Kuriozity z živočišné říšeZVÍŘATA PODLE ABECEDY

Zvířata do k – 30 zvířat k písmenu k

Zvířata na k 30 zvířat na písmeno k. Zajímá vás, která zvířata začínají na písmeno k? Připravili jsme seznam zvířat začínajících na písmeno k. Zvířata do k a něco o nich.

Zvířata k

 

zvířat do k

 

1. kuvik
2. slepice
3. kuna
4. kukačka
5. kudu
6. krysa
7. krtek
8. krokodýl
9. havran
10. křižák
11. trpaslík
12. krátkonohý
13. králík
14. krab
15. kožich
16. kozorožec
17. koza
18. cosmac
19. želva
20. korál
21. kůň
22. kondor
23. kojot
24. kobra
25. luční kobylka
26. klaun
27. kengura
28. kiwi
29. kazuár
30. kavka

 

1. slepice

 

slepice

 

Kuře domácí (Gallus gallus domesticus) je domestikovaný poddruh červené džungarské drůbeže pocházející z jihovýchodní Asie. Kohout nebo kohout je označení pro dospělého samce, mladšímu samci se může říkat kohout. Zvířata do k. Kastrovaný samec se nazývá kapoun. Dospělá samice se nazývá slepice a pohlavně nedospělá samice se nazývá kuře.

 

Původně se kuřata chovala pro kohoutí zápasy nebo speciální obřady, ale až do helénistického období (4.-2. století př. n. l.) se nechovala jako potrava. Lidé dnes chovají kuřata především jako zdroj potravy (konzumují jejich maso a vejce) a jako domácí mazlíčky. Silná plemena psů.

 

Na světě žije více kuřat než jiných ptáků. Na kuřata existuje mnoho kulturních odkazů – v mýtech, folklóru a náboženství, ale i v jazyce a literatuře. Zvíře na i

 

2. kuna

 

kuna

 

Kuny tvoří rod Martes v rámci podčeledi Guloninae v čeledi Mustelidae. Mají huňatý ocas a velké tlapy s částečně zatažitelnými drápy. Zvířata do k. Kuny jsou štíhlá, pohyblivá zvířata přizpůsobená životu v tajze a obývají jehličnaté a severské listnaté lesy na severní polokouli.

 

3.  kukačka

 

Kukačka

 

Kukačky jsou středně velcí ptáci, od malé bronzové kukačky o hmotnosti 17 g a délce 15 cm až po středně velké ptáky o délce 60 až 80 cm, jako je kukačka obrovská z Madagaskaru nebo kukačka korálová z Indočíny, a různí velcí indopacifičtí puffinové, jako je halmaherský puffin obrovský, puffin timorský, buvolí puffin, puffin slonovinový, puffin purpurový a větší formy puffinů bažantích.

 

Kukačka kanárská je se svými 630 g a 63 cm délky největší parazitickou kukačkou. Pohlavní dimorfismus ve velikosti je obecně malý, ale tam, kde existuje, může být větší buď samec, nebo samice. Zvířata do k. Existují dvě základní formy těla, stromové druhy (např. kukačka obecná), které jsou štíhlé a mají krátké prsty, a suchozemské druhy (např. běhouni), které jsou mohutnější a mají dlouhé prsty.

 

4. krokodýl

 

  Krokodýl

 

Krokodýli (čeleď Crocodylidae) neboli krokodýlovití jsou velcí poloopice žijící v tropických oblastech Afriky, Asie, Ameriky a Austrálie. Termín krokodýl se někdy používá ještě volněji a zahrnuje všechny žijící zástupce řádu Crocodilia, který zahrnuje mimo jiné vyhynulé taxony aligátory a kajmany (čeleď Alligatoridae), gharialy a nepravé gharialy (čeleď Gavialidae). Gharialové se svým úzkým čenichem jsou snáze rozeznatelní, zatímco u krokodýlů a aligátorů jsou morfologické rozdíly hůře rozpoznatelné. 

 

Když je krokodýlí tlama zavřená, velký čtvrtý zub v dolní čelisti zapadá do zúžení v horní čelisti. U obtížně rozlišitelných exemplářů je vyčnívající zub nejspolehlivějším znakem pro určení čeledi druhu. Dalším znakem, který krokodýly odlišuje od ostatních krokodýlů, je jejich mnohem vyšší agresivita. Nebezpeční psi.

 

5. kozorožec Zvířata do k

 

  ibex Zvířata k

 

Kozorožec alpský (Capra ibex), známý také jako steinbock, bouquetin nebo jednoduše ibex, je druh divoké kozy žijící v horách evropských Alp. Jeho srst je obvykle hnědošedá. Kozorožec žije ve strmém a drsném terénu v blízkosti sněhové čáry. Jsou také společenští, i když dospělí samci a samice zůstávají po většinu roku odděleni a scházejí se pouze při páření. Existují čtyři odlišné skupiny: skupiny dospělých samců, skupiny samic s potomky, skupiny mláďat a skupiny smíšeného pohlaví.

 

6. koza Zvířata do k

 

Kozí zvířata do k

 

Koza (Capra hircus) je domestikovaný druh antilopy, který se obvykle chová jako hospodářské zvíře. Byla domestikována z divoké kozy (C. aegagrus) z jihozápadní Asie a východní Evropy. Koza patří do čeledi skotu a kmene kozorožců, což znamená, že je blízce příbuzná ovcím. Existuje více než 300 různých plemen koz. je jedním z nejstarších domestikovaných živočišných druhů, podle archeologických nálezů k jeho nejstarší domestikaci došlo v Íránu před 10 000 kalibrovanými kalendářními lety.
Nejkrásnější pes na světě
.

Chov koz je starobylá tradice, která je stále důležitá například v Egyptě.
Kozy se ve velké části světa používají pro mléko, maso, kůže a kožky. z kozího mléka se často vyrábí kozí sýr.

Samice koz se označují jako kůzlata nebo kůzlata, intaktní samci jako kůzlata nebo kůzlata a mladé kozy obou pohlaví jako kůzlata. Kastrovaným samcům se říká kůzlata. Ačkoli slova hircine a caprine označují vše, co se podobá kozám, slovo hircine se nejčastěji používá pro zdůraznění charakteristického pachu domácích koz.

 

7. kojot  Zvířata do k

 

  Coyote  Zvířata na k

 

Samci kojota váží v průměru 8 až 20 kg, zatímco samice v průměru 7 až 18 kg. Ačkoli se jejich velikost geograficky liší. Severní poddruhy s průměrnou hmotností 18 kg jsou obvykle větší než jižní poddruhy z Mexika s průměrnou hmotností 11,5 kg. Délka těla se pohybuje v průměru od 1,0 do 1,35 m a délka ocasu 40 cm, přičemž samice jsou kratší jak v délce těla, tak ve výšce. Co na mastné vlasy? 

 

Největším zaznamenaným kojotem byl samec zabitý 19. září. Listopad 1937 poblíž Aftonu ve Wyomingu. Od nosu k ocasu měřil 1,5 m a vážil 34 kg. Pachové žlázy se nacházejí na horní straně spodní části ocasu a mají modročernou barvu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button