VZTAHYZajímavosti

Den svatého Valentýna , Den svatého Valentýna – Valentine’s Day

Den svatého Valentýna , Valentýn – Den svatého Valentýna . Valentýn , kterému se také zkráceně říká Valentýn , je svátek ( 14. února ) , kdy si zamilované páry projevují náklonnost dárky a romantickými gesty, jako jsou valentýnky .Valentýnka je romantické vyznání lásky , je to dopis, ve kterém vyjadřujete své city k partnerovi . Svátek má svůj původ v římském svátku Lupercalia, který se konal v polovině února. Součástí svátku, který oslavoval příchod jara, byly obřady plodnosti a párování žen s muži prostřednictvím loterie. Na konci 5. století papež Gelasius I. nahradil Lupercalia svátkem svatého Valentýna. Jako den romantiky se začal slavit přibližně ve 14. století. Valentýn se slaví v neděli 14. února 2021.

Co je to Valentýn?

 

co koupit na Valentýna

 

Valentýn je svátek, kdy si zamilovaní vyjadřují svou náklonnost valentýnkami a dárky. Říká se mu také Valentýn. Svátek se rozšířil na , aby vyjadřoval také náklonnost mezi příbuznými a přáteli.

 

 

Kdy je Valentýn?

 

Valentýn lásky , Den svatého Valentýna - Valentine's Day

 

Valentýn se každoročně slaví 14. Únor.

 

Po kom je Valentýn pojmenován?

 

Valentýn , Valentýn - Valentýn - Valentine's day

 

Ačkoli křesťanských mučedníků, kteří se jmenovali Valentýn, bylo několik , svátek svatého Valentýna je pojmenován po knězi, který byl umučen kolem roku 270 n. l. Římský císař Claudius II. Podle jiných zpráv je tento den pojmenován po svatém Valentýnovi z Terni, který byl biskupem, i když je možné, že se jednalo o jednu a tutéž osobu.Jiná legenda říká, že svatý Valentýn se vzepřel císařovým příkazům a tajně se oženil, aby zachránil pár před válkou. Proto je jeho svátek spojen s láskou.

 

Kde se slaví Valentýn?

 

Zamilovaný pár Valentýn , Den svatého Valentýna - Valentine's Day

 

Valentýn je populární po celém světě a slaví se ve Spojených státech, Velké Británii, Kanadě a Austrálii a slaví se také v dalších zemích, jako je Argentina, Francie, Mexiko a Jižní Korea. Na Filipínách je to nejčastější výročí svatby.

 

Jak se slaví Valentýn?

 

valentine

 

Valentýn se běžně slaví výměnou ručně vyrobených nebo koupených „valentýnek“ (přáníček) nebo jiných projevů náklonnosti, jako je čokoláda a květiny. V mnoha školách se stalo zvykem, že si studenti posílají valentýnky. Tradice se mohou v jednotlivých zemích lišit.

Kokosový olej , zbraň proti vypadávání vlasů

Je Valentýn komerční svátek?

 

Den svatého Valentýna

 

Ačkoli má Valentýn starobylý náboženský původ, jeho význam se v průběhu času měnil. Svátek, který se dnes s oblibou slaví, byl kritizován za zdůrazňování materialistického konzumu – za to, že je jedním z mnoha „marketingových svátků“. Ačkoli tento termín nebyl doslova vytvořen společností vyrábějící blahopřání, je zaměřen na společnosti, které se snaží vydělat na propagaci svátků a drahých dárků na Valentýna .

Romantický film Top 10 romantických filmů

Valentýnky se objevily již v 15. století . A od 17. století se v tento den již prodávaly speciální valentýnky. Na valentýnkách je vyobrazen Amor ( římský bůh lásky ) spolu se srdíčky a gesty lásky.

Co koupit na Valentýna ?

Mezi tradiční dárky patří například květiny , čokoláda a bonbony . Z květin se doporučují zejména červené růže, které jsou symbolem krásy a lásky. V dnešní době je již běžným dárkem plyšový medvídek , parfém , oblečení, ale i větší dárky, jako jsou masáže, pobyty, ale i zahraniční dovolené.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button