KnihyKNIHY

Knihy o 2. světové válce – 14 knih, které píší o historii

Druhá světová válka byla jednou z nejkrvavějších válek na světě. Bylo svedeno nespočet bitev a použity nové válečné strategie. Knihy o 2. světové válce, které jsme vybrali, vás lépe vtáhnou do prožitých okamžiků těchto bitev.

 

Knihy o 2. světové válce

 

knihy o 2. světové válce

 

Nejlepší knihy o 2. světové válce, které jsou podle nás zatím nejlepší na trhu. Knihy na 2. Sv. v. Dozvíte se o strategiích bitvy, vybavení jednotlivých států i o tom, jaká politika byla prováděna.

Knihy o fotbale 13 knih pro milovníky tohoto sportu

1. Válka: Jak nás formoval konflikt

 

Válka Jak nás formoval konflikt

 

Je mír jen anomálií? Autorka Margaret MacMillanová nabízí provokativní pohled založený na tvrzení, že válka je základní součástí lidského bytí.

Lidé sice přicházejí na svět s vrozeným instinktem bojovat, ale pouze plně uspořádaná společnost může vést válku organizovaným násilím. Knihy na 2. Sv. v. Válečné konflikty ovlivnily dějiny lidstva, jeho společenské a politické instituce, hodnoty a ideály. Velkolepost války, ale i útrapy, které způsobuje, se objevují v jazyce, ve veřejném prostoru, v soukromých vzpomínkách a jsou také nevyčerpatelným námětem nejvýznamnějších světových uměleckých děl. Zkoumání fenoménu války je obtížné a složité: odhaluje naše nejhorší i nejlepší vlastnosti. Koupit ZDE.

 

2. Druhá světová válka: obrazová encyklopedie

 

Obrazová encyklopedie druhé světové války

 

Druhá světová válka ze všech možných úhlů pohledu. Přinášíme vám obrazového průvodce po nejslavnějších bojištích tohoto konfliktu, který by neměl být nikdy zapomenut. Knihy na 2. Sv. v. Dozvíte se, proč k této válce došlo, jaké byly její příčiny a důsledky. Dozvíte se o zbraních, tancích, letadlech, lodích a vojenských strategiích té doby. Ocitnete se přímo v centru bojů a poznáte nejdůležitější postavy války i statečné vojáky, kteří sloužili na obou znepřátelených stranách. Ukážeme vám, jak technologický pokrok ovlivnil konečný výsledek této světové války. Koupit ZDE.

 

3. Druhá světová válka

 

Druhá světová válka

 

Obsáhlá publikace o nejtragičtější a nejrozsáhlejší válce v dějinách lidstva, do níž byly zapojeny země ze všech koutů světa. Válka, v níž se fašistické režimy a nacistická ideologie neštítily použít ty nejbrutálnější prostředky a metody k získání světové nadvlády a vytvoření nové říše. Dočtete se o bitvách, zbraních, slavných vojevůdcích a politicích, ale i o bezejmenných vojácích a obyčejných lidech, kteří zemřeli, ale nikdy by neměli být zapomenuti. Knihy na 2. Sv. v.

Více než 700 fotografií a snímků z archivů Digital, Magnum-Conrasto a Roger-Viollet. Snímky slavných fotografů Roberta Capy a Henriho Cartier-Bessona. Více než 50 map, grafů a tabulek. Více než 80 textů s podrobnými informacemi o použitých zbraních, protagonistech války a nejdůležitějších bojových operacích. Chronologický přehled klíčových událostí. Koupit ZDE.

 

4. Den M – začátek druhé světové války

 

 

  Den M - začátek druhé světové války

Viktor Suvorov je českým čtenářům znám jako autor několika knih o historii Sovětského svazu a jeho ozbrojených sil. Je to bývalý sovětský zpravodajský důstojník, který v 70. letech 20. století patřil k bývalým sovětským zpravodajským důstojníkům. se mu podařilo uprchnout na Západ, za což byl v tehdejším Sovětském svazu v nepřítomnosti odsouzen k trestu smrti.

V Evropě se stal známým na počátku 80. let. let, kdy vydal knihu Ledovec (v češtině vyšla pod názvem Všechno bylo jinak). V něm uvádí šokující tvrzení, že německý útok na Sovětský svaz v červnu 1941 byl jen několik týdnů před plánovaným útokem na Německo. A právě tato příprava na ofenzívu byla hlavní příčinou katastrofálních porážek Rudé armády v létě 1941. Suvorov vyvinul zvláštní metodu dokazování uvedených faktů, která je založena na přesné citaci pasáží z mnoha set sovětských publikací a na logickém dovozování těchto informací. Lze říci, že jeho metodou se sovětské vojenské velení usvědčuje samo. Díky tomuto důkazu byly jeho knihy okamžitě objeveny. Koupit ZDE.

 

5. Infografika: druhá světová válka

 

  Infografika Druhá světová válka

 

Druhá světová válka je mimo jiné obrovskou studnicí dat. Jak ale tato data a vývoj samotného konfliktu jasně a srozumitelně interpretovat? Řešením je výklad pomocí nejmodernějších a přehledných infografik. Je zpracována s maximální historickou přesností a její atraktivní forma osloví každého čtenáře. V neuvěřitelně poutavých 60 kapitolách se dozvíte o kořenech konfliktu, jeho ekonomickém rámci, taktice, zbraních a hlavních operacích. Koupit ZDE.

 

6. Druhá světová válka – Knihy o druhé světové válce

 

Druhá světová válka - Knihy o druhé světové válce

 

Tato mimořádná publikace je výsledkem několikaleté systematické práce, výzkumu a hledání. Logicky a tematicky je zde představeno více než 5 000 předmětů – uniformy, zbraně, předměty denní potřeby, tiskoviny a další, které připomínají léta 1939-1945. Kniha je považována za jednu z nejlepších encyklopedií o druhé světové válce. Koupit ZDE.

 

7. Druhá světová válka 1939-1945-70. výročí konce druhé světové války

 

  Druhá světová válka 1939-1945 - 70. výročí konce druhé světové války

 

Kniha je unikátní publikací, která shromažďuje desítky svědectví přímých účastníků druhé světové války. Knihy o 2. světové válce. Očití svědci, bojovníci i civilisté, vzpomínají na to, co zažili na vlastní kůži. Jejich svědectví se týkají všech bojišť druhé světové války od jejího začátku až do konce. Kniha je doplněna chronologickými přehledy událostí a medailony zachycujícími klíčové okamžiky a osobnosti, jakož i stručným vysvětlením příčin a důsledků největšího konfliktu v dějinách lidstva. Představuje také 470 většinou dosud nepublikovaných fotografií. Koupit ZDE.

 

8. Druhá světová válka v Evropě – Knihy o druhé světové válce

 

 

Druhá světová válka v Evropě - Knihy o druhé světové válce

Seznamte se s nejdůležitějšími událostmi druhé světové války, které se odehrály v Evropě. Kniha se zaměřuje nejen na samotné vojenské operace, ale také na společnost a ekonomiku jednotlivých zemí, hnutí odporu a kolaboraci. Přehledně rozebírá všechny faktory, které je třeba vzít v úvahu při hodnocení druhé světové války – vojenské, ekonomické i sociální. Kniha obsahuje také texty důležitých historických dokumentů. Koupit ZDE.

 

9. II. světová válka den po dni

 

. Druhá světová válka den po dni

 

Když se v září 1939 přes Polsko přehnal německý bleskový útok, vypukl nejstrašnější konflikt v dějinách lidstva. Druhá světová válka den po dni je chronologickým popisem konfliktu od prvních výstřelů v polském tažení v září 1939 až po japonskou kapitulaci v Tokijském zálivu 2. Září 1945. Popisuje události na všech bojištích, rozhodující bitvy (Stalingrad, Kursk, Midway, Den D, Iwo Jima, Okinawa, Berlín) i bitvy ve vzduchu a na moři. Koupit ZDE.

 

10. Bílá smrt, 2. Edice – Knihy o 2. světové válce

 

  Bílá smrt, 2. vydání - Knihy o 2. světové válce

 

Životní příběh legendárního finského odstřelovače Simo Häyhä (1905-2002), nenápadného, malého muže, který se významně podílel na těžkých bojích na řece Kollaa během zimní války se Sovětským svazem. Knihy o 2. světové válce. Jeho přesná, téměř neomylná střelba byla oprávněným postrachem nepřítele a vysloužila mu přezdívku Bílá smrt. S více než 500 prokázanými zásahy se řadí mezi nejúspěšnější odstřelovače všech dob. Koupit ZDE.

 

11. Tanky a bojová vozidla 2. Světové války

 

Tanky a bojová vozidla druhé světové války

 

Leland Ness je odborným konzultantem v oblasti obrněných vozidel a dělostřelectva a redaktorem časopisu Military Vehicles and Ordnance Report. Sloužil 28 let jako záložník americké armády v tankových a zpravodajských jednotkách. Během operace Pouštní bouře sloužil na velitelství jednotek americké armády a ve zpravodajské službě. Je autorem publikací „Forecast of Armored Vehicle Development in the World“ a „Forecast of Artillery Development in the World“, které vydala informační agentura Jane’s. Je také ředitelem divize pozemních a námořních systémů společnosti Jane’s. Je také spoluautorem známé Příručky Rudé armády. Koupit ZDE.

 

 

12. Ďáblovi spojenci – Knihy o 2. světové válce

 

Ďáblovi spojenci - Knihy o 2. světové válce

 

Dva nejbrutálnější diktátoři v dějinách aktivně spolupracovali téměř dva roky. Nacisticko-sovětský pakt ohromil svět. To vedlo k napadení Polska a po jeho pádu k vypuknutí druhé světové války, která se změnila v zásadní a rozhodující civilizační boj. Tato kapitola dějin druhé světové války příliš často uniká pozornosti. Kniha Rogera Moorhouse Ďáblovi spojenci přináší poprvé ucelený obraz vzniku a důsledků paktu mezi Hitlerem a Stalinem, od motivů jeho vzniku až po jeho dramatický konec v roce 1941, kdy Německo vyhlásilo válku svému bývalému spojenci. Knihy o 2. světové válce.

Za necelé dva roky od uzavření paktu rozšířilo svou říši nejen nacistické Německo, ale také Sovětský svaz, který zabral část Polska, Rumunska a Finska a pobaltské státy, tedy všechny země na své západní hranici. Oba režimy si vyměňovaly technologie a suroviny a přesvědčovaly domácí i zahraniční kritiky o výhodách tohoto spojenectví. Kniha, která pracuje s očitými svědectvími přímých účastníků, je nejen portrétem bouřlivého a horečnatého politického snažení, zakotveného v základech neuvěřitelné spolupráce dvou totalitních režimů, ale také obžalobou ďábelského spojenectví mezi Hitlerem a Stalinem, které připravilo o život miliony Východoevropanů. Koupit ZDE.

 

13. Ve znamení Deathhead – Na křídlech smrti

 

  Ve znamení Deathhead - Na křídlech smrti

 

Ukážu vám svět v temném objetí křídel říšského orla a hákového kříže přímo z pohledu těch, kteří stvořili svět k obrazu své víry v jednu ideu. VÍTEJTE V 2. SVĚTOVÁ VÁLKA OČIMA SS. Koupit ZDE.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button