VZTAHYŽivotní styl

Hledáte partnera -10 tipů pro výběr partnera

Hledám partnera. 10 tipů pro výběr správného partnera. Vzhledem k vysoké míře rozvodovosti je logické, že k vytvoření plnohodnotného a pevného vztahu je zapotřebí správná osoba, správný čas a správné důvody.

 

Hledáte partnera

 

Hledáte partnera

 

Nedávno jsem v jednom časopise četla článek s názvem „10 tipů, které vám pomohou vybrat si dobrého partnera. Nejvíce mě zaujala tato věta: „Je umění vybrat si správného člověka ze správných důvodů ve správný čas.“ Nenapadá mě výstižnější výrok, který by v jedné větě popsal randění. Hledám partnera.  Vzhledem k vysoké míře rozvodovosti je logické, že k vytvoření plnohodnotného a pevného vztahu je zapotřebí správná osoba, správný čas a správné důvody.

 

1. Nerozhodujte se ze strachu

 

Nerozhodujte se ze strachu

 

Lidé si tolikrát vybírají partnera nebo zůstávají s někým v nešťastném vztahu většinou ze strachu. Obvykle se jedná o strach z osamělosti, ale obavy se mohou u jednotlivých lidí velmi lišit. Hledám partnera.  Často je lepší být sám a čekat na toho pravého, než se rozhodovat ze strachu. Rozhodování ze strachu vede ke zmatku, úzkosti a celkovému pocitu, že je něco špatně. Co dělat, když se nudím

 

2. Pozor na to, abyste se hned na začátku vrhli do vážného vztahu.

 

Pozor na to, abyste se hned na začátku vrhli do vážného vztahu.

 

Může být lákavé rychle se vrhnout do závazného vztahu, když najdete někoho, s kým vás pojí vášnivé pouto. Nicméně toho člověka ještě pořádně neznáte a jste citově zainteresováni v někom, o kom toho moc nevíte. Časem můžete zjistit, že se vám něco opravdu nelíbí nebo že s danou osobou nejste kompatibilní.

Protože jste rychle investovali tolik citové energie, může to bolet mnohem víc, než kdybyste věnovali čas tomu, abyste danou osobu poznali, než do vztahu vložíte celé své srdce. Když se nacházíme v „romantické“ fázi navazování vztahu, často se rozhodujeme na základě chtíče a fantazie namísto reality a logiky. Je důležité zůstat při zemi a být trpělivý, když se rozhodneme někomu se vážně zavázat.

 

3. Dejte šanci lidem, kterým byste ji normálně nedali.

 

Dejte šanci lidem, kterým byste ji normálně nedali.

 

Kdybych měla desetník za každý případ, kdy mi někdo řekl, že s někým nebude chodit, protože není jeho „typ“, byla bych bohatá žena! Nezapomeňte, že přitažlivost může růst tím více, čím lépe poznáte člověka a jeho osobnost. Někteří lidé také potřebují hodně času na to, aby se poznali, a nenosí své srdce na rukávu. Přesto jsou vody hluboké a možná nebudete mít šanci to zjistit, pokud si na seznámení s někým neuděláte čas.

 

4. Zahoďte svůj kontrolní seznam – Hledáte partnera

 

Zahoďte svůj kontrolní seznam - Hledáte partnera

 

Mnoho lidí má rozsáhlé seznamy vlastností a rysů, které musí mít jejich ideální partner. Pokud se necháte zaškatulkovat do kontrolního seznamu, můžete přijít o některé pro vás skvělé vztahy. Najít ideálního partnera podle kontrolního seznamu je téměř nemožné, a když už si myslíme, že jsme ho našli, hodíme všechnu opatrnost za hlavu a přehlížíme některé nepříliš žádoucí vlastnosti.  Hledám partnera. Skvělý vztah se vyznačuje citovou kompatibilitou. Jak se cítíte, když jste v jeho blízkosti, a jak vypadá na papíře?

 

5. Hledejte vlastnosti, které jsou základem dobrého partnerství, a vynechte drobnosti.

 

Hledejte vlastnosti, které jsou základem dobrého partnerství, a vynechte drobnosti.

 

Základem dobrého partnerství jsou tyto vlastnosti člověka: empatie, integrita, upřímnost, spolehlivost, laskavost a citová velkorysost. Pokud u někoho objevíte tyto vlastnosti, zajímejte se o něj dál, i když se vám na první pohled nezdá, že je to váš typ. Další kritéria, jako je „smysl pro humor“, „světoběžník“ a „dobrý tanečník“, jsou sice hezká, ale nemusí být nutně přítomna, abyste byli ve vztahu šťastní. TopSvatební

 

6. Nenechte se vést chtíčem – Hledám partnera

 

Nenechte se vést chtíčem - Hledám partnera

 

Lidé mají tendenci snášet spoustu keců od někoho, s kým chodí, když mezi nimi cítí magnetickou chemii. Magnetická chemie má silnou sílu, protože k ní nedochází často. Když najdeme někoho, s kým máme magnetickou chemii, nejenže je to afrodiziakum, kterého se nemůžeme nabažit, ale také si pleteme toho pravého (např. „to musí být ten pravý, když to tak silně cítím!“). Magnetická chemie je skvělá, ale neomlouvejte kvůli ní špatné chování.

 

7. Nepleťte si „emocionální horskou dráhu“ s tím, že jste do někoho zamilovaní.

 

Nepleťte si emocionální horskou dráhu s tím, že jste do někoho zamilovaní.

 

Když nám někdo není plně citově k dispozici nebo když nevíme, jak na tom je, vyvolává to v nás určitou úzkost. Úzkost má schopnost ovládnout náš mozek do té míry, že všechny naše myšlenky pohltí právě tato osoba. Hledám partnera. Neustále myslíme na to, kde je a co dělá. Než se nadějeme, začneme podle nich plánovat svůj život. Možná se rozhodnete nechat si otevřený kalendář, jen abyste nepropásli příležitost se s touto osobou setkat.

Když vás tato osoba potvrdí, je to skvělý pocit! Na druhou stranu, když jsme citově odstrčeni, ignorováni, manipulováni nebo peskováni, cítíme se jako ta nejhorší věc na světě. Vztah se brzy změní v houpačku vzestupů a pádů, kvůli které se můžeme cítit trochu bláznivě nebo mimo svůj živel. Nezaměňujte tento typ citů s láskou.

 

8. Najděte si někoho, s kým můžete být sami sebou – Hledáte partnera/ku

 

Najděte si někoho, s kým můžete být sami sebou - Hledáte partnera/ku

 

Možná to zní jako klišé, ale je to pravda. Vybrat si partnera, který vám dá pocit, že můžete být stoprocentně sami sebou bez odsuzování a naprostého přijetí, je úžasný a osvobozující pocit. V životě je těžké najít místa, kde můžete být skutečně sami sebou. Vztah by měl být vaším bezpečným a příjemným místem, kde si nemusíte nasazovat masku. Peníze zdarma – 11 tipů na peníze zdarma

 

9. Nečekejte na změnu něčeho, co se zjevně nezmění.

 

Nečekejte, že se změní něco, co se zjevně nezmění.

 

Čím déle setrváváte v situaci, o které víte, že je v konečném důsledku odsouzena k zániku nebo není v souladu s vašimi osobními hodnotami, tím více si bráníte v setkání s tou pravou osobou. Ujasněte si, co chcete a co nechcete přijmout, a zjistěte, jaké jsou vaše překážky. Jakmile budete mít v těchto věcech jasno, bude pro vás snazší rozhodnout o osudu vztahu. Hledám partnera.

 

10. Bavte se! – Hledáte partnera

 

  Bavte se! - Hledám partnera

 

Čím menší tlak na sebe budete vyvíjet, tím lépe se budete cítit sami se sebou a tím pohodlněji si vytvoříte prostor, který k vám přitáhne ty správné lidi. Někdy musíte vidět hodně toho, co nechcete, abyste našli to, co chcete. Užijte si to!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button