Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Australský teriér: popis plemene

Australský teriér, známý také jako australský teriér, je malé a robustní plemeno psa, které pochází z Austrálie. Toto plemeno bylo vyšlechtěno v 19. století k lovu a hubení hlodavců a hadů na australských farmách. Dnes je australský teriér oblíbeným společenským plemenem známým pro svou věrnost, inteligenci a odvahu.

 

Australský teriér

 

Australský teriér

 

Australský teriér je plemeno malého psa, které váží přibližně 5-7 kg a dosahuje výšky 25-28 cm. Toto plemeno má dlouhou, plochou hlavu se silnou čelistí a malé, vztyčené uši. Australský teriér má drsnou a hrubou srst, která má obvykle modrou nebo pískovou barvu. Toto plemeno má také výrazný ocas s delšími chlupy kolem krku, který mu dodává lví vzhled.

Mezinárodní kynologická federace (FCI) a Kennel Club uznávají australského teriéra jako plemeno. Podle Wikipedie je toto plemeno známé také svou inteligencí a cvičitelností, což z něj činí vynikající volbu pro soutěže obedience a agility. Závěrem lze říci, že australský teriér je malé, ale mocné plemeno, které si mnozí oblíbili pro jeho věrnost, odvahu a inteligenci.

 

Historie

 

Historie

 

Australský teriér je plemeno psa, které se vyvinulo v Austrálii v roce 19. století. Jeho původ sahá do období, kdy britští osadníci dováželi do Austrálie různá plemena psů. Australský teriér vznikl křížením různých plemen teriérů, včetně jorkšírského teriéra, cairn teriéra a dandie dinmont teriéra.

Historie australského teriéra je spojena s australskou buší, kde byl využíván jako lovec zvěře. V 20. století si australského teriéra oblíbili američtí vojáci, kteří ho používali jako strážního psa.

Dnes je australský teriér oblíbený po celém světě jako společenský a rodinný pes. Jeho hustá, drsná srst a malý vzrůst z něj dělají ideálního psa pro lidi s malými byty nebo domy. Australský teriér je také známý svou inteligencí a oddaností svému majiteli.

 

Vzhled

 

Vzhled

 

Australský teriér je krátký, kompaktní pes s dlouhou hlavou a plochou lebkou. Jeho délka je viditelně větší než výška. Výrazný charakter teriéra podtrhuje jeho odvážný a robustní vzhled. Celkový vzhled psa je pevný, živý, aktivní a zdravý.

Australský teriér má hustou a hrubou srst, která ho chrání před prudkými změnami teplot v australské buši. Srst je nestříhaná a žíhaná s výrazným límcem kolem krku a předhrudí. Husté obočí chrání oči před sluncem a v minulosti ho prý chránilo i při boji s hady.

Její barva může být modrá nebo hnědá s červenými nebo hnědými odstíny. Uši má malé, trojúhelníkové a vztyčené. Ocas je středně dlouhý a vzpřímený.

 

Australský teriér je často zaměňován s australským silky teriérem nebo silky teriérem. Tato plemena se liší vzhledem a velikostí. Australský teriér je o něco větší a má drsnější srst.

Australský teriér má celkově výraznou teriérskou povahu a jeho vzhled je robustní a odvážný. Se svou hustou, drsnou srstí a výrazným obojkem na krku a předhrudí je to malý pes s velkým sebevědomím.

 

Temperament a chování

Australský teriér je známý svou živou a veselou povahou. Je to pes velmi inteligentní, houževnatý a vytrvalý. Jeho povaha je považována za odvážnou, zvědavou a sebevědomou. Přestože je to malý pes, má velké srdce a je velmi oddaný svému majiteli. Nejnovější plemena psů – 15 nových plemen

Tento pes je také velmi ostražitý a bdělý. Je to skvělý hlídací pes, který vás jistě upozorní na jakékoli nebezpečí. Jeho schopnost být ostražitý a bdělý z něj dělá skvělého společníka pro rodiny s dětmi.

Australský teriér je také velmi aktivní pes, který potřebuje hodně pohybu a pohybu. Jeho vysoká energetická úroveň znamená, že potřebuje pravidelné procházky a hry, aby byl zdravý a šťastný. Díky své aktivitě a živé povaze je skvělým společníkem pro lidi, kteří mají rádi aktivní životní styl.

 

Ačkoli je australský teriér pes s velkým srdcem, může být někdy tvrdohlavý a neústupný. Jeho loajalita k majiteli však znamená, že bude vždy ochotný pracovat a učit se novým věcem. Jeho schopnost být tvrdohlavý a houževnatý z něj dělá skvělého psa pro majitele, kteří jsou trpěliví a mají zkušenosti s výcvikem psů.

Australský teriér je také známý svým hlasem. Je to pes, který rád štěká a upozorňuje na příchod hostů. Jeho schopnost štěkat z něj dělá skvělého hlídacího psa, ale může být také nevýhodou pro majitele, kteří žijí v bytě, nebo pro sousedy, kteří mají rádi klidné prostředí.

 

Zdraví a péče

Australský teriér je relativně zdravé plemeno s malým počtem dědičných chorob. Průměrný věk je 14-15 let. V této části se budeme zabývat některými nejdůležitějšími aspekty péče o australského teriéra.

Zdraví

Australský teriér je zdravé plemeno, které má jen málo zdravotních problémů. Jedním z nejčastějších problémů u tohoto plemene je luxační patella, která může způsobovat bolest a poruchy chůze. Je to však vzácné a většina australských teriérů se s tímto problémem nesetká.

Kromě toho může australský teriér trpět cukrovkou. Pro prevenci tohoto onemocnění je důležité, aby majitelé sledovali jejich stravu a hmotnost. Proč pes kňučí – 5 důvodů, proč pes kňučí

 

Australský teriér Péče

 

Australský teriér Péče

 

Péče o australského teriéra zahrnuje pravidelné koupání a stříhání. Srst by se měla stříhat přibližně jednou za tři měsíce a česat alespoň jednou týdně.

Kromě toho australský teriér potřebuje dostatek pohybu a stimulace, aby se nenudil a nedocházelo k destruktivnímu chování. Majitelé by měli věnovat čas výcviku a socializaci svého psa, aby předešli nežádoucímu chování.

Je také důležité sledovat stravu a hmotnost australského teriéra, abyste předešli obezitě a cukrovce. Majitelé by měli svému psovi zajistit dostatek vody a kvalitní krmivo.

Všechna tato opatření pomohou zajistit zdraví australského teriéra a zajistí, aby byl šťastný a zdravý.

 

Chov a šlechtění

Australský teriér je poměrně zdravé a odolné plemeno, které se poměrně snadno chová. Většina jedinců se dožívá vysokého věku a netrpí žádnými vážnými zdravotními problémy. Jako u každého psa se však i u australského teriéra mohou objevit určité zdravotní problémy, například oční choroby nebo dysplazie kyčelních kloubů. Nejdéle žijící psi Top 10 psích plemen

Australský teriér je poměrně malé plemeno, dosahuje výšky asi 25 cm a hmotnosti kolem 6 kg. Má silnou a svalnatou postavu, a přestože je malý, je to odvážný pes s velkým sebevědomím. Australský teriér je vynikajícím společníkem pro lidi, kteří hledají aktivního psa s vysokou hladinou energie.

Australský teriér byl uznán jako samostatné plemeno v roce 1960 Americkým kynologickým klubem. Patří do skupiny teriérů a jeho výška v kohoutku by neměla přesáhnout 25 cm. Podle standardu plemene má australský teriér krátké nohy, hustou a tvrdou srst a výrazné vousy a vousky na obličeji. Barva srsti může být modrá nebo černá s hnědými nebo žlutými znaky.

Celkově je australský teriér velmi inteligentní a oddané plemeno, které se hodí do rodin s dětmi a pro lidi, kteří mají rádi aktivní životní styl. Jeho láskyplná a hravá povaha z něj dělá skvělého společníka pro každého, kdo má rád malá a dobrodružná plemena psů.

 

Kontext a kultura Australský teriér

 

Kontext a kultura Australský teriér

 

Australský teriér je plemeno psa, které pochází z Austrálie. Toto plemeno bylo vyšlechtěno v roce 19. století a jednalo se o náhodné křížení bez zásahu člověka. Jeho původ sahá do období, kdy byli do Austrálie z Británie dováženi těžcí zubatí teriéři. Australský teriér se stal oblíbeným společenským psem a byl využíván k lovu škůdců a ochraně domácností.

Australský teriér je jedním z nejmenších teriérů na světě a je považován za národní plemeno Austrálie. Jeho srst je drsná a hustá, což ho chrání před prudkými změnami teplot v australské buši. Neostříhaná srst tvoří kolem krku výrazný límec, který sahá až k předhrudí. Jeho výrazné obočí chrání oči před sluncem a v minulosti ho prý chránilo i při boji s hady. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

 

Australský teriér se stal populárním i mimo Austrálii a nyní se chová v několika zemích světa. Dnes se používá jako domácí pes a také k ochraně domů. Jeho malé rozměry a vysoká aktivita z něj dělají ideálního společníka pro lidi, kteří mají rádi pohyb a aktivní životní styl.

V současné době se australský teriér používá také na soutěžích agility a obedience, kde se projevuje jeho vysoká inteligence a dovednosti. Jeho povaha je považována za vyrovnanou a přátelskou, což z něj činí ideálního psa pro rodiny s dětmi.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button