SLIEPKYZemědělská zvířata

Vysoké nosnice 13 plemen nosnic

Vysoké nosnice 13 plemen nosnic. Pro mnoho lidí je hlavní motivací pro chov slepic na dvorku přísun čerstvých vajec. Stále si vzpomínám, jak jsem poprvé přistoupila k hnízdům svých slepic a sbírala ta teplá čerstvá vajíčka! Je důležité znát plemena slepic, která snášejí hodně vajec.

 

Vysoké nosnice 13 plemen nosnic

 

Vysoké nosnice 13 plemen nosnic

 

Většina začátečníků neví, že plemeno slepice, které si pořídíte, má velký vliv na počet vajec, která byste měli každý den dostat.

Některá plemena, jako například japonské bantamky, nemají tendenci snášet vejce, zatímco hybridní slepice mohou snést více než 280 vajec ročně – téměř jedno vejce každý den.100 faktů o slepicích a jejich vejcích.

Pokud chcete mít čerstvá vejce po celý rok, je důležité vybrat správné plemeno, proto jsme sestavili seznam našich 10 nejoblíbenějších nosnic. Tento článek jsme aktualizovali a doplnili o 11. plemeno – velikonoční slepice. Níže najdete důvody. Bojová plemena slepic

 

1. Australorp (Australorp)

 

Australorp (Australorp) plemeno nosnic

Jedná se o plemeno slepic, které se specializuje na produkci vajec a je považováno za skutečného šampiona, protože jedna slepice tohoto plemene snesla 364 vajec za 365 dní. Australorpi se vyskytují ve třech barevných variantách: modré, bílé a černé.

 

Slepice australorp jsou velmi aktivní, rychle rostou, začínají snášet vejce od 5 let. měsíce. Jsou vhodné pro chov v chráněném výběhu, ale vyšší produkci vajec mají, pokud se mohou volně pohybovat ve volném prostoru. Tyto slepice nemohou dobře létat, což jim umožňuje venkovní chov bez nutnosti vysokého přístřešku. Slepice tohoto plemene jsou poměrně odolné, snadno překonávají chladné zimy, aniž by to mělo vliv na jejich snášku vajec.
12 nejlepších plemen hus pro chov na maso a vejce
.

2. Lohmann Brown

 

  Lohmann Hnědá nosnice

 

Je to nejrozšířenější plemeno nosnic na světě a vyskytuje se téměř ve všech částech světa. Lohmannské plemeno je malého vzrůstu a jeho tělesná hmotnost nepřesahuje 2 kg. Slepice tohoto plemene snese až 313 vajec ročně při nízké spotřebě krmiva, která činí pouze 110 gramů denně. Kolik slepic na m2: Doporučené množství

Nosnice ve vysokých nadmořských výškách 3. Červená rudohlávka

 

Vysoké nosnice Rhododendron červený

Toto plemeno pochází z USA, kde se využívá pro dvojí účely, a to jak pro vejce, tak pro maso. Tyto slepice jsou nejoblíbenější v malých chovech, protože se snadno přizpůsobí podmínkám na dvorku, mají vysokou odolnost vůči nemocem a obvykle poměrně tvrdý temperament. Nosnice červené mohou snést až 260 vajec ročně. Proč slepice jedí vlastní vejce

Nosnice s vysokou nosností 4. Sasexka (Sussexské kuře)

 

Slepice s vysokou nosností Sasexka (kuře Sussex)

Stejně jako Červená karkulka se jedná o dvouúčelové plemeno, což znamená, že slepice jsou chovány na vejce nebo na maso. Toto plemeno má osm různých barev, ale nejčastěji se vyskytují bílá mláďata s černým krkem a ocasními pery. Sussexské slepice jsou velmi klidné a krotké, jsou vhodné pro chov na dvorku. Slepice jsou schopné snést až 250 vajec ročně. 6 nejlepších plemen kachen vhodných pro produkci vajec.

5. Zlatá kometa

 

Slepice Golden Comet

Toto plemeno je ve skutečnosti rozšířeným hybridem, který je známý svou schopností produkovat 250 až 300 vajec ročně. Zlaté komety jsou velmi klidné a krotké slepice, ideální do otevřených prostor a snadno se snášejí s ostatními hospodářskými zvířaty. Vejce mají hnědou skořápku. Nosnice: chov a péče

Nosnice s vysokou nosností 6. Kuře Leghorn

 

Nosnice s vysokou nosností 6. Kuřata Leghorn

Plemeno pochází z přístavu Livorno v Itálii z velmi staré italské populace. Existuje 12 barevných variant, ale nejvíce vajec obvykle snášejí bílé slepice. Slepice leghorn mají průměrnou roční produkci přibližně 200 vajec, ale mohou dosáhnout až 280 vajec. Vejce váží 55 až 67 gramů a mají bílou skořápku. Snáškový instinkt je velmi slabý, slepice tohoto plemene snášejí pouze 1-4 %.

7. Maranska (Marans)

 

Slepice Maran (Marans)

Jedná se o plemeno kuřat pocházející z Francie, které má velmi bohaté a pestré opeření. Ročně vyprodukuje 180-220 vajec a může být chována jak na maso, tak na vejce. Průměrné vejce váží 60 gramů a jeho skořápka je hnědá. 13 nejlepších plemen slepic pro snášení vajec.

8. Plymutka (Plymouth Rock chicken)

 

Plymouth Rock chicken

Toto plemeno kuřat je vynikající pro ty, kteří nemají s chovem kuřat mnoho zkušeností, protože se snadno přizpůsobí volnému chovu. Nosnice jsou obvykle velmi krotké a snášejí asi 200 vajec ročně, jsou malé až středně velké a mají hnědou barvu skořápky. Při správné péči mohou snést až 280 vajec ročně. Slepice Plymouth Rock jsou šedé s bílými pruhy.

9. Barneveldka (Barnevelder)

 

. Slepice Barneveldka (Barnevelder)

Toto plemeno kuřat je zajímavým křížencem asijské džunglové drůbeže a holandské landrace. Původně byl chován v Nizozemsku a je známý svým lesklým peřím. Slepice snášejí až 200 vajec ročně, mají světle hnědou skvrnitou barvu a jsou malé až středně velké.

Nosnice s vysokou nosností 10. Kuře Orpington

 

Nosnice s vysokou nosností 10. Kuře Orpington

 

Pochází z anglického Kentu a je ideální pro chov na dvorku, protože je velmi krotká a ochotná k interakci. Slepice bývají v letních měsících moudré, takže ročně snesou jen asi 180 vajec.

11. Ameraucana (Ameraucana)

 

Ameraucana (Ameraucana) slepice

Toto plemeno pochází z Jižní Ameriky a bylo pojmenováno po araukánských indiánech v Chile. Je také známá jako araukana. Plemeno Ameraucana se vyvinulo jako kříženec několika slepic a divokých ptáků, po nichž zdědilo vlastnosti, které jim dávají titul slepic snášejících nejzdravější vejce. Barva skořápky vajec má modrozelený nádech, proto se jim někdy říká „velikonoční vejce“. 5 největších plemen kuřat na světě.

 

Jejich roční produkce je 170-180 vajec o hmotnosti 53-60 gramů. Ačkoli míra produkce vajec není významná, vejce se obvykle prodávají za vyšší cenu kvůli nízkému obsahu cholesterolu.

Nosnice s vysokou nosností 12. Bresse hen (Bresse Gauloise)

 

Nosnice s vysokou nosností 12. Bresse hen (Bresse Gauloise)

Jedná se o jedno z nejstarších plemen francouzských kuřat, které vzniklo selekcí místních populací kuřat. Existují tři barevné varianty: černá, bílá a šedá, přičemž bílá varianta je nejčastější.

Jedna slepice snáší 160-180 vajec ročně o hmotnosti 65-70 gramů s bílou skořápkou. La Bresse je nejen produktivní plemeno nosnic, ale má také velmi chutné maso. Breed Dominant , vše o těchto krásných slepicích.

13. Hamburger (hamburské kuře)

 

 Hamburské kuře

Plemeno vzniklo v Anglii křížením místních plemen Andalusie, Mallorca, Sumatra a Sebright Bantam. Název nemá nic společného s německým městem Hamburk.

Toto plemeno snáší průměrně 150 až 170 vajec o hmotnosti 50 až 55 gramů ročně. Plešatění a jak mu čelit , Vypadávání vlasů u mužů.

 

Tipy pro zvýšení produkce vajec Vysoké nosnice

Chov plemene slepic vhodného pro snášení vajec nestačí k zajištění vysoké produkce vajec. Chcete-li zajistit, aby váš kurník nebo farma dosahovaly co nejlepších výsledků, zvažte tyto tipy:

  • Nosnice starší 3 let snášejí méně vajec.
  • Slepice musí mít v potravě dostatek bílkovin, aby mohly snášet vejce. Obvyklá dávka je 20 gramů bílkovin denně;
  • Zajistěte slepicím dostatek denního světla – až 14 hodin denně pro nejlepší produkci vajec;
  • V zimě se nedoporučuje nutit snášení vajec umělým osvětlením. Nosnice s vysokou snáškou potřebují tento čas na odpočinek;
  • Zvažte možnost pořízení nosnic, abyste měli stálý přísun slepic, protože ne všechna plemena jsou vhodná i pro snášku vajec;
  • Slepice by měly mít dostatek prostoru; slepice z volného chovu obvykle snášejí nejvíce vajec a jsou také nejchutnější.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button