PLEMENA PSŮ SKUPINYPsi

Česká plemena psů Top 6 plemen psů z České republiky

Česká plemena psů Top 6 plemen psů z České republiky . Česká republika se může pochlubit krásnými plemeny psů . Rozhodně vám doporučujeme pořídit si některého z těchto krásných psů z České republiky. Česká plemena psů Top 6 plemen psů z České republiky . Čeští psi . Česká plemena psů a něco o nich . Seznamte se s českými plemeny psů. Čeští psi.

 

Prague Cursar Česká plemena psů

 

Pražský krysařík Česká plemena psů

Česká plemena psů . Přestože se jedná o historicky velmi staré plemeno, které bylo chováno již ve středověku, není pražský krysařík dosud uznáván mezinárodní kynologickou organizací FCI ani jinými národními registry. Na Slovensku a v České republice je však velmi oblíbený. Pravdou však je, že mimo tyto dvě země není příliš rozšířen. A přitom je tento malý pes ztělesněním oddanosti, hravosti a učenlivosti. Pražský krysařík je malý vzrůstem, ale velký duchem a těžko bychom hledali lepšího společníka. Je ideálním psem do městských bytů a výborným společníkem pro lidi všech věkových kategorií, rozhodně ho lze doporučit seniorům. Pražští krysaříci: charakteristika plemene

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

 

Český fusak

 

Český fusak Čeští psi

 

Česká plemena psů . Český fousek patří ke starým českým plemenům. Je to jediné národní plemeno psů v České republice uznané mezinárodní kynologickou organizací FCI. Jeho historie sahá až do raného středověku, kdy byl nepostradatelnou součástí šlechtických dvorů s právem lovu. První zmínky o tomto plemeni jako canis bohemicus pocházejí z roku 1348. Od svého vzniku je český fousek velmi oblíbený. Jeho norma byla vydána již kolem roku 1880. Postupně se její obliba rozšířila i za hranice naší země, ale FCI ji uznala až po roce 1960. Lovecké psy

 

Český horský pes Čeští psi

 

Český horský pes Čeští psi

Český horský pes je nejmladším českým plemenem. Je to něco málo přes 40 let , co se začal psát příběh tohoto skvrnitého univerzálního psa. Čeští psi . Navzdory své všestrannosti je toto plemeno stále málo početné a pro slovenské laiky spíše neznámé. Příznivci plemene však dělají vše pro to, aby se český horský pes dostal do povědomí lidí.

Slovenští psi – Všech 5 plemen psů ze Slovenska .

Český teriér Česká plemena psů

 

Český teriér Česká plemena psů

Zakladatelem nového plemene byl žíhaný pes Baldi Lovu zdar (č. 2), syn Sealyham Buganiera a fena skotského teriéra Scotch Rose, která je prvním, tehdy ještě Horákem nazývaným, teriérem z Čech. František Horák tak vytvořil nové plemeno, které je podle jeho vlastních slov ideálním kompromisem mezi dvěma plemeny pitbulů – skotským a sealyhamským teriérem. Získal tak plemeno s praktickýma svěšenýma ušima. V roce 1959 představil František Horák své teriéry odborné i laické veřejnosti na Mezinárodní výstavě psů v Liberci. Čeští psi . Po této výstavě předložil Horák podklady o svém chovu Československému mysliveckému svazu a vypracoval první standard plemene v němčině a angličtině. V roce 1963 bylo plemeno uznáno FCI pod názvem český teriér jako první, i když ne nejstarší československé plemeno.

Český strakatý pes Čeští psi

 

Český strakatý pes Česká plemena psů Čeští psi

Český strakatý pes je středně velké plemeno psa. V 50. letech 20. století ji vyšlechtil pro laboratorní účely. let František Horák v Praze. Nyní se používá hlavně jako pes společník. Toto plemeno není uznáno FCI. V současné době je stále oblíbenější pro svůj charakter.

Chodský pes Česká plemena psů

 

Chodský pes Česká plemena psů

Čeští psi . Chodský pes je od roku 1985 oficiálně uznán jako české národní plemeno. Byl vyšlechtěn tak, aby se co nejvíce podobal dochovaným vyobrazením, ale zároveň se musel lišit od již schválených plemen z jiných států. Jeho srst je černá s rezavým pálením, dlouhá srst tvoří hřívu kolem krku. Česká plemena psů .

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button