PÉČE O PSYPsi

Jak připravit psa na příchod dítěte

Naši psi jsou na nás velmi dobře naladěni, takže při tak významné události, jakou je těhotenství, váš pes již může vycítit, že se něco chystá. Jak připravit psa pro dítě. Ale to, že zachycuje nové pocity, ještě neznamená, že rozumí jejich významu. Zde je několik rad, jak připravit psa na příchod nového člena rodiny.

 

Zaměřte se na špatné návyky svého psa

 

štěně a dítě

Devět měsíců je více než dostatečná doba na to, abyste vy i váš mazlíček zvládli většinu problémů a odstranili nežádoucí návyky. V případě potřeby si najměte profesionála, který s vámi bude spolupracovat.

Hlídejte si energii během těhotenství – Jak připravit psa na miminko

Těhotenství ovlivňuje celou domácnost. Můžete se cítit vzrušeně, úzkostně nebo ustaraně. Pamatujte, že váš pes odráží vaše emoce. Vypadávání vlasů? Jezte těchto 9 potravin, které zabraňují vypadávání vlasů.

Napodobte vůni svého dítěte – Jak připravit psa na dítě

 

jak připravit psa na narození dítěte

Než přinesete dítě do domu, přineste si předmět, který vám připomíná vůni vašeho dítěte. Při tomto cvičení je důležité, abyste si stanovili jasné hranice. Zatímco držíte předmět, vyzvěte psa, aby si ho zpovzdálí očichal. Tímto způsobem psovi sdělujete, že předmět je váš, a dáváte mu povolení k očichávání. To pomáhá nastartovat proces vytváření respektu k dítěti.

Nastavení hranic – Jak připravit psa na dítě

 

pes a dítě

Doporučuji začít v dětském pokoji. Dejte psovi podmínku, aby pochopil, že existuje neviditelná bariéra, kterou nemůže bez vašeho svolení překročit. Nakonec můžete psovi dovolit, aby pod vaším dohledem prozkoumával a očichával určité věci v místnosti. Pak se rozhodněte, kdy má odejít. Tuto činnost opakujte několikrát, než se dítě narodí. Tím dáte psovi najevo, že tato místnost patří vůdci smečky a že ji musí vždy respektovat.

Pomalu nechte psa, aby si dítě očichal.

 

děti a psi, co byste měli vědět

Začněte tím, že svého psa vezmete na dlouhou procházku. Ujistěte se, že jste vyčerpali veškerou energii vašeho psa. Než se vrátíte, počkejte u dveří a ujistěte se, že je pes v klidném a poddajném stavu, než ho pozvete dovnitř. Po vstupu pes okamžitě pozná, že se v domě nachází nový pach. Pokud jste mu již vůni představili, bude mu nějakým způsobem povědomá. Matka nebo otec držící dítě musí být v naprostém klidu. Pes by měl mít možnost dítě očichat, ale v uctivé vzdálenosti. Během tohoto prvního setkání nepřikládejte dítě příliš blízko. Nakonec lze psovi dovolit, aby se k dítěti stále více přibližoval. Tímto způsobem učíte psa respektovat dítě jako dalšího vůdce smečky.

Naučte dítě a psa vzájemné interakci.

 

dítě si hraje o psa

 

Jakmile se dítě dostane do průzkumného stavu, je důležité dohlížet na všechny interakce mezi ním a psem. Je to výborná příležitost naučit dítě, aby psa neobtěžovalo, aby mu nestrhávalo ocas apod. Příliš mnoho dětí neúmyslně vyprovokovalo jinak klidného psa jen proto, že byly bez dozoru nebo jim rodiče nedali správné pokyny. Nejlepší domácí pes : TOP 13 plemen.

Nezapomeňte na psa!

Pes nepotřebuje hračky a zvláštní pozornost, aby se cítil důležitý; stačí dodržovat rutinu, denně ho venčit a neustále ho vést. To pomůže vašemu psovi cítit se bezpečně a umožní mu to uvolnit se s novým přírůstkem do rodiny. Pes do bytu : 15 nejlepších plemen do bytu.

Bezpečnost vašeho dítěte je na prvním místě

 

jak připravit psa pro dítě 2

Nepředpokládejte, že váš pes bude (nebo nebude) problémový pouze na základě plemene. Jistě, rotvajleři a pitbulové děti nekoušou, ale také jim ubližují. Jak připravit psa pro dítě. Každý pes je jiný, jen je třeba vybudovat mezi ním a dítětem vztah. A na začátku musíte svého psa neustále kontrolovat ve všech situacích.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button