Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Kyi-Leo pes: charakteristika plemene

Pes Kyi-Leo: zajímavé plemeno psa žijící v San Francisku. Kyi-Leo je zajímavé plemeno psa, které vzniklo v 50. letech 20. století v San Francisku. Toto plemeno vzniklo křížením plemen lhasa apso a maltézský psík. Harriet Linnová, která stála u zrodu tohoto plemene, se snažila vytvořit psa, který by měl vynikající povahu a bystrý rozum. Kyi-Leo je malý, pevně stavěný pes s dlouhou huňatou srstí a jasnou, přátelskou tváří. Nejčastější barva srsti je černobílá, ale někdy se vyskytují i jiné barevné kombinace.

 

Kyi-Leo

 

Kyi-Leo

 

Kyi-Leo byl uznán jako samostatné plemeno v roce 1972 Americkou asociací vzácných plemen a v roce 1995 byl uznán také Americkým registrem domácích zvířat, Inc. Plemeno je také uznáváno Kontinentálním kynologickým klubem, Registrem psů Ameriky, Inc. a Národním kynologickým klubem. Kysko-Leský pes je známý svou čilostí a rychlostí kočky. Je to živý, hravý, jemný a na lidi orientovaný pes, který je úzce spjatý se svou nejbližší rodinou. S dětmi vychází dobře, pokud je jeden z nich 100% vůdcem psí smečky.

 

Historie a původ

 

Historie a původ

 

Kyi-Leo je plemeno psa, které vzniklo ve 20. letech 20. století v Kalifornii. století. Jeho předky byli Ihasa Apso a maltézský psík, kteří byli zkříženi s matesem. Tímto křížením vznikl Kyi-Leo, který byl vyšlechtěn jako vynikající společník pro člověka, který nepotřebuje velký výběh nebo zahradu.

Ačkoli je kyjský leo relativně novým plemenem, jeho předkové mají bohatou historii. Ihasa Apso je starobylé tibetské plemeno, které bylo považováno za posvátné. Byli používáni jako strážci a ochránci chrámů a domů. Maltština pochází z Malty a ve středověku byla oblíbená u šlechty. Mathesonův pes byl původně používán k lovu krys a myší.

 

Kyi-Leo je kříženec a není uznán jako čistokrevné plemeno. Ve snaze zachovat určité vlastnosti a vzhled se však používalo liniové šlechtění. To znamená, že se používali pouze samci a samice, kteří měli určité vlastnosti, aby se zajistilo, že se tyto vlastnosti přenesou na potomstvo.

Kyi-Leo je malý pes s dlouhou, hladkou a měkkou srstí. Její barva může být různá, od bílé po černou a všechny odstíny mezi nimi. Má krátký ocas a malé trojúhelníkové uši.

V současné době je Kyi-Leo stále oblíbenějším společníkem rodin i jednotlivců. Jeho přátelská a veselá povaha z něj dělá výborného společníka pro děti a starší lidi. Kyi-Leo nevyžaduje velkou péči a je vhodný do bytů a menších domů.

 

Popis

 

Popis

 

Kyjský pes je malé, pevné postavy s dlouhou, hustou srstí a ostrým, přátelským obličejem. Tento pes může dosahovat výšky 8-12 cm a hmotnosti 9 až 14 kg. Jeho srst je obvykle černobílá, ale může mít i jiné barevné kombinace.

Tento pes má hustou srst, která vyžaduje pravidelnou péči. Jeho uši jsou obvykle dlouhé a svěšené, zatímco ocas je obvykle krátký a zahnutý. Má malou kulatou hlavu s přátelskýma očima.

Pes Kyi-Leo je známý svou živou a hravou povahou. Je to dobrý společník, který dobře vychází s dětmi a ostatními domácími zvířaty. Má milou povahu a nevyžaduje mnoho pohybu.

Celkově je kyjský pes skvělým společníkem pro ty, kteří hledají malého psa s přátelskou povahou a krásnou srstí.

 

Temperament a osobnost Kyi-Leo

 

Pes Kyi-Leo je známý svou čilostí a rychlostí kočky. Je to ostražitý, hravý, jemný a na lidi orientovaný pes, který je úzce spjatý se svou nejbližší rodinou. S dětmi vychází velmi dobře, pokud je člověk 100% vůdcem psí smečky.

Tento pes je velmi společenský a přátelský k cizím lidem, ale může být i dobrým hlídačem. Má sklony ke klaunství a vysokou inteligenci, což znamená, že se snadno cvičí.

Pes Kyi-Leo je také velmi vynalézavý při hře, a proto je ideální pro rodiny s dětmi. Je velmi živý a rychlý jako kočka, takže si velmi rád hraje a baví se.

Tento pes má také velmi jemnou a laskavou povahu, což z něj dělá velmi příjemného a milého společníka. Je hypoalergenní, takže je ideální pro alergiky.

Kyi-Leo má také velmi dobré hlídací instinkty, takže je dobrým hlídacím psem. Má silný hlas a dokáže svou rodinu velmi chránit.

Celkově je Kyi-Leo velmi milý a přátelský společník, který je ideální pro rodiny s dětmi a pro lidi, kteří mají rádi energické a živé psy.

 

Zdraví a péče Kyi-Leo

 

Zdraví a péče Kyi-Leo

 

Kyi leo je plemeno psa, které nepotřebuje zvláštní péči, ale přesto vyžaduje určitá zdravotní a hygienická opatření pro udržení zdraví a dobré kondice.

 

Zdravotní problémy

Kyi Leo může být náchylný k některým zdravotním problémům, jako je luxace čéšky, pankreatitida nebo dysplazie kyčelního kloubu. Je důležité, aby majitel pravidelně navštěvoval veterináře a v případě jakýchkoli zdravotních problémů se obrátil na odborníka. Jak často očkovat psa proti vzteklině

 

Péče o kabát

Kyi leo má dlouhou a jemnou srst, proto je důležité ji pravidelně kartáčovat, aby se netvořily uzlíky a chomáče. Doporučuje se používat speciální kartáče a hřebeny určené pro dlouhé vlasy.

 

Hygiena

Kyi Leo by se měl pravidelně koupat, ale ne častěji než jednou za měsíc, aby se zabránilo vysychání jeho kůže. Po koupeli by se mělo dobře osušit, aby se předešlo vzniku ekzémů a kožních problémů. Kromě toho je třeba pravidelně kontrolovat jeho uši a nehty.

 

Pohybové aktivity

Kyi Leo má potřebu pravidelně cvičit a pohybovat se. Doporučuje se minimálně 30 minut každodenního cvičení, které může zahrnovat chůzi, běh nebo jiné aktivity. Kromě toho je důležité zajistit mu dostatek sociálního kontaktu s ostatními psy a lidmi. Jak naučit psa skákat – 7 tipů do začátku

 

Stravování

Kyi Leo by měl být krmen kvalitní a vyváženou stravou, která mu poskytne všechny potřebné živiny a vitamíny. Kromě toho je třeba se vyvarovat překrmování, aby se předešlo obezitě a zdravotním problémům souvisejícím s nadváhou. Co dělat, když váš pes nechce jíst granule – 10 tipů

Celkově lze říci, že kyjský lev je plemeno psa, které vyžaduje pravidelnou péči a pozornost, ale při dostatečné péči a zdravém životním stylu může být skvělým společníkem pro každého majitele.

 

Výcvik a chování Kyi-Leo

Kyi-Leo je inteligentní a zvídavý pes, který se snadno učí novým trikům a chování. Výcvik je pro psy plemene Kyi-Leo důležitý, aby se dobře chovali a poslouchali svého majitele.

Výcvik poslušnosti je pro kyjské psy klíčový, protože mají tendenci být poněkud tvrdohlaví a nezávislí. Výcvik by měl být pozitivní a motivující, aby pes chtěl s majitelem spolupracovat. Kyi-Leo psi jsou obvykle velmi citliví a tvrdý výcvik může způsobit, že se stáhnou a přestanou se učit.

Psi Kyi-Leo bývají velmi přátelští a milující, ale také tvrdohlaví a nezávislí. Jejich temperament se může u jednotlivých jedinců lišit, proto je důležité, aby majitel svého psa znal a věděl, jak ho správně cvičit a jak s ním zacházet.

Kyi-Leo psi mají svůj typický vzhled a jsou často považováni za výstřední a zajímavé psy. Jejich charakteristickým znakem je dlouhá a hustá srst a malé tělo. Při výcviku je důležité, aby se majitel zaměřil na jejich osobnost a potřeby. Šampon na hnojení vlasů: zlepšení zdraví vlasů

Ačkoli mají psi Kyi-Leo tendenci být tvrdohlaví, nemusí být nutně nezvladatelní. Majitel by měl být trpělivý a motivující, aby pes chtěl spolupracovat a učit se novým věcem. Pokud má majitel s výcvikem problémy, může se obrátit na odborníka na výcvik psů, který mu pomůže a poradí.

Výcvik a chování psů plemene Kyi-Leo je celkově důležité pro jejich zdraví a štěstí. Majitelé by měli znát potřeby svého psa a zajistit, aby byl řádně vycvičen a vychován.

 

Životní prostředí a životní styl

Kyi-Leo je malé plemeno psa, které může být vhodné pro rodiny a bydlení v bytě. Tento pes je známý svou přátelskou a hravou povahou, což z něj dělá dobrého společníka pro děti. Kyjský pes je přizpůsobivý různým klimatickým podmínkám, ale jeho krátká a jemná srst může v chladnějších oblastech vyžadovat více pozornosti.

Průměrná délka života psa kijského leva je 12 až 15 let. Tento pes může trpět separační úzkostí, proto je důležité naučit ho být doma sám již od útlého věku. Kijský pes se může cítit dobře v menších bytech, ale potřebuje dostatek pohybu a podnětů, aby se nenudil a nedocházelo k destruktivnímu chování.

Kyi-Leo může být vhodný pro lidi, kteří hledají malé plemeno psa s přátelskou povahou a nenáročnou údržbou. Tento pes je vhodný pro lidi, kteří jsou ochotni věnovat mu dostatek pohybu a pozornosti. Díky své přátelské povaze a schopnosti přizpůsobit se různým prostředím může být kyjský pes dobrým společníkem pro rodiny s dětmi a pro lidi žijící v bytech.

V závislosti na životním stylu majitele může být pes Kyi-Leo vhodný pro lidi, kteří jsou často na cestách, nebo pro ty, kteří tráví hodně času doma. Tento pes může být vhodný pro lidi, kteří žijí v méně aktivních oblastech, nebo pro ty, kteří mají rádi venkovní aktivity. Díky své malé velikosti a přátelské povaze může být kyjský pes vhodný pro lidi, kteří hledají malé plemeno psa, které se snadno přizpůsobí různým životním podmínkám.

 

Přijetí a popularita Kyi-Leo

Kyi-Leo pes, známý také jako Kyi-Leo nebo Lhasa-Lion Dog, je kříženec Lhasy Apso a Maltézského psíka. Pes kyjský si v posledních letech získal oblibu pro svou roztomilou a přátelskou povahu. Mnoho lidí uvažuje o adopci tohoto plemene, ale než se rozhodnou, je důležité pochopit povinnosti, které jsou s adopcí zvířete spojeny.

Adopce psa plemene Kyi-Leo může být obohacující zkušeností, ale vyžaduje velké nasazení. Před adopcí by měl člověk zvážit, zda má čas, prostředky a energii na to, aby zvířeti věnoval náležitou péči a pozornost. Je také důležité prozkoumat plemeno a jeho potřeby, abyste se ujistili, že se hodí do domácnosti.

Co se týče popularity, keynesiánci jsou stále poměrně vzácným druhem, ale jejich obliba roste. Jako kříženec nepatří do žádné konkrétní plemenné skupiny, ale sdílí některé vlastnosti se svými rodičovskými plemeny. Lhasa apso patří do skupiny nesportovních plemen, zatímco maltézský psík do skupiny toy.

Celkově může být adopce pro správnou osobu nebo rodinu skvělým rozhodnutím. Je důležité zvážit odpovědnost, která je s vlastnictvím domácího mazlíčka spojena, a před rozhodnutím si plemeno důkladně prozkoumat. S rostoucí popularitou tohoto plemene je pravděpodobné, že v budoucnu bude k adopci k dispozici více psů kmene Kyi-Leo.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button