcela vypláchnout. Buben se nakonec pokryje vrstvou mýdlové pěny , která obsahuje nečistoty z vašeho oblečení. Teplo a vlhkost pračky se stanou domovem plísní a bakterií.

Zápach je zhoršován tím, že pračky používají gumové těsnění, které zabraňuje úniku vody. Pod těsněním se mohou usazovat nečistoty a vytvářet tak další živnou půdu pro nepříjemné pachy.

Jak se zbavit zápachu z pračky ?

 

Jak se zbavit zápachu z pračky ?

Zapáchající pračka není nic příjemného . Pojďme se tedy pustit do čištění a zbavení se zápachu.

Postup pro odstranění zápachu z pračky

1. Soda Soda bikarbona

Smíchejte 1/4 šálku jedlé sody se stejným množstvím vody. Směs přidejte do nádoby na prací prostředek.

2. Přidejte ocet

Nalijte do bubnu 2 šálky bílého octa a poté spusťte prací cyklus na nejvyšší stupeň – samozřejmě bez prádla.

Jedlá soda a ocet by měly rozložit veškeré nečistoty ulpělé na bubnu a zničit případné plísně. Pomohou také odstranit nepříjemné pachy.

3. Ruční čištění pračky

Pokud na pračce stále vidíte špinavé skvrny , použijte na ně drsnou stranu kuchyňské houbičky namočené ve směsi octa a vody .Tento postup čištění můžete opakovat jednou měsíčně jako prevenci zápachu.Zápach z pračky .Mohlo by vás zajímat: :

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

 

Jak mít pračku bez zápachu

 

Jak mít pračku bez zápachu Zápach z pračky , Zápach z pračky - příčiny a jak se ho zbavit .

Takže teď je vaše pračka čistá , ale musíte ji taky tak udržovat, že? Zde najdete návod, jak udržet pračku čistou a bez zápachu. Zápach z pračky .

1. Vyměňte prací prášek

Pokud máte pračku, která se plní z boku , začněte používat prášek vyrobený pro pračky s velkým zatížením. Běžné prací prostředky vytvářejí více pěny, než je pračka schopna odstranit. Méně pěny znamená méně prostředí pro vznik zápachu. Jak vyčistit pračku – 7 způsobů praní pračky.

2. Udržujte buben pračky suchý

Až se zbavíte přebytečné pěny , přejděte k bubnu .Buben by neměl být dlouho mokrý . Proto po praní vždy prádlo co nejdříve vytáhněte a nechte dvířka pračky otevřená, aby mohla vlhkost uniknout.

3. Vyčistěte těsnění

Ani při správném použití pracího prostředku a ochrany proti vlhkosti není zaručeno, že se pračka zbaví zápachu navždy. Problematické je zejména gumové těsnění kolem dvířek pračky, proto byste měli pravidelně odstraňovat nečistoty, které v těsnění uvízly, a otírat je čisticím roztokem z octa a vody.
Nakonec nezapomeňte vyčistit odtokový filtr kolem sifonu.Stačí jej čistit jednou týdně.

Přečtěte si také :

Nakupujte chytře: nejlepší vysavače pro vaši domácnost

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button