Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Velký münsterlandský stavitel: charakteristika plemene

Velký münsterlandský stavák, známý také jako Großer Münsterländer Vorstehhund, je německé plemeno psů uznané v roce 1908. Patří do skupiny 7. FCI skupina, sekce 1 a je klasifikován jako všestranný lovecký pes. Toto plemeno je variantou německého dlouhosrstého ohaře a je známé svou černobílou srstí.

 

Velký stavitel Munsterlandu

 

Velký stavitel Munsterlandu

 

Toto plemeno je silný a svalnatý pes s ušlechtilým a inteligentním výrazem. Má suchou vnější linii a jasné obrysy, délka těla a výška v kohoutku jsou co nejrovnoměrnější. Velký münsterlandský stavěč je víceúčelový lovecký pes a jeho silnou stránkou je střelecká zdatnost. Používá se také jako ukazatel, stopař a aportér. Na Slovensku je toto plemeno velmi oblíbené mezi myslivci.

 

Fyzické vlastnosti

 

Fyzické vlastnosti

 

Velký münsterlandský stavák, oficiálně Großer Münsterländer Vorstehhund, patří mezi elegantní lovecké psy s mohutnou stavbou těla a ušlechtilým vzhledem. Tento pes je na 7. místě. Skupina FCI, oddíl 1. V této sekci najdete stavěče a retrívry, které jsou určeny pro práci v terénu i na vodě.

 

Velikost a hmotnost

 

Velikost a hmotnost

 

Velký münsterlandský ohař je vysoký 60-65 cm, fena je o něco nižší, přibližně 58-63 cm. Hmotnost se pohybuje kolem 30 kg.

 

Hlava a krk

Hlava velkého münsterlandského stavitele je poměrně velká a silná. Krk je středně dlouhý, dobře osvalený a přechází v rovný hřbet.

 

Oči a uši

Oči jsou středně velké, oválné a tmavě hnědé. Uši jsou vysoko nasazené, středně velké, zavěšené a přiléhají k hlavě.

Trup a záda

Tělo je silné a dobře osvalené. Hřbet je rovný, záď široká a mírně zakulacená. Hrudník je hluboký a široký, břicho je mírně stažené.

 

Končetiny a tlapky

Končetiny jsou středně dlouhé, dobře osvalené a ve správném poměru k tělu. Tlapky jsou kulaté, dobře uzavřené a s pevnými polštářky. Na končetinách jsou vlčí drápy.

 

Srst a barva

Srst velkého münsterlandského stavěče je dlouhá, přiléhavá a tvoří ji černé pláty, rýhy nebo skvrny. Barva srsti je černobílá. Šampon na vlasy

 

Povaha a temperament Velký münsterlandský stavitel

 

Povaha a temperament Velký münsterlandský stavitel

 

Velký münsterlandský stavitel je známý svou pozorností, přizpůsobivostí a pohotovostí. Toto plemeno se vyznačuje inteligencí a učenlivostí, což z něj dělá skvělého společníka i pracovního psa. Je to velmi energický a temperamentní pes, který má mimořádnou loveckou vášeň. Jeho povaha je živá, ale bez známek nervozity.

Protože je to lovecký pes, může být trochu dominantní, ale ne agresivní. Velký münsterlandský stavitel je dobrý hlídač a k cizím lidem je nedůvěřivý. S ostatními zvířaty však vychází dobře, a to i ve smečce.

Při správném výcviku a socializaci se ze stavěče stane velmi poslušný pes, který je schopen plnit různé úkoly. Má skvělou paměť a dokáže si zapamatovat spoustu povelů. Velký münsterlandský ohař je proto vhodný pro majitele, kteří chtějí inteligentního a učenlivého psa. Německá plemena psů – 8 plemen psů z Německa

 

Výcvik a inteligence Velký munsterlandský stavitel

Velký münsterlandský stavěč je plemeno s vysokou úrovní inteligence a dobrými manipulačními schopnostmi. Jeho inteligentní projev a ovladatelnost z něj dělají vynikajícího společníka, který se snadno učí novým věcem.

Trénink na Velký münsterlandský stavitel by měl být pozitivní a motivující. Toto plemeno bývá tvrdohlavé, takže klíčem k úspěšnému výcviku je trpělivost a důslednost. Výcvik by měl začít co nejdříve, nejlépe již v mládí psa.

Velký münsterlandský ohař by měl být vycvičen v poslušnosti a umět základní povely, jako je sedni, lehni a stůj. Toto plemeno má přirozené stavitelské schopnosti a je schopné pracovat v terénu, proto je důležitý i výcvik pro práci na poli a ve vodě.

 

Je důležité, aby výcvik probíhal s pozitivním přístupem a motivací, protože stavitel Velkého münsterlandského plemene má velký potenciál vyniknout. Toto plemeno se snadno nudí, takže výcvik by měl být zajímavý a pestrý.

Výcvik velkého münsterlandského ohaře je obvykle úspěšný, pokud se provádí trpělivě a důsledně. Toto plemeno má vysokou inteligenci a je schopno se naučit mnoho nových věcí. Při dobrém výcviku se z něj může stát vynikající společník a pracovní pes.

 

Pohybové dovednosti

Velký münsterlandský stavěč je velmi energické plemeno, které potřebuje pravidelný pohyb a výcvik. Má vynikající pohybové schopnosti a je skvělým společníkem pro aktivní majitele.

Klus je základním způsobem pohybu velkého münsterlandského stavitele. Jeho klus je pružný a lehký, s dobrým dosahem a rychlostí. Za chodu dosahuje vysokých otáček a dokáže je udržet po dlouhou dobu.

Kromě klusu má velký münsterlandský stavitel také vynikající krok a klus. Jeho krok je plynulý a pružný, s dobrým dosahem a rychlostí. Jeho klus je stejně plynulý a pružný, ale má vyšší rychlost a menší dosah.

Velký münsterlandský kůň má také vynikající cval, který mu umožňuje dosáhnout vysoké rychlosti a dlouho ji udržet. Díky dostatku pohybu a vytrvalosti je skvělým společníkem pro majitele, kteří mají rádi aktivní životní styl.

Všechny tyto pohybové schopnosti dělají z velkého münsterlandského stavěče vynikajícího společníka pro majitele, kteří hledají aktivní plemeno, které se dokáže přizpůsobit jejich potřebám.

 

Charakteristika lovu Velký Munsterland Stavitel

 

Charakteristika lovu Velký Munsterland Stavitel

 

Velký münsterlandský stavěč je všestranný lovecký pes, který vyniká svými loveckými schopnostmi. Jeho ochota k práci a silný lovecký instinkt z něj dělají ideálního společníka pro lovce z Münsteru a okolí.

Tento pes je vynikající stopař a slídič, který dokáže vystopovat i ty nejtajnější úkryty zvěře. Kromě toho je také skvělým aportérem a aportérem, který dokáže přinést ulovenou zvěř svému majiteli.

Velký münsterlandský stavitel je také vynikajícím hledačem křepelek, který dokáže tyto malé ptáky najít a vystopovat. Díky své kontinentální stavbě je ideálním společníkem pro lovce, kteří hledají všestranného a spolehlivého psa.

Díky svým loveckým instinktům a loveckému cítění je velký münsterlandský stavěč ideálním společníkem pro lovce, kteří hledají spolehlivého a všestranného psa. Díky své ochotě pracovat a schopnosti pracovat v různých loveckých podmínkách je jedním z nejoblíbenějších loveckých plemen v Evropě.

 

Chov a štěňata Velkého münsterlandského ohaře

Velký münsterlandský stavák je oblíbené německé národní plemeno, které se stalo populárním i v mnoha dalších zemích. Protože se jedná o loveckého psa, mnoho majitelů se rozhodlo svého psa chovat a pořídit si štěňata.

Chovatelské stanice jsou místa, kde se rodí a vychovávají štěňata. Majitelé se mohou obrátit na tyto stanice a získat informace o volných štěňatech. Mnoho stanic nabízí různé barvy a vzory štěňat. Některé stanice například nabízejí černobílá štěňata, která jsou velmi oblíbená.

Při výběru štěněte je důležité zohlednit jeho rodokmen a zdravotní stav. Vrh by měl být zapsán v Klubu pro čistokrevné černobílé münsterlandské ohaře nebo ve Sdružení pro velké münsterlandské ohaře. Matka štěněte by měla být zdravá a bez dědičných chorob.

 

Majitelé by měli být připraveni na to, že výchova a výcvik štěňat mohou být náročné. Důležité je poskytnout jim dostatek pohybu a podnětů, aby se z nich vyvinuli zdraví a šťastní dospělí psi.

Chov a výchova štěňat velkého münsterlandského setra vyžaduje zodpovědnost a péči. Majitelé by měli být informováni a připraveni na to, co znamená mít toto plemeno jako domácího mazlíčka.

 

Vystavování a ocenění

Velký münsterlandský setr je všestranný lovecký pes, který se používá také k vystavování divoké zvěře. Výstavy jsou proto pro majitele těchto psů důležitou příležitostí, jak představit svého psa a získat ocenění. Na výstavách psů obvykle posuzují psy různí rozhodčí, kteří posuzují psa podle stanovených kritérií.

Pro získání titulu Klubový vítěz nebo CAC (Certifikát kvality) je nutné splnit určité podmínky. Pes musí mít vynikající exteriér a chování. Kromě toho musí složit pracovní zkoušku, která potvrdí jeho schopnosti loveckého psa.

 

Klub severských chovatelů uděluje také titul Klubový vítěz, který získává pes s nejlepší exteriérovou stavbou a chováním. Tento titul se uděluje na základě hodnocení rozhodčích na klubových výstavách.

Je důležité, aby majitelé psů byli v kontaktu s klubem a sledovali termíny výstav. Na těchto výstavách mají majitelé možnost prezentovat svého psa a získat ocenění. Výstavy jsou také příležitostí k navázání nových kontaktů a získání zkušeností s výstavními psy.

Celkově je vystavování důležitou součástí života majitelů velkého münsterlandského ohaře a jejich psů. Výstavy jsou příležitostí k předvedení psa, získání ocenění a zlepšení vztahu se psem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button