Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Plott Hound: charakteristika plemene

Plott Hound, známý také jako Plotthund, je středně velké až velké plemeno honičů, které pochází ze Spojených států. Toto plemeno bylo původně vyšlechtěno pro lov medvědů a je známé svými výjimečnými loveckými schopnostmi. V roce 1989 Valné shromáždění Severní Karolíny označilo plottského honiče za oficiálního státního psa, čímž ještě více zdůraznilo jeho popularitu a význam.

 

Plott Hound

 

Plott Hound

 

Psi plemene plott jsou známí svou ostražitostí, odvahou a věrnou povahou. Jsou velmi energičtí a vyžadují pravidelný pohyb a duševní stimulaci, aby byli šťastní a zdraví. Tito psi mají krátkou lesklou srst, která je obvykle žíhaná, a středně dlouhé uši, které visí dolů. Jejich oči jsou obvykle hnědé nebo oříškové a jejich kůže není tak povadlá a vrásčitá jako u mnoha jiných plemen psů, například u ohařů.

 

Historie plemene

 

Historie plemene

 

Plott Hound je plemeno psa, které pochází z horských oblastí Severní Karolíny. Toto plemeno bylo vyšlechtěno k lovu divokých zvířat, zejména medvědů. Plemeno je pojmenováno po rodině Plottových, která se podílela na jeho vývoji.

 

Původ v Severní Karolíně

 

Plott Hound se vyvinul v horských oblastech Severní Karolíny. v 18. a 19. století. Henry Plott, syn německého přistěhovalce, začal s chovem těchto psů v polovině 19. století. 19. století. Jeho psi měli vynikající čich na pachy v přírodě a dokázali najít a vystopovat zvířata v horských oblastech.

 

Vliv hannoverských psů

Plotský honič má německé kořeny a je odvozen od hannoverských psů, kteří byli v 16. století oblíbení v Německu. století. Hannoverští psi byli vyšlechtěni k lovu divokých zvířat, včetně medvědů a divokých prasat.

 

Státní pes Severní Karolíny

V roce 1989 byl Plott Hound prohlášen za oficiálního státního psa Severní Karolíny. Toto uznání podtrhuje význam plemene v historii a kultuře oblasti.

Plott Hound je jedinečné plemeno, které je důležitou součástí historie Severní Karolíny. Jeho původ je v německých hannoverských psech a jeho obliba v horských oblastech z něj činí fascinujícího společníka pro lov a rodinné aktivity. Kdy je pes dospělý: vývojové fáze a znaky dospělosti

 

Fyzické vlastnosti

 

Fyzické vlastnosti

 

Plotský honič je středně velký pes s robustní stavbou těla a elegantním tělem. Tento pes je známý svou rychlostí, vytrvalostí a loveckými schopnostmi. V této části se dozvíte více o fyzických vlastnostech tohoto plemene.

 

Velikost a hmotnost

Plott Hound dosahuje výšky 50 až 66 cm a váží 16 až 27 kg. Samice jsou menší než samci. Tento pes má silnou postavu a svalnaté končetiny, které mu umožňují být při lovu rychlý a vytrvalý.

 

Barva a struktura srsti

Plotský honič má krátkou a hladkou srst, která může mít jakýkoli odstín žíhané, černé, pohanské nebo maltézské barvy. Barva srsti může být s černým sedlem nebo bez něj, šedá řezanka a čelist, bílý hrudník a nohy nebo žíhané lemování. Co dělat, když váš pes nechce jíst granule – 10 tipů

 

Specifické rysy označení

Někteří plotští psi mají znaky na okrajích očí, rtů nebo srsti. Toto označení slouží k identifikaci psa při lovu. Toto označení není na výstavách penalizováno.

Toto plemeno má také zvláštní vlastnosti, jako jsou černé okraje očí a pysků a hustá struktura srsti, která psa chrání před nepříznivými povětrnostními podmínkami.

 

Osobnost a chování

Plotský honič je plemeno s velmi zajímavou povahou. Jsou to velmi sebevědomí a odvážní psi, ale zároveň jsou velmi oddaní svým majitelům. Jsou to aktivní psi, kteří vyžadují hodně pohybu a cvičení. Díky své inteligenci a schopnosti rychle se učit jsou skvělými společníky pro aktivní jedince.

 

Interakce s ostatními psy a lidmi

Plotští psi jsou obvykle velmi přátelští k ostatním psům. Jako každé plemeno však může být i plottský honič tvrdohlavý a někdy se špatně chová k ostatním psům. Proto je důležité, aby byl plottský honič socializován již od útlého věku.

Plotští psi jsou také velmi přátelští k lidem a jsou skvělými rodinnými psy. Jsou velmi oddaní svým majitelům a rádi s nimi tráví čas. Pes pro krysy – 10 nejlepších plemen psů pro krysy

 

Hlas a hlasové projevy

Plott Hound mají velmi výrazný hlas. Jejich hlas se dá popsat jako troubení nebo skřehotání. Jsou to psi, kteří o sobě rádi dávají vědět a bývají hlučnější než jiná plemena. Proto nejsou ideálními psy pro lidi, kteří žijí v bytě nebo v klidném prostředí.

Celkově je osobnost Plott Hounda velmi zajímavá a výrazná. Jsou to odvážní a sebevědomí psi, ale zároveň velmi milují své majitele a jsou skvělými společníky pro aktivní jedince.

 

Výcvik a socializace Plott Hounda

 

Výcvik a socializace Plott Hounda

 

Výzvy v oblasti vzdělávání

Výcvik plott hounda může být náročný, protože tito psi jsou tvrdohlaví a svéhlaví. Je důležité začít s tréninkem co nejdříve a být důsledný. Plott Hounds potřebují jasné hranice a důsledný výcvik. Je důležité používat pozitivní posilování a ignorovat nežádoucí chování.

Při výcviku plott hounda je důležité používat vhodné vodítko a postroj, protože tito psi jsou silní a mají tendenci na vodítku tahat. Je důležité cvičit plottského ohaře na vodítku a nechat ho chodit na volno až po dokonalém zvládnutí.

 

Potřeba fyzické a duševní stimulace

Plotští psi jsou velmi energičtí psi a potřebují hodně fyzické i duševní stimulace. Proto je důležité zajistit jim dostatek pohybu a zábavy. Plott Hounds jsou skvělými společníky pro aktivní lidi, kteří rádi běhají, chodí na túry a věnují se dalším aktivitám.

Je důležité poskytnout plottovi dostatek duševní stimulace, aby se nenudil a nedocházelo k destruktivnímu chování. Plott Hounds si užívají hry, jako je lovení mrchožroutů a trénink triků. Důležité je také poskytnout plottovi dostatek pozornosti a interakce s rodinou, aby se předešlo separační úzkosti.

Správný výcvik a socializace jsou klíčem k úspěšnému životu s plottským honičem. Je důležité být při výcviku důsledný a přísný a poskytnout plottovi dostatek fyzické i psychické stimulace. Šampon na hnojení vlasů

 

Lovecké schopnosti

Plott Hound je vynikající lovecký pes se silnými loveckými instinkty. Tento pes byl speciálně vyšlechtěn k lovu různých druhů zvířat, včetně medvěda, divočáka, kojota, vlka a kočky. Tento pes je neuvěřitelně obratný a odvážný, takže je ideální pro lov v obtížných podmínkách.

 

Stopařské a lovecké instinkty

Plotský honič je považován za jedno z nejlepších plemen loveckých psů na světě. Tento pes má neuvěřitelnou schopnost sledovat zvěř. Jeho vynikající čich a lovecké instinkty mu umožňují najít zvěř i v obtížných podmínkách, včetně studených stop a nerovného terénu.

 

Vytrvalost a rychlost

Plotský honič je také velmi odolný a rychlý pes. Jeho vynikající výdrž a rychlost mu umožňují lovit zvěř po dlouhou dobu a pronásledovat ji v obtížném terénu. Tento pes má také neuvěřitelnou schopnost zvládat rychlost a změny směru zvěře.

 

Lov velkých zvířat

Plotský honič je známý svou schopností lovit velká zvířata, jako jsou medvědi a divoká prasata. Tento pes má vysoký lovecký instinkt a dokáže se zaměřit na svůj cíl. Jeho silná konstrukce a výborná kondice mu umožňují zvládnout náročné podmínky při lovu větší zvěře.

Všechny tyto vlastnosti dělají z plottského ohaře vynikajícího loveckého psa pro každého, kdo hledá spolehlivého a výkonného psa pro lov v náročných podmínkách.

 

Péče a zdraví Plott Hound

 

Péče a zdraví Plott Hound

 

Potřeba pohybu a výživy

Plotský honič je plemeno, které potřebuje hodně pohybu a pohybu. Proto by měl mít přístup k dostatku čerstvé vody a kvalitní stravě, která mu dodá energii pro jeho aktivity. Pokud je chován uvnitř, je důležité zajistit mu dostatek prostoru pro běhání a hraní, ale také pro dlouhé procházky na čerstvém vzduchu.

 

Péče o kabát a hygiena

Plotský chrt má krátkou a hladkou srst, kterou není třeba příliš upravovat. Stačí je pravidelně čistit kartáčkem s měkkými štětinami, abyste odstranili odumřelé chlupy a zbytky nečistot. Důležité je také zajistit pravidelné stříhání nehtů a čištění zubů, aby se předešlo zdravotním problémům.

 

Možné zdravotní problémy

Plott Hound je plemeno, které může trpět některými zdravotními problémy. Mezi nejčastější patří dysplazie kyčelních kloubů, glaukom, epilepsie a alergie. Proto je důležité pravidelně navštěvovat veterináře a sledovat změny v chování a zdravotním stavu psa.

Celkově je plottský honič zdravé plemeno s delší průměrnou délkou života. Správnou péčí a zdravým životním stylem můžete zajistit, aby byl váš pes zdravý a šťastný.

 

Plott Hound ve společnosti

Plotský honič je plemeno psa známé svou věrností, inteligencí a odvahou. Jsou neuvěřitelně zdatní v lovu medvědů, kojotů, vlků, divokých prasat a koček. Jsou středně srstnaté s krátkou, hustou srstí, která vyžaduje minimální péči.

 

Jako rodinný pes

Plotský chrt může být skvělým rodinným psem, pokud mu věnujete dostatek pohybu a pozornosti. Jsou to velmi energičtí psi, kteří vyžadují hodně pohybu a aktivity. Je třeba je vést pevnou rukou a důsledně trénovat. Jsou to tvrdohlaví a nezávislí psi, kteří se mohou stát dominantními, pokud se s nimi nejedná správně. Plotští psi mají vysokou úroveň ochrany a dokáží velmi dobře chránit své majitele a jejich majetek.

 

Jako pracovní pes

 

Plott Hound je plemeno psa, které bylo původně vyšlechtěno pro lov. Jsou to skvělí pracovní psi, kteří mají vysokou úroveň energie a vytrvalosti. Jsou to psi typu coonhound, kteří mají vynikající čich a jsou velmi zdatní v lovu. Plott Hounds jsou ve Spojených státech uznáni jako plemeno psů a jsou registrováni jak u Amerického kynologického klubu, tak u Spojeného kynologického klubu.

Plotští psi mají vysokou úroveň inteligence a jsou velmi zruční v různých pracovních úkolech. Jsou to nenároční psi, kteří jsou vynikajícími společníky pro lidi, kteří mají rádi aktivní životní styl. Potřebují dostatek fyzické i duševní stimulace a rádi se se svými majiteli věnují různým aktivitám.

 

Kvůli své vysoké energetické úrovni potřebují plottští honiči dostatečně velký oplocený prostor pro cvičení a hry. Jsou to skvělí psi pro majitele, kteří mají rádi aktivní životní styl a jsou ochotni se svým psům věnovat. Jsou skvělými společníky pro lidi, kteří rádi loví a provozují outdoorové aktivity.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button