Kuriozity z živočišné říšePTÁCI A PAPOUŠCIZAJÍMAVOSTI O ZVÍŘATECH

Největší pták světa : 10 největších ptáků světa

Největší pták světa : 10 největších ptáků světa . Prohlédněte si největší ptáky na světě . Největším ptákem na světě je pštros emu. Velcí ptáci . Největší pták na světě : 10 největších ptáků na světě . Většina největších ptáků na světě není schopna létat kvůli hustým kostem a těžké stavbě těla . Největší pták na světě . Podívejte se s námi na největší ptáky světa .Vše o největších ptácích světa .

 

10. Pelikán stočený

 

Kukačka pelikán Největší pták na světě

 

Pelikán kadeřavý (Pelecanus crispus) je největší zástupce čeledi pelikánovitých a pravděpodobně největší sladkovodní pták . Váží až 11,5 kg a měří 183 cm. Rozpětí křídel má podobné jako albatros velký a je jedním z pouhých 4 druhů ptáků, kteří mají ověřené rozpětí křídel větší než 350 cm . Pelikán kadeřavý se vyskytuje v jezerech, řekách a ústích řek v jihovýchodní Evropě, Rusku, Indii a Číně. Během 20. populace dramaticky poklesly, pravděpodobně v důsledku ztráty biotopů způsobené odvodňováním mokřadů. Největší pták na světě.

 

9. Královský albatros

 

Albatros královský Největší pták na světě

 

Albatros královský váží v průměru 11,9 kg a měří až 135 cm. Má nejdelší rozpětí křídel ze všech žijících ptáků, které se pohybuje od 2,5 do 3,5 m, a podle neověřených zpráv dosahuje největšího rozpětí křídel 4,22 až 5,3 m. Albatros královský tráví většinu života létáním a dokáže zůstat ve vzduchu bez mávání celé hodiny. Albatrosi mají jedno z nejdelších rozpětí křídel ze všech ptáků. Někteří albatrosi královští obletěli Jižní oceán třikrát během jednoho roku. Největší pták na světě.

 

8. Odhoďte největší

 

Upustit největšího největšího ptáka na světě

 

Největší kapka váží v průměru 10,6 kg a měří 115 cm. Žije na otevřených pastvinách v jižní a střední Evropě a Asii, přičemž 60 % populace žije ve Španělsku a Portugalsku. Drop největší je největší létající pták Afriky a s průměrnou hmotností 11,4 kg a délkou 150 cm se uchází o titul nejtěžšího létajícího ptáka.

 

7. Velká labuť

 

Labuť velká Největší pták na světě

 

Labuť velká je s průměrnou hmotností 11,87 kg nejtěžším ptákem ze všech vodních ptáků. V průměru měří 100-130 cm. Labutě trubačovy váží o něco méně (11,6 kg), ale jsou delší (138 – 165 cm).Rozpětí křídel: 2 – 2,4 m.

 

6. Divoký krocan

 

Divoký krocan Největší pták na světě

 

Divoký krocan je největší druh ptáka, který je schopen letu. Váží v průměru 13,5 kg a měří průměrně 124 cm. Navzdory své velikosti jsou to tichí a hbití letci, kteří se drží při zemi a létají maximálně 400 metrů najednou.Divoké krůty jsou stejný druh jako domestikovaný krocan.Pocházejí ze Severní Ameriky, ale své jméno dostaly podle krocana domácího, který byl tureckými obchodníky mylně označen za nepříbuzný druh dovezený do Evropy. Domácí krocani nejsou schopni létat, protože jsou příliš tlustí. Protože krocani nepoužívají prsní svaly, je jejich maso bílé, na rozdíl od divokých krocanů, kteří mají maso tmavé a chutná spíše jako zvěřina.

Krůta domácí – Chov a péče

5. Nandu pampový – největší pták na světě

 

Nandu pampový největší ptáci na světě

 

Nandu pampový je nelétavý pták pocházející z Jižní Ameriky. . Větší ptáci . Nandu pampové mají průměrnou hmotnost 23 kg a průměrnou délku 134 cm. V Německu se usadila malá populace větších odrůd. V srpnu 2000 utekl z farmy jeden samec a pět samic. Přežili zimu a začali se množit. Odhaduje se, že v současnosti se zde vyskytuje asi 250 ptáků, kteří jsou považováni za původní, a proto jsou chráněni před lovem.

 

4. Tučňák obrovský ( tučňák císařský ) – největší pták na světě

 

  Tučňák obrovský ( tučňák císařský ) největší pták na světě

 

Tučňáci císařští jsou endemitem Antarktidy a jsou nejvyššími a nejtěžšími ze všech žijících tučňáků – váží v průměru 31,5 kg a měří 114 cm. V období rozmnožování mohou samci tučňáků zhubnout až 15 kg, protože nic nejedí, a zároveň více než dva měsíce chrání svá vejce před extrémními mrazy. Jako všichni tučňáci ani tučňák císařský nelétá, ale přizpůsobil se drsným podmínkám svého prostředí. Peří jim poskytuje až 90 % izolace a je schopno regulovat jejich základní tělesnou teplotu, aniž by se změnil jejich metabolismus.

Jak často si mám mýt vlasy?

 

3. Emu hnědý – největší pták na světě

 

Emu hnědá

 

Emu hnědý je třetí největší žijící pták na světě. Emu hnědý může v dospělosti dosáhnout výšky až 190 cm. Váží v průměru 33 kg. Samice jsou obvykle o něco větší než samci a mají výrazně širší zadní kosti.Přestože nemohou létat, dokáží neuvěřitelně rychle běhat. Emu jsou jediní ptáci se svaly gastrocnemius, které se nacházejí v zadní části dolních končetin.

 

2. Kozák velkokřídlý černokrký

 

Kozák velkokřídlý černohřbetý

 

Kozorožec velký má průměrnou hmotnost 45 kg a délku asi 155 cm. Kazuáři jižní žijí v severovýchodní Austrálii, Indonésii a na Nové Guineji.

Nejdražší domácí zvířata 10 exotických domácích zvířat

 

1. Pštros dvouprstý – největší pták na světě

 

Pštros dvouprstý Největší pták na světě

 

Pštros dvouprstý je s průměrnou hmotností 104 kg a průměrnou délkou 210 cm největším žijícím ptákem na světě. Snášejí největší vejce a drží rekord nejrychleji běhajících ptáků na světě , dokáží běžet rychlostí až 70 km/h. Jejich oči jsou velké až 5 cm . pštrosi pocházejí z Afriky, ale chovají se po celém světě, především pro své peří, kůži používanou na kožené výrobky a maso. Pštros – chov, péče a důležité informace

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button