Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Novoorleánský špic: charakteristika plemene

Norský špic je plemeno psa, které pochází ze Švédska. Toto plemeno bylo vyšlechtěno v roce 17. století lovit veverky a ptáky. Novorbotský špic byl původně používán k lovu kachen a jestřábů ve švédských lesích. Dnes se toto plemeno používá také jako společník a hlídač.

 

Novorbotsky spike

 

Novorbotsky spike

 

Novorleanský špic je malý a mohutný pes s hustou a hustou srstí. Toto plemeno se vyznačuje odvahou a inteligencí. Novorleanský špic je svému majiteli velmi věrný a má tendenci ho chránit. Toto plemeno má velmi dobrý sluch a zrak, což z něj činí vynikajícího loveckého psa. Novorleanský špic je také velmi aktivní a potřebuje dostatek pohybu a podnětů, aby byl zdravý a šťastný.

 

Historie a původ

 

Historie a původ

 

Norbotten Spitz je původní švédské plemeno, které bylo vyšlechtěno v 17. století. století pro lov veverek a ptáků, zejména tetřevů a jestřábů. Jeho předci jsou dodnes neznámí, ale psi podobní dnešnímu norbottenskému špicovi byli Vikingy používáni jako krysaři nebo lovci drobných zvířat.

Po druhé světové válce plemeno téměř vyhynulo. Díky úsilí několika nadšenců se však toto plemeno podařilo zachránit a dnes se těší stále větší oblibě. Norbottský špic je v současnosti využíván jako společenský pes a je oblíbený nejen ve Švédsku, ale i v dalších zemích.

Podle FCI patří norbottenský špic do skupiny špiců a plemen primitivního typu. Toto plemeno má krátkou a uzavřenou srst s měkkou podsadou. Je to plemeno s velkou vytrvalostí a někdy trochu nezávislé. Rád štěká, ale s ostatními psy vychází dobře, pokud jsou lidé přátelští.

Výchova tohoto psa musí být důsledná a vyvážená. Norbotten Spitz je velmi chytrý společník, který vypadá jako plyšové zvíře. Jeho veselá a zdvořilá povaha z něj dělá přátelského psa, který dobře vychází s každým.

 

Charakteristika plemene

 

Charakteristika plemene

 

Vzhled

Novorleanský špic je středně velký pes s krátkou a uzavřenou srstí a měkkou podsadou. Má silné a dobře vyvinuté končetiny, které mu umožňují pružný a pravidelný běh a klus. Její horní linie zůstává naprosto stabilní. Barva srsti se může lišit, často je však černá.

 

Příroda

Novorleanský špic je přátelský a nenápadný pes. Dobře vychází s ostatními psy a je přátelský k lidem. Jeho výchova musí být důsledná a vyvážená. Občas je trochu nezávislý a rád štěká.

 

Pohyb

Novorleanský špic je plemeno s velkou vytrvalostí a potřebou aktivity. Je aktivní a rád se hýbe, takže by měl mít dostatek příležitostí k běhání a hraní. Jeho silné končetiny mu umožňují překonávat velké vzdálenosti.

 

Zdraví

Novorleanský špic je obecně zdravé plemeno, které netrpí významnými genetickými chorobami ani vadami. Pro uchovnění špiců je u malých, trpasličích a středních špiců vyžadován pouze rentgenový snímek čéšky a u velkých a vlčích špiců/keeshondů rentgenový snímek kyčlí. Je důležité, aby byl pes pravidelně veterinárně kontrolován a očkován.

 

Péče a výchova Novorbotsky spitz

 

Péče a výchova Novorbotsky spitz

 

Péče

Novorleanský špic potřebuje dostatek pohybu a aktivity, aby byl zdravý a šťastný. Majitel by měl věnovat pozornost jeho stravě a zajistit, aby dostával vyvážené množství živin. Důležité jsou také pravidelné prohlídky u veterináře, které zajistí prevenci onemocnění a včasnou léčbu případných zdravotních problémů.

Kromě toho je důležité věnovat pozornost hygienickým potřebám psa. Novorleanský špic má hustou srst, kterou je třeba pravidelně kartáčovat a trimovat. Majitel by měl také dbát na pravidelné koupání psa, aby byla jeho srst čistá a zdravá.

 

Školení

Výchova a výcvik novorbotského špice je důležitým faktorem pro jeho správné chování ve společnosti. Novorleanský špic je inteligentní a zvídavý pes, který se rychle učí novým věcem. Výcvik by měl být pozitivní a důsledný, aby pes byl poslušný a dobře vychovaný.

Při výcviku novorleanského špice je důležité zajistit, aby byl výcvik zaměřen na jeho potřeby a schopnosti. Majitel by měl také zajistit, aby byl výcvik pro psa zábavný a zajímavý. To může zahrnovat používání pozitivní motivace, jako jsou odměny a pochvaly, k podpoře dobrého chování.

Kromě toho by měl majitel zajistit, aby školení probíhalo pravidelně a vytrvale. To znamená, že je třeba trénovat každý den a postupně zvyšovat intenzitu tréninku. Majitel by měl také dbát na to, aby byl výcvik zaměřen na socializaci psa, aby se pes dobře vyrovnal se situacemi ve společnosti.

Výcvik novorbotského špice může být náročný, ale s důsledností a trpělivostí může být úspěšný. Majitel by měl také zajistit, aby se výcvik zaměřil na pozitivní stránky psa, aby měl k výcviku pozitivní vztah a těšil se na něj. Šampon na vlasy

 

Použití hrotu Novorbot

Norrbottenský špic je plemeno psa, jehož původ sahá do Finska a Švédska, konkrétně do oblasti Norrbotten. Tento pes byl původně používán jako lovecký pes pro drobnou zvěř, ale nyní se používá jako společník.

 

Lovecký pes

Nový orbotský špic byl původně vyšlechtěn jako pes pro lov drobné zvěře, takže má stále lovecké instinkty. Tento pes je velmi rychlý a má vynikající zrak, což mu umožňuje být úspěšným loveckým psem. Pokud je však dobře socializovaný a vycvičený, může být i skvělým společníkem. Unikátní plemena psů 10 psů, které možná nikdy nepotkáte

 

Společník

Novorleanský špic je dnes výhradně společenský pes, který je svému majiteli velmi oddaný. Tento pes je velmi inteligentní a má silnou osobnost, což znamená, že potřebuje výcvik a socializaci, aby se stal skvělým společníkem. Novorleanský špic je skvělý pro rodiny, protože je velmi hravý a zábavný.

Novorleanský špic patří do skupiny plemen špiců a je velmi podobný finskému špicovi. Tato plemena mají společný původ a velmi podobné vlastnosti. Novorbotský špic je známý také jako severský špic a je uznaným plemenem Slovenského kynologického svazu (SKK).

Protože byl novorleanský špic původně lovecký pes, má pevnou stavbu těla a je velmi pohyblivý. Jeho silné zadní nohy mu umožňují být rychlým a vytrvalým psem. Novorleanský ostroretka měří 41 až 47 cm a váží 12 až 15 kg. 10 nejmenších plemen psů na světě

V závislosti na výcviku a socializaci může být novorleanský špic vynikajícím loveckým psem nebo skvělým společníkem. Jeho silné lovecké instinkty a osobnost však vyžadují výcvik a socializaci, aby se stal pro svého majitele skutečně skvělým společníkem.

 

Mezinárodní uznání Novorbotsky spitz

 

Mezinárodní uznání Novorbotsky spitz

 

Novorleanský špic je plemeno psů, které se pyšní uznáním různých mezinárodních organizací.

Mezinárodní kynologická federace (FCI) je největší a nejznámější organizací zabývající se uznáváním plemen psů. Novorleanský špic je uznaným plemenem FCI a je zařazen do skupiny 5 – Špicové a příbuzná plemena. Toto uznání zaručuje, že novorbotský špic splňuje standardy stanovené FCI pro toto plemeno.

Kromě toho je novorleanský špic také uznaným plemenem v Seznamu, což je databáze plemen psů uznaných v různých zemích. To znamená, že majitelé novorbotských špiců mohou se svými psy cestovat do různých zemí a mít jistotu, že jejich plemeno bude uznáno i tam. Co dělat, aby váš pes žil déle – 10 tipů pro dlouhý život

 

Pokud se chce majitel novorbotského špice zúčastnit mezinárodní výstavy, je důležité vědět, že je třeba dodržovat určitá pravidla. Tato pravidla se liší v závislosti na organizaci, která výstavu pořádá. Proto je důležité, aby si majitel novorbockého špice před účastí na mezinárodní výstavě opatřil všechny potřebné informace.

Obecně platí, že neworleanský špic je uznané plemeno psa a splňuje standardy stanovené pro toto plemeno. Pokud majitel plánuje se svým psem cestovat nebo se účastnit mezinárodní výstavy, je důležité, aby se informoval o pravidlech a požadavcích, které s tím souvisejí.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button