SPORTZajímavosti

Nejsilnější muž světa – Top 10 nejsilnějších mužů světa

Nejsilnější muž světa – 10 nejsilnějších mužů světa. Dosud se objevilo mnoho nejsilnějších mužů světa, kteří jsou známí svou fenomenální fyzickou silou a nepřekonatelnými rekordy. Rekordy, které tito muži vytvořili, jsou tak velké, že by si to jiní ani netroufli.

Tito nejsilnější muži jsou z oblasti powerliftingu, vzpírání, zápasení a soutěží Strongman. Tito siláci dokázali věci a vytvořili tolik rekordů, které jsou pro normální lidi neobvyklé.

 

Nejsilnější muž světa

 

Nejsilnější muž světa

 

Nejsilnější muž na světě. Níže je uveden kompletní seznam 10 nejsilnějších mužů světa od roku 2022. Ponořte se do toho!

 

1. Zydrunas Savickas

 

Zydrunas Savickas

 

Zydrunas Savickas je v čele žebříčku nejsilnějších mužů světa všech dob. Je silovým triatlonistou a má na svém kontě několik světových rekordů. V letech 2003 až 2008 vyhrál šestkrát v řadě a v roce 2014 znovu. Arnold Strongman Classic je každoroční soutěž, která je známá jako nejtěžší a nejlepší test síly pro všechny sportovce z různých částí světa.

Zydrunas Savickas se narodil v roce 1975 v Birzale v Litvě. Jako vítěz se objevil téměř na všech významných mezinárodních soutěžích strongmanů. Do historie se zapsal zvednutím obrovské dřevěné klády o hmotnosti 210 kg, čímž vytvořil světový rekord. Pivo na vlasy

 

2. Brian Shaw

 

Brian Shaw

 

Brian Shaw se umístil na druhém místě v první desítce nejsilnějších mužů světa. Narodil se v roce 1982 v Coloradu ve Spojených státech. Brian je americký profesionální strongman, který čtyřikrát úspěšně vyhrál soutěž World’s Strongest Man (Nejsilnější muž světa), a to v letech 2011, 2013, 2015 a 2016.

 

Brian dosáhl 442 kg v mrtvém tahu a 510 kg v mrtvém tahu s pneumatikami Hummer. V soutěži nejsilnějších mužů světa byl jedním ze tří nejsilnějších mužů.

 

Brian začal svou kariéru strongmana v roce 2005, kdy bez jakéhokoli formálního tréninku vyhrál soutěž nejsilnějších mužů v Denveru. Brian je aktivní na sociální platformě pro sdílení videí YouTube s vlastním kanálem Shawstrenth, kde zveřejňuje videa s tréninky, fitness a silovými výzvami atd.

 

3. Bill Kazmaier

 

Bill Kazmaier

 

Bill Kazmaier, bývalý americký mistr světa v silovém trojboji a profesionální zápasník, je třetím nejsilnějším mužem na světě. Bill má na svém kontě několik rekordů v powerliftingu a strongmanech.

 

Ill Kazmaier získal titul nejsilnějšího muže světa třikrát za sebou, a to v letech 1980, 1981 a 1982. Je považován za jednoho z nejlepších závodníků v silovém trojboji všech dob a během své desetileté kariéry dosáhl mnoha ocenění na mnoha soutěžích.

 

Bill Kazamaier se narodil v roce 1953 ve Wisconsinu ve Spojených státech. Dosáhl rekordu 415 kg v mrtvém tahu bez zápěstních popruhů, 1159 kg v Car Lift (dvě pneumatiky nad zemí) a mnoha dalších.

 

4. Mark Henry

 

Mark Henry

 

Mark Henry, americký silák a bývalý profesionální zápasník, se v našem žebříčku 10 nejsilnějších mužů světa umístil na čtvrtém místě. Byl dvojnásobným mistrem světa WWE v profesionálním wrestlingu. Dvakrát se zúčastnil olympijských her v letech 1992 a 1996 a získal zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili na Panamerických hrách v roce 1995. Mark Henry je držitelem mnoha rekordů v silovém trojboji a soutěžích Strongman.

 

Mark se narodil v roce 1971 v Texasu ve Spojených státech. Jako první muž v historii vyhrál současně mistrovství Spojených států ve vzpírání i v supertěžké váze v silovém trojboji. V roce 2002 vyhrál Arnold Strongman Classic. Do historie se zapsal, když předvedl čistý zdvih jednou rukou s Thomasovým palcem.

 

5. Hafthor Bjornsson – Nejsilnější muž světa

 

Hafthor Bjornsson - Nejsilnější muž světa

 

Hafthor Bjornsson je silový trojbojař a pátý nejsilnější muž světa. Vytvořil rekord, když ve stejném kalendářním roce vyhrál Arnold Strongman Classic, Europe’s Strongest Man a World’s Strongest Man. Je také profesionálním hercem a basketbalistou. V seriálu Hra o trůny ztvárnil po pět sezón roli Gregora „Hory“ Clegana. Dobré ráno

 

Hafthor Bjornsson se narodil v roce 1988 v Reykjavíku na Islandu. V letech 2011 a 2019 získal dvakrát titul nejsilnějšího muže Islandu. Dosáhl mnoha osobních rekordů, například 474 kg na sloní tyči, mrtvý tah, dlouhý tlak – 213 kg, mrtvý tah na pneumatiku 460 kg atd.

 

6. Eddie Hall – Nejsilnější muž světa

 

Eddie Hall - nejsilnější muž světa

 

Eddie Hall, bývalý britský silák, je v žebříčku nejsilnějších mužů světa na šestém místě. V roce 2017 získal titul nejsilnějšího muže světa. Eddie se narodil v roce 1988 v anglickém hrabství Staffordshire. Shodou okolností je také profesionálním hercem a několikrát se objevil v televizi.

 

Eddie všechny překvapil svým mrtvým tahem – 500 kg v roce 2016 podle pravidel strongman, který se stal světovým rekordem v soutěži Competiton. Mnoho profesionálů se velmi snažilo překonat rekord Eddieho Halla v mrtvém tahu, ale nepodařilo se jim to.

 

7. Vasyl Virastyuk – nejsilnější muž světa

 

Vasyl Virastyuk - nejsilnější muž světa

 

Sedmým nejsilnějším mužem světa je Vasyl Virastyuk. Vasyl je bývalý silák a také poslanec ukrajinského parlamentu. Narodil se v roce 1974 v Ivano-Frankivsku na Ukrajině.

 

V roce 2003 se v soutěži umístil na druhém místě a v roce 2004 získal titul nejsilnějšího muže světa. Vasyl Virastjuk se stal čtyřikrát za sebou nejsilnějším mužem Ukrajiny v letech 2000 až 2003.

 

8. Robert Oberst

 

Robert Oberst

 

Robert Oberst je americký profesionální strongman a vítěz soutěže „Pro Card“, která se konala v roce 2012 na amatérské soutěži Dallas Europa Strongman. V letech 2013 a 2018 se dvakrát umístil ve finále soutěže World’s Strongest Man. Pracoval jako vyhazovač v nočním klubu.

 

Kolegové z klubu ho motivovali k tréninku a účasti na soutěžích Strongman. Robert má „nejsilnější paže na světě“ a je známý svým fenomenálním apetitem. Každoročně je zván na soutěž o nejsilnějšího muže světa.

 

9. Andy Bolton – nejsilnější muž světa

 

Andy Bolton - nejsilnější muž světa

 

Andy Bolton, britský silák a strongman, je devátým nejsilnějším mužem světa. Proslavil se, když na soutěži v silovém trojboji zvedl 1 000 liber. Andy Bolton se soutěže zúčastnil v pouhých 21 letech. Dobrou noc

 

Na svém kontě má mnoho rekordů, například čtvrtý nejvyšší dřep všech dob (1213,43 kg), třetí nejvyšší rekord v trojskoku (2806,34). V letech 2000, 2001 a 2008 třikrát vyhrál světovou soutěž v silovém trojboji WPC.

 

10. Louis Uni – Nejsilnější muž světa

 

Louis Uni - Nejsilnější muž světa

 

Louis Uni je v našem žebříčku nejsilnějších mužů světa na desátém místě. Narodil se v roce 1862 ve Francii. Byl proslulý silou stisku, velkýma rukama a v té době byl oblíbeným zápasníkem.

 

Ve velmi mladém věku odešel z domova a nastoupil do italského cirkusu „Caramagne“ nedaleko svého rodného města. Louis Uni debutoval v roce 1889 v řecko-římském zápase v Bordeaux.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button