DESKOVÉ HRYŽivotní styl

Jak hrát poker – 10 tipů, jak hrát poker

Jak hrát poker – 10 tipů, jak hrát. 10 rychlých strategických tipů, které vám pomohou ve hře. Pokud hledáte snadno zapamatovatelné a rychlé pokerové tipy, které vám pomohou vyhrát, máte štěstí! Dnes jsme pro vás připravili 10 taktik a strategií, které z vás udělají sebevědomějšího a ziskovějšího hráče pokeru.

 

Jak hrát poker – 10 tipů, jak hrát poker

 

Jak hrát poker - 10 tipů, jak hrát poker

 

Tento seznam vás nenaučí, jak pokaždé vyhrát – to nedokážou ani ti nejlepší hráči pokeru – ale pomůže vám zlepšit se, ať už hrajete cash games, turnaje, živý poker nebo online. Ponořme se do toho!

 

10 tipů pro pokerovou strategii

 

  1. Hrajte méně rukou a hrajte je agresivně.
  2. Nebuď první hráč, který pokulhává
  3. „Semi-Bluff agresivně se svými tahy
  4. Rychle hrajte silné kombinace, abyste získali bank a vydělali více peněz.
  5. Braňte svůj Big Blind (správnými rukama)
  6. Hodí se, když si nejste jisti
  7. Útočte, když soupeř projeví slabost
  8. Hrajte solidní poker na začátku turnajů (nestarejte se o přežití).
  9. Hrajte, jen když máte chuť
  10. Hrajte pouze v dobrých hrách
  11. Pravidla pokeru

Tip č. 1: Hrajte méně kombinací a hrajte je agresivně.

 

1 Hrajte méně kombinací a hrajte je agresivně.

Pokud se budete snažit hrát příliš mnoho hand, vyčerpáte svůj zásobník žetonů (pokud vám nebude přát štěstí).

Vytvoření solidní preflop pokerové strategie je zdaleka nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak zlepšit své výsledky. I když je však vytvoření solidních preflop range poměrně snadné, je těžké mít disciplínu se jich držet. Nedovolte si být netrpěliví a hrát kombinace, které nestojí za to.

Nejlepším přístupem je hrát úzkou škálu silných a/nebo hratelných kombinací, které je třeba hrát agresivně. Agresivní hraní všech kombinací, včetně spekulativních kombinací, jako je 7♠ 6♠ nebo 5♥ 5♣, vám umožní zamaskovat sílu vašich skutečných kombinací.

Když navýšíte, soupeři nebudou vědět, zda máte A-A, A-K nebo 7-6, což z vás dělá velmi těžkou kombinaci. Solidní a agresivní hra vyhrává! Cena stříbra – aktuální cena a její změny

 

Tip č. 2: Nebuďte prvním hráčem, který odejde – Jak hrát poker

 

Nebuďte prvním hráčem, který odejde - Jak hrát poker

Limping (dorovnání velkého blindu před flopem) je zcela zakázán, pokud jste prvním hráčem, který vstoupil do banku. Existují dva hlavní důvody, proč byste se této hře měli vyhnout:

  • Nemůžete vyhrát pot preflop, jako kdybyste navýšili.
  • Hráčům za vámi dáváte velmi lákavé pot odds, což zvyšuje pravděpodobnost, že se setkáte s více hráči, a tím snižuje pravděpodobnost, že pot vyhrajete. Jak hrát poker.
  • Jediná přijatelná situace, kdy můžete limpnout, je, když už limpnul alespoň jeden další hráč. Tomuto způsobu se říká over-limping a může to být dobrá hra, protože máte velkou šanci zapojit se do akce a doufat, že na flopu trefíte něco dobrého.

 

Tip č. 3: Agresivní semibluff s draws – Jak hrát poker

 

Agresivní semibluff s draws - Jak hrát poker

Chcete-li v pokeru opravdu zabodovat, musíte účinně blafovat. Neefektivní blafování je však jedním z nejrychlejších způsobů, jak u stolu přijít o peníze. Jak tedy udržet četnost blafování pod kontrolou?

 

Nejefektivnějším způsobem blafování je nechat karty, které máte, aby rozhodly o tom, zda blafujete, nebo ne. To znamená, že blafujete s kombinacemi, které mají možnost vylepšit se na nejlepší kombinaci na pozdější street, jako jsou postupky, flush draws nebo dokonce jen overcard či dvě na turnu. Jak hrát poker.

Tyto draws považujte za záložní plán pro případ, že by byl váš blaf dorovnán.

 

Tip č. 5: Braňte svůj velký blind (se správnými kartami)

 

Obrana velkého blindu (se správnými kartami)

Velký blind je zvláštní pozice, protože jste do banku již investovali 1 velký blind. Z tohoto důvodu máte při navýšení na big blindu větší šanci získat pot než na jiných pozicích – berte to jako slevu.

Díky slevě a skutečnosti, že jste poslední, kdo jedná preflop, můžete výhodně dorovnat mnohem více kombinací, než kdybyste seděli na jiné pozici. To neznamená, že byste měli dorovnávat navýšení se šmejdskými kombinacemi jako 9♠ 5♦, ale hraničnější kombinace jako K♣ 9♦ a Q♥ 6♥ jsou ve většině situací hratelné.

Rozsah obrany závisí na řadě faktorů – zde jsou čtyři základní:

  • Pozice sázejícího (hrajte těsněji proti raným pozicím a volněji proti pozdním pozicím).
  • Počet hráčů ve hře (pokud 1 nebo více hráčů již dorovnalo raise, hrajte přísněji a dorovnávejte pouze kombinace, které jsou úspěšné v multiway potech).
  • Velikost navýšení (čím vyšší je sázka, tím přísněji byste měli hrát a naopak).
  • Velikost stacku (s malým stackem hrajte méně spekulativních kombinací a upřednostňujte sílu vysokých karet). Jak hrát poker.
  • Existují i další důležité faktory, například jak často bude váš soupeř pokračovat v sázení po flopu, ale výše uvedené tři jsou ty hlavní, které byste měli zvážit.

 

Tip č. 6: Fold, když si nejste jisti – Jak hrát poker

 

Fold, když si nejste jisti - Jak hrát poker

Chcete vědět, jaký je největší rozdíl mezi špatným a profesionálním hráčem? Je to schopnost dobrého hráče složit dobré karty, například top pár, když si myslí, že je poražen. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

 

Zní to velmi jednoduše, ale v praxi je to velmi obtížné, mimo jiné kvůli tomu, jak je náš mozek postaven. Jsme přirozeně zvědaví a přirozeně chceme vyhrát. Když složíme karty, vzdáváme se možnosti vyhrát bank a nemáme možnost uspokojit svou zvědavost tím, že zjistíme, co má soupeř.

 

Příliš časté dorovnávání ve špatných situacích je druhým nejrychlejším způsobem, jak v pokeru prohrát (hned po neefektivních blafech). Kdykoli si nejste jisti, zda proti sázce nebo navýšení dorovnat nebo složit, udělejte si laskavost a složte.

 

Profesionální rada: Když v takové situaci složíte karty, nezapomeňte si zapsat podrobnosti o hře, abyste mohli po jejím skončení zkontrolovat, zda jste složili správně. Studium těchto typů karet a/nebo diskuse o nich je skvělým způsobem, jak neustále zlepšovat své dovednosti a doplňovat mezery ve svých pokerových znalostech.

 

Tip č. 7: Zaútočte, když soupeř ukáže slabost.

 

Útočte, když soupeř projeví slabost

Hráči nekontrolují karty, které mohou odpovídat více sázkám, tak často, jak by měli. To znamená, že když checknou, mají obvykle relativně slabé karty, které často složí, pokud čelí více sázkám. To je situace „blafování bez ničeho“, o které jsem mluvil dříve.

 

Když soupeř v heads-upu ukáže velkou slabinu (například když checkne flop a turn), můžete toho využít pomocí agresivní blufovací strategie. Měli byste sázet nejen obvyklé semi-bluffy, ale také čistě bluffovat s některými kombinacemi bez hry, ideálně s takovými, které mají dobrý blokační efekt.

 

Tip č. 8: Hrajte solidní poker na začátku turnajů a nebojte se o přežití – Jak hrát poker

 

Tip #8: Hrajte solidní poker na začátku turnajů a nestarejte se o přežití - Jak hrát poker
Tip č. 8: Hrajte solidní poker na začátku turnajů a nebojte se o přežití – Jak hrát poker

 

Existuje čas a místo, kde si můžete svůj stack chránit, a začátek pokerových turnajů jím není. Jedná se o jeden z nejvíce nepochopených aspektů turnajové pokerové strategie.

Počítejte s tím, že budete muset svůj počáteční stack alespoň zdvojnásobit nebo ztrojnásobit (obvykle více), abyste skončili v penězích. Místo defenzivní hry byste měli na začátku hrát solidní a agresivní poker, abyste si vybudovali stack pro deep run.

 

Pokud se ocitnete s krátkým stackem a blízko finanční bubliny nebo výplatního skoku, teprve pak byste měli začít používat styl hry zaměřený na přežití.

 

Tip č. 9: Hrajte, jen když máte chuť

 

Hrajte, jen když máte chuť

Poker by vás měl bavit, ať už ho hrajete jako koníček, nebo jako profesionální hráč. Nejlepších výsledků dosáhnete, když jste spokojení, takže je logické, že byste tuto psychicky náročnou hru měli hrát jen tehdy, když se na ni cítíte. Jak začít konverzaci – 7 praktických tipů

 

Pokud cítíte rostoucí frustraci, únavu nebo vztek, měli byste hru ihned přerušit. Je pravděpodobné, že tím ušetříte spoustu peněz. Poker tu bude i zítra.

 

Profesionální rada: Než začnu hrát, představím si, že jdu all-in a prohraju celý svůj stack hned v první hře. Pokud mě myšlenka na tuto možnost neznepokojuje, vím, že jsem připraven hrát během dlouhé hry na jedničku. Ale pokud se mi zdá, že jít all-in a prohrát jeden ze svých buy-inů hned v první hře je neúnosné, svou hru přehodnotím.

 

Tip #10: Hrajte pouze v dobrých hrách – Jak hrát poker

 

Hrajte pouze v dobrých hrách - Jak hrát poker

Pokud během první půlhodiny u stolu nepoznáte frajera, pak jím jste.

Tento výrok je dnes stejně pravdivý jako v době, kdy ho Mike McDermott (v podání Matta Damona) pronesl ve filmu Rounders (1998). Pokud chcete hrát poker a vyhrávat, musíte hrát proti slabším hráčům, než jste vy sami.

Přemýšlejte o tom takto: Pokud je vám 9 let. nejlepší hráč pokeru na světě, budete nejlepším hráčem téměř u každého stolu. Pokud si však sednete ke stolu s těmi 8 hráči, kteří jsou lepší než vy, stanete se poraženým.

Vždy byste se měli umístit na pozice, kde máte největší šanci na výhru. Proto je při hraní pokeru důležité nechat své ego za dveřmi.

Z toho vyplývá, že k dosažení kladného poměru výher musíte být obecně lepší než polovina hráčů u stolu. A pokud chcete dosáhnout až nechutně dobrého zisku, chcete hrát proti těm nejhorším hráčům, které najdete.

Zde je kontrolní seznam pro dobrou hru pokeru:

  •  Minimálně jeden hráč pravidelně pokulhává.
  • Je tu spousta vícecestných banků.
  • Re-raisy jsou buď velmi vzácné, nebo velmi časté.

 

Pokud jste ve hře, kde jsou zaškrtnuty více než 2 z těchto políček, máte velkou šanci vydělat peníze. Pokud není žádná z těchto možností zaškrtnuta, vstaňte a najděte si výhodnější stůl (pokud nemáte chuť vyzkoušet si pokerovou strategii). Jak hrát poker.

 

Pokud hrajete online poker, určitě využijte statistiky stolů, které poskytuje většina pokerových stránek. Vyberte si online pokerový stůl s vysokou průměrnou velikostí potu a vysokým procentem hráčů, kteří vidí flop. Jedná se o klíčovou strategii online pokeru, kterou noví hráči obvykle přehlížejí.

 

 

 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button