Kuriozity z živočišné říšeZVÍŘATA PODLE ABECEDY

Zvířata na písmeno e – 5 zvířat na písmeno e

Zvířata na e 5 zvířat na písmeno e. Zajímá vás, která zvířata začínají na písmeno e? Připravili jsme seznam zvířat začínajících na písmeno e. Zvířata na chea něco o nich.

 

Zvířata na e

 

zvířata na písmeno e

 

1. Emu
2. Entlebušský ovčák
3. Eskymácký pes
4. Estrella Shepherd Dog
5. Echidna

1. Emu

 

Emu

 

Emu je po svém příbuzném pštrosovi druhým největším žijícím ptákem co do výšky. Je endemitem Austrálie, kde je největším původním ptákem a jediným žijícím zástupcem rodu Dromaius. Zvířata na e. Areál emu pokrývá většinu australské pevniny, ale poddruhy z Tasmánie, Klokaního a Královského ostrova vyhynuly po evropském osídlení Austrálie v roce 1788. Zvířata na c 7 zvířat na písmeno c.

Emu jsou hnědí nelétaví ptáci s měkkým peřím, dlouhým krkem a nohama, kteří mohou dosáhnout výšky až 1,9 metru. Emu dokáže urazit velké vzdálenosti a v případě potřeby sprintovat rychlostí 50 km/h; živí se různými rostlinami a hmyzem, ale je známo, že vydrží i několik týdnů bez jídla. Pijí jen zřídka, ale když mají příležitost, přijímají velké množství vody. Zvíře na i

K rozmnožování dochází v květnu a červnu a samice se běžně páří. Samice se mohou pářit několikrát a snést několik vajec během jedné sezóny. Inkubaci provádí samec, který během ní téměř nejí ani nepije a výrazně hubne. Vejce se líhnou přibližně po osmi týdnech a mláďata vychovává otec. Mláďata dosahují plné velikosti přibližně po šesti měsících, ale mohou zůstat jako rodinná jednotka až do dalšího období rozmnožování. Zvířata na e. Emu je důležitou kulturní ikonou Austrálie, objevuje se na státním znaku a různých mincích. Tento pták má významné místo v mytologii původních obyvatel Austrálie.

Tento pták je natolik rozšířený, že ho Mezinárodní svaz ochrany přírody zařadil na seznam druhů vzbuzujících nejmenší obavy. Přesto jsou některé místní populace zařazeny na seznam ohrožených druhů, přičemž některé poddruhy, například emu tasmánský, vyhynuly již v roce 1800. Mezi hrozby pro jejich přežití patří predace jejich vajec, zabíjení na silnicích a fragmentace jejich životního prostředí.

 

2. Entlebušský ovčák

 

  Entlebušský ovčácký pes

 

Entlebucherský salašnický pes (německy Entlebucher Sennenhund, anglicky Entlebucher Mountain Dog) je středně velké pastevecké plemeno, nejmenší ze čtyř plemen švýcarských salašnických psů. Pochází z Entlebuchu, což je údolí v kantonech Lucern a Bern ve Švýcarsku. Zvířata na e. Mimo německy mluvící země je vzácný.

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

.

Středně velký samec (výška v kohoutku u samců 44-50 cm, výška v kohoutku u samic 42-48 cm) obdélníkové postavy s mírně klínovitou hlavou. Krátká srst je tvrdá, černě zbarvená se symetrickými bílými a rezavými znaky. V případě appenzellského ovčáka může dojít k záměně.

 

3. Eskymácký pes – Animals on our

 

Eskymácký pes - Animals on e

 

Kanadský eskymák je jedním z nejstarších plemen psů v Severní Americe, jehož historie sahá jen v Arktidě více než 4000 let do minulosti.Pověsti o kanadských eskymácích tvrdí, že byli vyšlechtěni na bájném ostrově Thule, ale výzkum ukázal, že tito psi jsou velmi blízce příbuzní grónským psům, což může naznačovat, že jejich původní domovinou bylo Grónsko. Sami Inuité používají kanadské husky již dlouho, ale v jejich náboženství jsou psi popisováni pouze jako nástroje pro lidi. Používaly se hlavně k lovu (např. na medvědy), ale také k přepravě, tj. j. pro tahání saní. Byli však chováni také pro svou kožešinu, která byla mnohem teplejší a trvanlivější než kožešina vlčí; navíc sloužila jako potrava v dobách hladu.5 Ani křížení kanadských eskymáků s vlky nebylo výjimečné, naopak, bylo velmi časté a přispívalo k „osvěžení krve“; psi byli odolnější, rychlejší a lépe lovili. 10 plemen psů, kteří vypadají jako vlci.

 

 

4. Estrella Shepherd Dog – Zvířata u nás

 

Estrella Shepherd Dog - Zvířata doma

 

Pochází z pohoří Serra da Estrela v Portugalsku. Toto plemeno je známé již od středověku, je tedy velmi staré, dokonce jedno z nejstarších plemen na Pyrenejském poloostrově, ale jeho přesný původ nelze určit. Vznikl pravděpodobně křížením se španělským mastinem. Estrelský pastevecký pes V té době se používal především k ochraně stád ovcí před predátory, jako jsou vlci nebo medvědi. Takové plemeno psa muselo být silné, zdatné a schopné urazit desítky kilometrů, což estrelský pastevecký pes je. Většina pastevců dávala svým psům na krk speciální obojky s dlouhými hroty, které vyčnívaly ven.Důvodem bylo, že vlci zabíjejí svou kořist tak, že jí protrhnou tepnu na krku, a tento obojek měl před tím chránit. Portugalská plemena psů 8 plemen z Portugalska.

 

5. Echidna – Zvířata na e

 

  Echidna - Zvířata na e
Echidna – Zvířata na e

 

Čtyři žijící druhy echidn a ptakopysk jsou jedinými žijícími savci, kteří kladou vejce, a jedinými žijícími zástupci řádu Monotremata. Potrava některých druhů se skládá z mravenců a termitů, ale nejsou blízce příbuzní pravým americkým mravencům, kteří (spolu s lenochody a pásovci) patří mezi xenarthrany. Echidny žijí v Austrálii a na Nové Guineji. Zvířata k písmenu b 21 zvířat k písmenu b

Echidny se vyvinuly před 20 až 50 miliony let, kdy vznikly z monotrema podobného platýsovi. Tento předek byl vodní, ale echidny se přizpůsobily životu na souši.

 

 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button