AUTO A MOTOZajímavosti

Nejdražší auto světa – 10 nejdražších aut na světě

Nejdražší auto na světě. 10 nejdražších aut na světě v roce. Výlet v jednom z nejdražších superaut na světě je víc než jen obyčejná cesta. Je to zážitek, umělecké dílo, dobrodružství, které zažijete jednou za život: a to ještě předtím, než sešlápnete pedál.

 

2022 je důkazem toho, že pokud jde o hyperautomobily, nebe je limit. Nejdražší luxusní vozy mají sice pár věcí společných se svými levnějšími protějšky – mluvíme o čtyřech kolech, dveřích a volantu -, ale odlišují se od sebe těmi opravdu honosnými a nekonečně působivými prvky, které překlenují propast mezi automobilem a uměleckým dílem.

 

Získat titul „nejdražší auto světa“ však není snadné. Někdy ani ten nejtišší design, karoserie na míru, přeplňované motory a další prvky nemohou získat první místo, jak se přesvědčíte, když si projdete náš seznam nejpůsobivějších uchazečů roku 2022.

 

Jistě, níže uvidíte spoustu známých jmen. Zajímá vás, jaké je letošní nejdražší Bugatti? Chcete zjistit, které Pagani je nejdražší auto, které si nemůžete koupit? A co historické Ferrari, které ještě nebylo sesazeno z trůnu nejdražšího vozu všech dob?

 

V našem aktualizovaném žebříčku nejdražších aut pro rok 2022 najdete všechny legendární klasické vozy od uznávaných automobilek a pro jistotu i několik překvapivých novějších modelů.

 

Nejdražší auto na světě

 

Nejdražší auto na světě

 

10 Pagani Huayra 3,5 milionu dolarů

9 Lamborghini Sian 3,6 milionu dolarů

8 Bugatti Chiron Super Sport 5,7 milionu dolarů

7 Bugatti Divo 6 milionů USD

6 Bugatti Centodieci 9 milionů USD

5 Rolls-Royce Sweptail 13 milionů USD

4 Pagani Zonda 17,6 milionu dolarů

3 Bugatti La Voiture Noire 18,7 milionu dolarů

2 Rolls-Royce Boat Tail 28 milionů USD

1 1963 Ferrari 250 GTO 70 milionů dolarů

 

10. Pagani Huayra BC Roadster: 3,5 milionu eur

 

Pagani Huayra BC Roadster 3,5 milionu eur

 

Pagani Huayra BC Roadster je nejen působivý, ale také opravdu krásný. Vůz, který si zaslouží obdiv ještě před sešlápnutím pedálu, svým vzhledem téměř ospravedlňuje svou přemrštěnou cenu.

 

Pagani Huayra BC Roadster je sebevědomý vůz, jehož cena se od roku 2011, kdy se poprvé objevil na trhu, více než ztrojnásobila. Za svou směšnou rychlost vděčí vůz do jisté míry svému složení – materiálu, který je ještě lehčí než běžná uhlíková vlákna a nazývá se uhlík-titan HP62.

 

Zakladatel a šéfdesignér společnosti Horacio Pagani byl údajně přímo zodpovědný za chladné a elegantní barvy uvnitř každého vozu BC Roadster. A jeho jméno? BC je odkaz na newyorského realitního magnáta Bennyho Caiolu, prvního majitele Zondy v roce 2000 a přítele Horacio Paganiho.

 

9. Lamborghini Sian: 3,6 milionu eur

 

Lamborghini Sian 3,6 milionu eur

 

Lamborghini Sian v překladu z boloňského dialektu Lamborghini znamená „světelný blesk“, což by vám mělo dát určitou představu o tom, čeho je tento supersport schopný. Nejenže je to nejvýkonnější Lamborghini, jaké kdy bylo vyrobeno, ale je také nejdražší. Tento hybridní supervůz z limitované edice se prodal celkem jen 63 zákazníkům a je vybaven nehoráznou výbavou.

 

Sian byl navržen jako nejlépe přizpůsobitelné Lamborghini, které kdy bylo vyrobeno, s každou dostupnou barvou karoserie z uhlíkových vláken až po sedadla a interiér. Kromě toho snadno zrychlí z 0 na 100 km/h za méně než 2,8 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 380 km/h.

 

8. Bugatti Chiron Super Sport 300+: 5,7 milionu eur

 

Bugatti Chiron Super Sport 300+ 5,7 milionu eur

 

Bugatti Chiron Super Sport 300+, který stojí téměř dvojnásobek ceny vozů Jesko a Murray T.50, nabízí rychlost a výkon spolu s krásou, která dělá Bugatti opravdu Bugatti Bugatti. Pod kapotou každého vozu se skrývají desetiletí odborného řemesla a roky automobilového umění. Bugatti se často prodává za několik milionů – a Bugatti chce, abyste to věděli a cítili pokaždé, když ho uvidíte.

 

Křivky na jeho elegantní fasádě působí futuristicky; jeho čtyřnásobně přeplňovaný osmilitrový motor W-16 má ohromující výkon 1577 koní. Před lety tento vůz jako první překonal tehdy zlatou rychlostní hranici 483 km/h – a tak má toto Bugatti, stejně jako nejdražší vůz světa, nárok na slávu, která nikdy nedovolí, aby jeho hodnota klesla.

 

Bugatti Chiron Super Sport 300+ zrychlí z 0 na 100 km/h za 2,4 sekundy. Dosahuje maximální rychlosti něco málo přes 300 mph, tedy 483 km/h, a jako bonus má základní informační a zábavní systém, který se synchronizuje s produkty Apple i Android.

 

7. Bugatti Divo: 6 milionů eur Nejdražší vůz na světě

 

Bugatti Divo 6 milionů eur Nejdražší vůz na světě

 

Bugatti Chiron byl tak úspěšný, že Divo, vůz, který na něj úzce navazuje, má několik podobných vlastností. Divo však vypadá exotičtěji – a je mnohem exkluzivnější.

 

Vyrobeno a prodáno bude pouze 40 kusů modelu Diva. Každý z nich je již prodán. Mezi novinky patří lepší odpružení, mnohem lehčí rám pro vyšší rychlosti a nová hřbetní ploutev. Uvnitř vozu Divo se skrývá motor W-16 o objemu 8,0 litru se čtyřmi turbodmychadly. Díky tomu má Divo výkon 1 500 koní a zrychluje z 0 na 100 km/h za 2,4 sekundy.

 

Jeho maximální rychlost? 380 km/h.

 

6. Bugatti Centodieci: 9 milionů eur Nejdražší vůz na světě

 

Bugatti Centodieci 9 milionů eur Nejdražší auto na světě

 

Bugatti Centodieci 2022 bude ještě exkluzivnější: Prodá se pouze deset kusů tohoto luxusního hyperautomobilu. Navzdory vysoké ceně si už každý z nich našel šťastného kupce, včetně fotbalové hvězdy Cristiana Ronalda.

 

Bugatti, značka, která je již známá svými jedinečnými karoseriemi a luxusními komfortními prvky, se snažila Centodiece dát vše, co je v jejích silách, aby byl nezapomenutelný – a naprosto dekadentní. S motorem W-16 se čtyřmi turbodmychadly a výkonem 1 577 koní sice není nejrychlejším Bugatti, které je v současnosti na silnicích, ale je nejrychleji akcelerujícím vozem. Omalovánky auto – 50+ Omalovánky auto. 

 

Bugatti tímto vozem vzdává hold modelu EB110 (neboli „centodiece“), supersportovnímu vozu vyráběnému na počátku 90. let. let. Toto auto ještě nemělo čas fungovat tak, jak se očekávalo.

 

Tento vůz vám to vynahradí, protože nabízí výkon a luxus, kterého je v něm dostatek. Bugatti uvádí zrychlení 0-100 km/h za 2,4 sekundy. Centodieci dosáhne maximální rychlosti 379 km/h, což je výrazně méně než Chiron, ale tento hyperautomobil to vynahrazuje svou výraznou moderní estetikou.

 

5. Rolls-Royce Sweptail: 13 milionů eur Nejdražší vůz na světě

 

  Rolls-Royce Sweptail 13 milionů eur Nejdražší vůz na světě

 

Rolls-Royce Sweptail původně nevznikl z žádného konkrétního důvodu: bylo to přání. Vůz, který kdysi získal titul nejdražšího vozu na světě, je modelem, který si získal srdce nejrůznějších automobilových fanatiků po celé planetě.

 

Jednou z nejlepších vlastností tohoto vozu je spojení starého a nového: moderní luxus kombinovaný s nádechem glamouru 20. let minulého století. a 30. let. Mluvíme o vlastnostech klasické siluety Rolls-Royce v kombinaci s inovacemi a technologiemi. Navzdory všemu, co o něm víme, je tu jedna neznámá: jeho majitel. Tento ojedinělý vůz je skutečně jedinečný.

 

4. Pagani Zonda HP Barchetta: 17,6 milionu eur

 

Pagani Zonda HP Barchetta 17,6 milionu eur

 

Zonda byla prvním vozem společnosti Pagani Automobili. Před lety se měla výroba zastavit a dát přednost modelu Huayra, místo toho Pagani přišlo s mnoha různými speciálními edicemi modelu Zonda.

 

Tento model, Zonda HP Barchetta, se tak jmenoval – Barchetta -, protože Horatiu Paganimu připomínal právě toto: italsky „malou loďku“. Jeho rám je vyroben výhradně z uhlíkových vláken, takže má ultralehkou karoserii a je rychlý; je modře zbarvený, má minimalizované čelní sklo a v nejvyšším bodě měří jen asi 0,5 metru.

 

Pagani Zonda HP Barchetta je bohužel také nejdražším vozem, který si nemůžete koupit. Nejdražší auto na světě. Při posledním prodeji se jedno z těchto vozidel prodalo za 17,6 milionu eur. Nejrychlejší auto na světě – 10 nejrychlejších aut.

 

Zrychlení  0-100 km/h je 3,4 sekundy. Zonda HP Barchetta dosahuje maximální rychlosti 355 km/h. Které auto má největší kufr ? 14 nejlepších vozů

 

 

3. Bugatti La Voiture Noire: 18,7 milionu eur Nejdražší vůz na světě

 

Nejdražší auto na světě

 

V roce 2019 učinila značka Bugatti s uvedením svého nejnovějšího superauta skvělé rozhodnutí. Místo okázalé show a názvu zaměřeného na vzrušení se francouzský výrobce rozhodl pro střídmé, minimalistické a okamžitě ikonické jméno: La Voiture Noire. Černé auto.

 

Žádný další popis není nutný.

 

Zabíhání do detailů neodvádí pozornost od obdivu k tomuto nádhernému vozu s nebesky vysokou cenovkou: Má ručně tvarovanou skořepinu z uhlíkových vláken, motor W16 o objemu 8,10 litru se čtyřmi turbodmychadly o výkonu 1 500 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h za 2,4 sekundy.

 

Jeho maximální rychlost je 420 km/h a celkový výkon je precizně navržen automobilkou, která je již desítky let známá výrobou nejvýkonnějších vozů na světě.

 

2. Rolls-Royce Boat Tail: 28 milionů eur

 

Nejdražší auto na světě

 

Rolls-Royce Boat Tail je důkazem toho, že kvantita a kvalita mohou jít ruku v ruce, aniž by se navzájem zastínily. Nejdražší auto na světě. Co to znamená? Vozidlo vyrobené na zakázku na základě existujícího rámce.

 

Tento je obzvláště působivý, protože obsahuje prvky jachty třídy J i prvky původní lodi Boat Tail z roku 1932. Rolls-Royce Boat Tail bude mít veřejnou premiéru na italském autosalonu Concorso d’Eleganza Villa d’Este na konci roku 2021 a může se pochlubit dvakrát přeplňovaným motorem V12 o objemu 6,75 litru s výkonem 563 koní. V roce 2022 se oficiálně stane nejdražším novým vozem na světě.

 

1. Ferrari 250 GTO z roku 1963: 70 milionů eur Nejdražší vůz na světě

 

Nejdražší auto na světě

 

Nejdražší auto na světě. Náš poslední účastník z roku 2022 se oproti roku 2021 nezměnil a byli bychom překvapeni, kdyby jeho pozici v roce 2023 překonal jiný vůz. Pro nejdražší vůz všech dob se tedy opět obracíme do historie.

 

V roce 1964 vyhrál vůz 250 GTO závod Tour de France, což bylo deváté vítězství Ferrari v řadě. V letech 1962 až 1963 bylo vyrobeno pouze 36 těchto vozů, přičemž Ferrari, které je s cenovkou neuvěřitelných 70 000 000 eur nejdražším vozem na světě, nejenže vyhrálo Tour de France, ale umístilo se i v Le Mans.

 

S maximální rychlostí 174 km/h a časem z 0 na 100 km/h 6,1 sekundy by se svými statistikami nevyrovnal ani dnešním hyperautům. V 60. let, ale byl nejrychlejší na světě – a i nyní, po desetiletích, zůstává s velkým náskokem nejdražším vozem všech dob.
Je pot pro vlasy nebezpečný ?

 

Nejdražší auto na světě. Někteří tento nádherný vůz nazývají Picassem automobilového světa, jiní Svatým grálem Ferrari. Mezi současné majitele nejdražšího vozu všech dob patří americký módní návrhář Ralph Lauren, bubeník skupiny Pink Floyd Nick Mason a Jon A. Shirley, bývalý prezident a provozní ředitel společnosti Microsoft.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button