Kuriozity z živočišné říšeZVÍŘATA PODLE ABECEDY

Zvířata k písmenu b 21 zvířat k písmenu b

Zvířata na b 21 zvířat na písmeno b. Zajímá vás, která zvířata začínají na písmeno B? Připravili jsme seznam zvířat začínajících na písmeno b. Zvířata na b a něco o nich.

 

Zvířata na písmeno b

 

zvířata na písmeno b

 

1. buvol
2. býk
3. brhlík
4. bambusiar
5. pavián
6. bažant
7. banteng
8. behavec
9. belaňa
10. beo
11. belority
12. bernikla
13. bělokur bílý
14. binturong
15. bílý zub
16. bieluha
17. čáp
18. bobr
19. bongo
20. shorekeeper
21. mník jednovousý

Zvířata do A 23 zvířat k písmenu a

 

1. Buffalo

 

Buffalo

 

Buvol africký (Syncerus caffer) je velký subsaharský africký skot.Syncerus caffer caffer, buvol kapský, je typický poddruh a největší druh vyskytující se v jižní a východní Africe. S. c. nanus (buvol lesní) je nejmenší poddruh, rozšířený v lesních oblastech střední a západní Afriky, S. c. brachyceros se vyskytuje v západní Africe a na S. c. aequinoctialis v savanách východní Afriky. Zvířata na b. Obecně je považován za jedno z nejnebezpečnějších zvířat na africkém kontinentu a podle některých odhadů sežere, pošlape a zabije více než 200 lidí ročně.
Zvíře na i

 

2. Brhlík  Zvířata na b

 

Brhlik  Zvířata na b

 

Bekasina otavní je zpěvný pták z čeledi sedlatovitých. Obývá listnaté a smíšené lesy Palearktu. Je stálý, žije na celém území Slovenska od nížin až po horní hranici bukového pásma. Podle Mezinárodní unie pro ochranu přírody a přírodních zdrojů patří dudek chocholatý k nejméně ohroženým druhům a jeho celková populace je stabilní a kolísá v závislosti na množství dostupné potravy. V Evropě se v letech 1980-2013 mírně zvýšila.

 

3. Babôčka

 

Babička

 

Dospělí jedinci pijí nektar z kvetoucích rostlin, včetně okrasných keřů, pampelišek, lopuchu, konopí a jetele, a také mízu ze stromů a shnilého ovoce. Motýli se usazují na květech bodláků, lopuchů nebo jetele, ale často je můžeme vidět i na jiných rostlinách, kde sají sladký nektar. Zvířata na b. Často je můžeme vidět sedět na spadlém přezrálém ovoci, které je láká svou charakteristickou vůní.V horských oblastech se paviáni vyskytují i u kamzíků nebo starců. Živí se nektarem z květů. Potraviny proti vypadávání vlasů. 

 

4. Bažant

 

Bažant

 

Odhadovaný počet hnízdících párů je 20 000 – 40 000, zimujících jedinců 30 000 – 60 000. Na Slovensku bylo prokázáno nebo pravděpodobné hnízdění v 77,80 % a zimování v 69,50 % mapovacích kvadrátů. Velikost populace a oblast, kde se vyskytuje, jsou stabilní, s maximální změnou do 20 %. Žádný stav ekosystému v letech 1995, 1998 a 2001. V roce 2014 LC – méně postižený. Evropský status ochrany Nezařazeno na seznam SPEC. Stupeň ohrožení S – uspokojivý stav ochrany. Zvíře na

 

5. Čáp Zvířata na b

 

Čáp Zvířata na b

 

Čáp bílý (lat. Ciconia ciconia) je druh brodivého ptáka z čeledi brodivých (Ciconiidae), příbuzný volavkám (Ardeidae) a ibisům (Threskiornithidae). Obývá palearktickou oblast, vyskytuje se v Evropě, střední Asii a severozápadní Africe. Na Slovensku bylo prokázáno hnízdění v 74,40 % mapovacích kvadrátů. Podle Mezinárodní unie pro ochranu přírody a přírodních zdrojů patří čáp bílý k nejméně ohroženým druhům a jeho populace má celkově vzestupnou tendenci. Není to jednotný trend v celém jeho areálu, místy klesá nebo je stabilní. V Evropě se jejich počet mezi lety 1980 a 2013 mírně zvýšil.

 

6. Bobr Zvířata na b

 

Bobr Zvířata na b

 

Bobr evropský je jedním ze dvou druhů bobrů. Patří mezi bobří hlodavce. V minulosti obýval nepřetržitě celou palearktickou oblast. Zvířata na b. Výskyt na Slovensku byl prokázán na 11,6 % území. Na Slovensku je zákonem chráněným druhem.

 

7. Bongo Animals on b

 

Bongo Animals on b

 

Bongo je největší a nejtěžší lesní antilopa. 10 nejsilnějších psích plemen na světě.

 

Bongo je největší a nejmohutnější druh lesní antilopy. Hmotnost samic se pohybuje mezi 210 a 235 kg, samci jsou podstatně větší a mohou vážit až 400 kg. Stavba těla bonga je přizpůsobena pohybu v deštném pralese – má kratší končetiny v poměru k tělu a poněkud kapří hřbet. Obě pohlaví mají spirálovitě zahnuté rohy lyrovitého tvaru, které u samic dosahují délky kolem 75 cm, u býků mohou být dlouhé až metr. Rohy, které je pokrývají, jsou černohnědé.

 

Srst samic a mláďat je tmavě kaštanově hnědá, samci s věkem tmavnou a jsou až mahagonově černí. Tmavě hnědá srst tvoří na tvarované části hlavy masku. Naopak bílá srst pokrývá vnitřní strany končetin, na hlavě tvoří „nosní pásku“ a na tvářích dvě oválné skvrny. Na hrudi vytváří půlměsíc a nevyhýbá se končetinám. Na bocích od kohoutku ke stehnům je 10-15 bílých pruhů. Na krku a nohách jsou různě velké tmavě hnědé skvrny, nad kopyty jsou černé a bílé skvrny. Obě pohlaví mají krátkou černobílou hřívu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button