DesignRADY PRO DOMÁCNOST

Jak vyčistit troubu za 5 minut

Jak vyčistit troubu za méně než pět minut? Čištění trouby je jednou z nejvíce zanedbávaných povinností. Je velmi snadné to ignorovat – stačí zavřít dveře – ale má to strašný valivý účinek. Než si plně uvědomíte celou hrůzu situace, mohou uplynout měsíce – a to už máte před sebou vrstvy zapečené mastnoty a špíny. K celé metodě budete potřebovat pouze jedlou sodu, vodu, bílý ocet, vlhkou utěrku na nádobí, gumové rukavice a rozprašovač.

 

Jak vyčistit troubu

 

Jak vyčistit troubu

 

Jak vyčistit troubu? Je velmi lákavé sáhnout po některém z univerzálních čističů na trouby, které se nechávají působit přes noc, ale varování před chemickými výpary může být odrazující. Tento úkol lze řešit přirozenějším způsobem. Stačí postupovat podle našeho průvodce v 8 krocích a za pět minut (plus doba namáčení) budete mít opět zářivý spotřebič připravený k akci. Zápach z pračky , Zápach z pračky – příčiny a jak se ho zbavit.

 

1. Ujistěte se, že je trouba vypnutá a vychladlá.
Než začnete drhnout nečistoty a přebytečné potraviny, začněte čištěním roštů trouby.

 

2. Namíchejte si vlastní čisticí roztok z jedlé sody a vody.
Skvělým hackem na čištění trouby je použití jednoduchého domácího roztoku jedlé sody a vody.

 

Čím troubu vyčistit?

 

Co použít k čištění trouby

 

  • Čím troubu vyčistit? K celé metodě budete potřebovat pouze jedlou sodu, vodu, bílý ocet, vlhkou utěrku na nádobí, gumové rukavice a rozprašovač. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků
  • Jako skvělou alternativu jedlé sody můžete použít také čpavek.
  • V malé misce smíchejte 1/2 šálku jedlé sody s několika lžícemi vody, dokud nezískáte pastu.

 

3. Potřete troubu čisticí pastou
Domácí těsto rozetřete po celé vnitřní ploše trouby. Pokud je vaše trouba obzvláště znečištěná, použijte gumové rukavice. Pokud se pasta zbarví do hněda, je to normální.

Ujistěte se, že jste pastou pokryli všechny části trouby – včetně skleněných dvířek.

4. Nechte ji přes noc odstát
Roztok jedlé sody nechte 12 hodin (nebo přes noc) odpočívat na sporáku. Mezitím by bylo vhodné věnovat tento čas důkladnému vyčištění roštů. Jak vyčistit troubu.

5. Otření trouby
Po 12 hodinách (nebo přes noc) strávených v roztoku jedlé sody vezměte vlhkou utěrku a co nejlépe otřete vnitřek trouby. Pomocí špachtle seškrábněte z těžko přístupných míst zbytky osvědčené jedlé sody.

 

Čištění trouby

 

Čištění trouby

 

6. Postříkejte ji octem
Čištění trouby. Nalijte trochu bílého octa do lahve s rozprašovačem a postříkejte celý vnitřek trouby, abyste zajistili zářivou a důkladnou čistotu. Při reakci octa s roztokem jedlé sody se začne tvořit pěna – to je normální!

7. Poslední utření trouby
Vezměte vlhký hadřík a naposledy jej otřete, abyste se ujistili, že jsou všechny zbytky jedlé sody pryč. Postříkejte ji navíc octem, abyste se ujistili, že je stoprocentně čistá.

8. Výměna roštů trouby
Když je vnitřek trouby zcela čistý a suchý, otřete rošty a vraťte je zpět dovnitř. Pak, hej presto! Vaše trouba bude zářivě čistá a připravená k dalšímu použití.

 

Další tipy pro čištění trouby Jak vyčistit troubu

 

Další tipy pro čištění trouby

Pokud vám dochází čas nebo nemáte ingredience na výrobu vlastní domácí pasty, v obchodech s potravinami je k dispozici několik dalších možností, ,.

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button