VYBARVOVÁNÍ A KRESLENÍZajímavosti

Jak nakreslit psa krok za krokem

Jak nakreslit psa krok za krokem. Ať už psa vlastníte, nebo ne, kreslení je snadné, pokud znáte správné kroky.

V tomto kurzu se naučíte kreslit psa. Je určena začátečníkům, ale něco se naučí i zkušení umělci. Podíváme se na tipy pro kreslení na počítači nebo tabletu, ale tyto kroky můžete dodržovat, i když kreslíte tužkou a papírem.

 

Jak nakreslit psa

 

Vezměte si, co používáte, a pusťte se do toho…

Jak nakreslit psa – ČÁST 1

Základní tvary

Tři kruhy

 

Tři kruhy

Abychom pochopili, jak nejlépe něco nakreslit, je vždy užitečné omezit obrázek na několik základních forem. Správná velikost a umístění těchto forem pomáhá dosáhnout správných proporcí.

V případě psa to můžeme zredukovat na tři kruhy. Spodní dva kruhy budou tvořit tělo a horní kruh obličej.

 

Jak nakreslit psí tlamu

 

Jak nakreslit psí tlamu

K hornímu kruhu přidejte další menší kolečko – to bude tvořit psí čenich. Poté spojte obě spodní kolečka a vytvořte tělo psa. Spojte horní kruhy jednou čarou a spodní kruhy druhou, jak je znázorněno na obrázku.

 

Nohy a ocas

 

Nohy a ocas

Nyní je čas přidat nohy – dvě vycházející z předního kruhu a dvě ze zadního. Je důležité si uvědomit, že proporce psích nohou se liší od proporcí lidských nohou. Pomocí vodítka na obrázku se ujistěte, že jsou klouby ve správné poloze. Zkontrolujte, zda je poloha nohou správná, zda směřují správným směrem a zda jsou všechny klouby ohnuté správným směrem. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

 

V této fázi můžete také přidat ocas. Jednoduše nakreslete rovnou čáru v mírném úhlu směrem nahoru od horní části zadního kruhu.

 

 Jak nakreslit psí obličej

 

Jak nakreslit psí obličej

Pro vytvoření obličeje psa je třeba přidat nos, oči a uši. Protože kreslíme psa z profilu, stačí přidat pouze jeden z nich. Nakreslete oči ve tvaru ležatého V. Pro ucho použijte trojúhelník. Na nos pak použijte kruh nebo čtverec. Prozatím je nejdůležitější správně určit velikost a umístění těchto detailů.

 

Obrysy 1

 

Obrysy 1

Nyní můžeme začít obkreslovat tělo a rysy psa. Pokud používáte papír, je lepší použít tmavší a měkčí tužku nebo pero. Pokud používáte digitální zařízení, je nejlepší otevřít novou vrstvu kresby a vylepšit náčrty, na kterých jste pracovali. Omalovánky vlk 15 krásných vlčích omalovánek

Pro dosažení nejlepšího obrysu můžete kombinovat dvě různé techniky. Pro horní část těla použijte normální linie. Pak použijte šrafovací čáry, abyste vytvořili realistický vzhled spodní části, takže srst nebude ležet rovně jako nahoře.

V oblasti hrudníku a břicha můžete postupovat podle kružnice z předběžného náčrtu a mírně ji upravit, abyste dosáhli správného tvaru těla. Čelo, čenich a nos můžete spojit do souvislého tvaru. Poté nakreslete obrysy po obou stranách čáry lešení, kterou jste nakreslili dříve, abyste přidali nohám na tloušťce. A nezapomeňte – nohy mají tendenci se nahoře zesilovat.

 

 Jak nakreslit psa Obrysy 2

 

Jak nakreslit psa Obrysy 2

Ještě musíme nakreslit pár nohou, který je nejdále. Jak nakreslit psa. Při pohledu z boku vypadají oba páry nohou téměř stejně. Jediné, co je třeba mít na paměti, je, že psi mají tendenci dávat zadní nohy o něco dále od sebe než přední.

V této fázi můžeme také vyvinout čenich. Pokud chcete, klidně přidejte slintající jazyk.

 

 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button