CestováníZAHRANIČNÍ

Japonské ostrovy – 14 nejkrásnějších ostrovů

Japonské ostrovy – 14 nejkrásnějších japonských ostrovů. Japonsko se těší úctě pro mnoho věcí: Japonsko se pyšní buddhistickými chrámy, nádhernými třešňovými květy, rušnými metropolemi a nejčerstvějšími rybími trhy. Kromě čtyř hlavních ostrovů, které tvoří většinu z celkové rozlohy 142 000 km², má však země také tisíce krásných ostrůvků.

 

Japonské ostrovy

 

Japonské ostrovy

 

Japonské ostrovy se nacházejí v rozmezí 20 až 45 stupňů severojižní šířky a patří k nejkrásnějším místům na Zemi, od bujných tropických rájů na jihu až po zasněžené sopky na severu.

Díky této klimatické a krajinné rozmanitosti jsou japonské ostrovy domovem úžasných ekosystémů, které jsou malými světy samy pro sebe. Korálové útesy, delfíni a želvy? Vydejte se na odlehlé souostroví Ogasawara. Sopečné vrcholky obklopené střídavě plyšovým sněhem a zářivými alpskými květy?

Severní ostrov Rishiri je vaše místo. Najdete zde skalní útvary, které vznikly před miliony let při smršťování lávy, lesy cedrů, které vypadají jako z Tolkienovy fantazie, a svažitá pole technicolorových květin. Je to prakticky rozpačitá přírodní krása, která vyvolává otázku: Který ostrov navštívíte jako první?

 

1. Ostrov Jakušima

 

1. Ostrov Jakušima

 

Není divu, že je ostrov Jakušima se svými prastarými cedrovými lesy porostlými mechem, přírodními horkými prameny, svěžími vodopády a éterickou atmosférou zapsán na seznam světového dědictví UNESCO.

 

2. Ostrov Rishiri

 

2. Ostrov Rishiri

 

Hora Rishiri, spící sopka a symbol tohoto odlehlého severního ostrova, je úchvatná, když je v zimě pokrytá sněhem, ale nejpůsobivější je, když je v létě pokryta alpskými květy.

 

3. Ostrov Hokkaido – Japonské ostrovy

 

3. Ostrov Hokkaido - Japonské ostrovy

 

Pokud se nemůžete dostat na některý z tisíců méně známých ostrovů, Hokkaidó, nejsevernější ze čtyř hlavních japonských ostrovů, nabízí nádherné výhledy a rozmanitou krajinu ve všech ročních obdobích.

 

4. Ostrov Rebun

 

4. Ostrov Rebun

 

Vydejte se na hornatý ostrov Rebun za výhledem na 300 druhů vysokohorské květeny a na sousední ostrov Rishiri, ale nenechte si ujít ani vyhlídkovou jízdu podél strmého jižního pobřeží.

 

5. Ostrov Nokonoshima – Japonské ostrovy

 

5. Ostrov Nokonoshima - Japonské ostrovy

 

I mimo slavný park plný květin na ostrově Nokonoshima je tento ostrov jedinečnou technicolorovou podívanou s jasně žlutými květy řepky, fialovými kosmy, šarlatovými salviemi a klasickými růžovými třešňovými květy.

 

6. Ostrov Sado

 

6. Ostrov Sado

 

Skalnaté zátoky, útesy a smaragdové vody podél pobřeží ostrova Sado jsou úžasným místem pro jízdu na kajaku nebo šnorchlování a neméně dramatické jsou i strašidelné cedrové lesy ve vnitrozemí ostrova.

 

7. Ostrov Iriomote – Japonské ostrovy

 

7. Ostrov Iriomote - Japonské ostrovy

 

Iriomote, největší ze subtropických ostrovů Yaeyama, má mnoho krásných pláží, ale skutečné lákadlo se nachází ve vnitrozemí: divoké džungle, mangrovové lesy a malebné vodopády. Jak vydělat peníze na TikToku – 7 tipů

 

8. Ostrov Taketomi

 

8. Ostrov Taketomi

 

Tyrkysově zelená voda, bílé písečné pláže a korálový útes kolem malého ostrova Taketomi křičí Fidži. Utaky rozeseté po celém ostrově – posvátné svatyně k uctění bohů – jsou však rozhodně japonské.

 

9. Ostrov Ishigaki

 

9. Ostrov Ishigaki

 

Ostrov Ishigaki v souostroví Yaeyama má sice prosperující městské centrum. Jeho odlehlé zátoky, bílé písečné pláže a ananasové plantáže vytvářejí pocit nadčasového tropického ráje.

 

10. Ostrov Kume – Japonské ostrovy

 

10. Ostrov Kume - Japonské ostrovy

 

Divoké skalní útvary vzniklé smršťováním lávy, skalnatá jezírka plná tropických ryb a 4,5 km dlouhá písečná pláž Hatenohama – to je jen několik z úchvatných míst na malém a klidném ostrově Kume ve skupině ostrovů Okinawa.

 

11. Ostrov Miyako

 

11. Ostrov Miyako

 

Japonské ostrovy. Návštěva Miyako, největšího z okinawských ostrovů, s průzračně tyrkysovou vodou, prašnými plážemi, korálovými útesy a dokonalými západy slunce je jako ze snu.
Plešatění a jak mu čelit

 

12. Ostrov Čičidžima – Japonské ostrovy

 

12. Ostrov Čičidžima - Japonské ostrovy

 

Přátelští delfíni, migrující velryby a noční obloha plná hvězd jen odvádějí pozornost od čisté krásy odlehlých zelených zalesněných kopců a tyrkysových vod ostrova Čičidžima na ostrovech Ogasawara.

 

13. Ostrov Minamidžima

 

13. Ostrov Minamidžima

 

Skalnaté útesy, bílé písečné pláže a nedotčená příroda, kde hnízdí želvy a mořští ptáci. Jsou výsadou pouhých 100 návštěvníků tohoto malého ostrova denně.

 

14. Ostrov Tokašiki – Japonské ostrovy

 

14. Ostrov Tokašiki - Japonské ostrovy

 

Ostrov Tokašiki, největší z Keramských ostrovů.  S přibližně 250 druhy korálů je to ráj pro šnorchlaře. Náročná pěší turistika bujným vnitrozemím je přesvědčivým argumentem i pro milovníky krajiny.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button