Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Boxer – plemeno psa, které je šetrné k dětem

Boxer – plemeno psů, které je přítulné k dětem. Na psa ve standardu je neskutečný pohled. Má krásnou srst a jedno z nejsvalnatějších těl v psí říši. Má krásné tmavě hnědé oči a pohybuje se jako atlet , hladce a ladně a má silný tah vpřed.

Boxer – plemeno psa

 

boxerský pes

 

Boxer je hravý pes. Mají trpělivou a ochranitelskou povahu, což z nich dělá skvělé psy pro děti. Chovají se k dětem jako chůvy , berou je vážně a chrání je před jakýmkoli ohrožením.

10 nejsvalnatějších psích plemen

 

  • Původ:Německo
  • Očekávaná délka života: 10 až 12 let
  • Povaha: oddaný, přátelský, energický, veselý, inteligentní, statečný, bystrý, hravý, věrný, sebevědomý, klidný, odvážný.
  • Hmotnost: ženy: 25-29 kg, muži: 27-32 kg
  • Výška: ženy: 53-60 cm, muži: 57-63 cm
  • Barvy: bílá, žíhaná, světle hnědá

Je pot pro vlasy nebezpečný?Jak se mu bránit?

Boxerům se nejlépe daří, když jsou v raném štěněcím věku vystaveni velkému množství lidí a jiných zvířat.

 

Štěně

 

Krmivo pro boxera by mělo být té nejvyšší kvality. Lidská strava je pro psy obecně nevhodná (vařené kosti…) Jednou za čas byste měli psovi takové pamlsky dát, ale ne pořád. To, co pes jí, ovlivňuje jeho zdraví a délku života. Může mít sklon k nadváze, proto při krmení kontrolujte kalorie a hmotnost svého psa . Při výcviku můžete psovi dávat pamlsky jako odměnu. Vždy by měla být k dispozici čistá voda.

 

Péče Boxer

 

svalnatý pes

 

Boxerova krátká lesklá srst vyžaduje jen velmi málo péče. Doporučujeme ji jemně kartáčovat jednou až dvakrát týdně, aby vypadala co nejlépe. Boxer je čistotný pes, takže ho stačí koupat jen občas. Pravidelně mu zastřihujte drápky, pokud je nenosí přirozeně. Měli byste se o své zuby dobře starat , čistit si je pravidelně, pokud možno i každý den.

 

Příroda Boxer

 

Boxeři jsou velmi hraví a energičtí psi. Vyžadují každodenní pozornost psa. Každodenní procházka nebo jiná aktivita, při které bude mít pes dostatek pohybu . Neměli byste ho nechat utéct , protože historicky je to lovecké plemeno a jeho dědičné vlastnosti se mohou projevit. Boxer je silný , aktivní a hravý pes , takže manipulace s ním vyžaduje určitou sílu a energii.

 

Výcvik boxera

 

boxer

Od malého štěněte je třeba ho řádně socializovat a vycvičit. Seznamte ho s ostatními zvířaty . Boxer je vysoce inteligentní plemeno , nerad opakuje stále stejné povely. Někdy je svérázný a řeší problémy po svém. Není příliš tolerantní ke psům stejného pohlaví , ale dobře vychází s opačným pohlavím . je to dobrý sportovní pes , vyniká v mnoha sportech a soutěžích poslušnosti .

 

Zdraví

 

Boxer není příliš tolerantní k extrémnímu horku nebo chladu a měl by být chován uvnitř. Zodpovědní chovatelé své psy kontrolují u veterináře. Může se u nich vyvinout dysplazie kyčelních kloubů, srdeční onemocnění, jako je aortální stenóza a kardiomyopatie, nedostatek štítné žlázy, degenerativní myelopatie a některé druhy rakoviny.

 

Historie

 

Předky boxerů byli váleční psi Asyrské říše ( 2 500 let př. n. l. ). Boxer, jak ho známe dnes, vznikl v Německu, a to koncem roku 18. století a počátkem 20. století. století . Předpokládá se, že vznikl z většího a těžšího psa vyšlechtěného Němci, který se jmenoval Bullenbeisser.

Ve středověku byl bullenbeisser předním německým loveckým psem. Šlechtici ji používali k pronásledování, lovu a chovu takových hrozivých zvířat, jako byli medvědi, zubři a divoká prasata. Na začátku 18. století se politická situace v německých zemích změnila. Němečtí šlechtici byli mimo. Jejich statky byly rozděleny a vzácná tradice šlechtických lovů na divočáky skončila.

Bullenbeisser byl křížen s menšími plemeny a získal tak nový nádech. Na konci 19. století se do popředí dostal moderní boxer – elegantnější a uhlazenější pes. ( Název boxer vznikl podle toho, jak se toto plemeno předními tlapami řítí vpřed. ).

Boxer byl využíván v mnoha odvětvích: jako policejní pes, válečný pes (v obou světových válkách), hlídací pes, ochranný pes a vodicí pes pro nevidomé.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button