Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Bavorský jezevčík: popis plemene

Bavorský jezevčík, známý také jako Bayerischer Gebirgsschweißhund, je plemeno psa, které vzniklo v Německu v 19. století. Toto plemeno vzniklo křížením dvou loveckých plemen, hannoverského honiče a červenohorského salašnického psa. Bavorský jezevčík je středně velký pes, který je známý svou klidnou a vyrovnanou povahou.

 

Bavorský barvíř

 

Bavorský barvíř

 

Přestože je bavorský jezevčík lovecké plemeno, není agresivní ani příliš vznětlivý. Toto plemeno je známé svým silným citovým poutem k rodině a může být skvělým společníkem. Bavorský jezevčík je inteligentní a intuitivní plemeno, které dokáže pracovat samostatně a je vhodné pro lovecký výcvik.

Pokud uvažujete o tom, že do své rodiny pořídíte bavorskou kolii, je důležité si uvědomit, že toto plemeno vyžaduje pravidelný pohyb a duševní stimulaci. Je o nich také známo, že mají silný lovecký apetit, takže je důležité je brzy socializovat, aby se předešlo nežádoucímu chování. Celkově je bavorský jezevčík věrné a oddané plemeno, které může být skvělým přírůstkem do správné rodiny.

 

Původ a historie

 

Původ a historie

 

Bavorský jezevčík je plemeno psa, které pochází z Německa. Byla založena v roce 19. století křížením dvou loveckých plemen, hannoverského jezevčíka a červenohorského duriče. Cílem tohoto křížení bylo vytvořit psa, který by byl schopen pracovat v zalesněných a těžko přístupných oblastech.

Během 1920s 19. století se v severním Německu ustálila dnešní podoba bavorského barvířství. Toto plemeno bylo původně určeno ke stopování divokých prasat, jelenů a srnců. Dnes se používá také ke sledování medvědů, lišek a dalších druhů zvěře.

 

Byl vyvinut s cílem vytvořit psa, který bude schopen pracovat v obtížných podmínkách. Jeho srst je hustá a na dotek mírně drsná, což mu umožňuje pracovat i za deštivého počasí. Jeho silné a odolné tělo mu umožňuje překonávat i obtížný terén.

Bavorský barvář je také známý jako bavorský horský pes nebo bavorský horský pes. Tyto názvy odrážejí jeho původ a schopnost pracovat v horských oblastech. Toto plemeno je velmi oblíbené mezi lovci a milovníky psů po celém světě.

 

Vzhled

 

Vzhled

 

Bavorský jezevčík je středně velký pes se svalnatým tělem a delším hřbetem, než je jeho výška. Jeho záď je široká a čenich má dobrou velikost, není příliš široký, s dostatečně otevřenými nozdrami. Tlama dosti vzdálená od očí, o něco kratší než temeno, dostatečně široká, ne špičatá. Čelisti jsou silné a dobře vyvinuté. Jeho krk je středně dlouhý a silný, horní linie je rovná a pokračuje do hřbetu.

 

Velikost a tvar

Bavorský jezevčík měří v kohoutku až 50 cm, feny až 45 cm. Má široké a silné boky a dobře vyvinutou spodní linii. Jeho břicho je mírně zkroucené. Končetiny jsou silné a svalnaté, s dobře skloněnými rameny a pažemi. Jeho lokty jsou dobře ohnuté.

 

Barva a srst

Bavorský jezevčík má hustou srst, na dotek mírně drsnou a nepříliš lesklou. Barva srsti může být černá nebo tmavě červená. Jeho oči jsou středně velké a tmavě hnědé. Jeho uši jsou středně velké, trojúhelníkového tvaru, převislé a visí přibližně ve výši očí.

Hlava a oči

Hlava bavorského jezevčíka je dobře vyvážená s tělem. Jeho temeno je široké a čelo rovné. Jeho oči jsou středně velké, tmavě hnědé a mají inteligentní výraz. Rty jsou převislé a středně silné, s jasně vyznačenými rohy.

Končetiny a ocas

Končetiny bavorského jezevčíka jsou silné a svalnaté, s dobrým úhlením. Má dobře skloněná ramena a dobře uložené lopatky. Jeho ocas je středně dlouhý, visí dolů a je nesen ve vodorovné poloze.

Vzhled a exteriér bavorského jezevčíka je vyvážený a odpovídá jeho původnímu určení jako pracovního psa. Jeho svalnaté tělo, hustá srst a inteligentní výraz očí z něj dělají atraktivního společníka pro rodiny i pro lovecké účely.

 

Charakter a chování bavorského kalouse ušatého

 

Charakter a chování bavorského kalouse ušatého

 

Bavorský jezevčík je klidný a vyrovnaný pes, který je oddaný svému majiteli. K cizím lidem se chová odměřeně a vyžaduje pevného, sebevědomého, nebojácného a snadno ovladatelného psa. Bavorský jezevčík není plachý ani agresivní, ale na druhou stranu není ani příliš hravý. Je to spíše seriózní a zodpovědný společník.

 

Vztah k lidem

Bavorský jezevčík má vynikající vztah k lidem a je velmi oddaný svému majiteli. Je to pes, který se velmi rychle učí a snadno se přizpůsobuje novým situacím. Jeho inteligence a oddanost z něj dělají vynikajícího společníka pro rodiny s dětmi, starší lidi nebo i pro jednotlivce.

 

Vztah k dětem

Bavorský barvíř si dobře rozumí s dětmi a je pro něj velkou radostí trávit s nimi čas. Protože se však jedná o plemeno, které vzniklo na lovu, může mít někdy problémy s příliš hlučnými nebo nezodpovědnými dětmi. Proto je důležité, aby se bavorský barvíř naučil, jak se chovat v přítomnosti dětí, a byl veden správným způsobem.

 

Vztah ke zvířatům

Bavorský jezevčík má spíše lovecký instinkt, a proto může mít problémy s jinými domácími zvířaty, pokud s nimi nebyl od narození v přímém kontaktu. Jeho povaze lovce odpovídá i to, že není příliš hravý a k ostatním psům může být odměřený. Pokud je však bavorský jezevčík správně socializován a vychováván, může dobře vycházet s jinými zvířaty a psy.

 

Požadavky na péči Bavarian dyer

 

Požadavky na péči Bavarian dyer

 

Bavorský jezevčík je plemeno, které vyžaduje určitou péči, aby bylo zdravé a spokojené. Tato kapitola se zaměřuje na tyto požadavky a poskytuje informace o výživě, výcviku a zdravotní péči pro toto plemeno.

 

Výživa

Bavorský jezevčík by měl mít vyváženou stravu, která obsahuje potřebné živiny a vitamíny. Je důležité, aby se strava zaměřovala na potřeby plemene a zohledňovala jeho aktivní životní styl. S doporučením správné diety pro bavorského jezevčíka vám může pomoci veterinární lékař.

Je důležité psa nepřekrmovat, protože obezita může způsobit zdravotní problémy. Bavorský barvíř by měl mít po celý den přístup k čisté vodě.

 

Školení

Bavorský jezevčík je inteligentní a odolný pes, který vyžaduje trpělivý a důsledný výcvik. Je důležité, aby se výcvik zaměřil na jeho přirozené lovecké schopnosti a aby se využívaly jeho silné smysly.

Výcvik by měl být pozitivní a motivující, aby se pes cítil zaujatý a šťastný. S doporučením správných technik výcviku bavorského jezevčíka vám může pomoci veterinární lékař.

 

Zdravotní péče

Bavorský jezevčík je obecně zdravé plemeno, ale může být náchylnější k určitým zdravotním problémům. Je důležité, aby byl pes pravidelně kontrolován veterinářem a aby dostával potřebná očkování a léčbu.

Anatomie ucha je předurčuje k ušním infekcím. Vzhledem k terénu, ve kterém pracují, je u nich vyšší pravděpodobnost, že se při práci zraní. Je důležité, aby byl pes chráněn před parazity a aby se mu dostávalo potřebné péče o zuby a srst.

V případě jakýchkoli zdravotních problémů by měl být pes neprodleně odvezen k veterináři, který ho vyšetří a ošetří.

 

Použití bavorského farbiaru

Bavorská kolie je plemeno psa, které má vynikající lovecké vlastnosti a je vhodné pro lovecké vedení. Tento pes byl původně vyšlechtěn pro práci v horském terénu, a proto vyniká při lovu zvěře v obtížných podmínkách.

Jako lovecký pes

Bavorský farbiar je skvělý lovecký pes, který se používá k lovu různých druhů zvěře, včetně divokých prasat, jelenů a srnců. Tento pes má vynikající čich a dokáže vystopovat a dohledat zraněnou zvěř. Je to velmi odolný pes, který se dokáže pohybovat i v obtížném terénu. Lovecký pes – 11 nejlepších loveckých psů

Bavorský farbiar je také velmi dobrý lovecký pes, který se dokáže dobře přizpůsobit různým situacím. Je to inteligentní pes, který se dokáže naučit různé techniky lovu a způsoby práce.

 

Jako domácí pes

Kromě loveckých vlastností je bavorský farbiar vynikající také jako společenský pes. Je to velmi milý a přátelský pes, který si rychle získá srdce svých majitelů.

Bavorský Farbiar má velmi klidnou a tichou přírodu, a proto je vhodný i pro rodiny s dětmi. Je to pes, který svou rodinu velmi miluje a je ochoten pro ni udělat vše.

Využití bavorského farbiera se tedy neomezuje pouze na jeho lovecké vlastnosti, ale také na jeho schopnost být skvělým společníkem a přítelem pro celou rodinu. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

 

Výhody použití bavorského farbiéra jako loveckého psa Výhody bavorského farbiéra jako psa společníka
Vynikající lovecké vlastnosti Přátelský a milý pes
Vytrvalost a schopnost pohybovat se v obtížném terénu Vyrovnaná a klidná povaha
Vynikající čich Ochota učit se a přizpůsobovat se
Schopnost vystopovat zraněnou zvěř Vhodné pro rodiny s dětmi

Koupě a adopce bavorského jezevčíka

 

Cena a dostupnost

Bavorský jezevčík je poměrně drahé plemeno, ale cena se může lišit v závislosti na chovatelské stanici a kvalitě štěňat. V současné době se cena štěňat pohybuje od 800 eur do 2000 eur. Je důležité si uvědomit, že cena není jediným kritériem při výběru štěněte.

Štěňata jsou k dispozici v různých lokalitách, například v Banské Bystrici, Žilině, Gelnici, Sabinově, Považské Bystrici, Popradu, Staré Ľubovni, Košicích, Vranově nad Topľou a Báře Košariské. Pokud máte zájem o koupi štěněte, můžete chovatelskou stanici kontaktovat telefonicky nebo e-mailem.

 

Různé

 

Bavorský jezevčík je plemeno psa, které vzniklo v 19. století v Německu křížením hannoverského jezevčíka a červeného horského psa. století. Toto plemeno je energické, inteligentní a oddané svému majiteli. Barbar je považován za skvělého loveckého psa, který se vyznačuje vytrvalostí a schopností pracovat v různých terénních podmínkách.

Bavorský jezevčík je kříženec, který kombinuje vlastnosti několika plemen. Povahově se podobá německému ovčákovi, ale má také rysy tatranského duriče a slovenského kopova. Farbiar je vhodný pro majitele, kteří mají rádi pohyb a chtějí svého psa brát na různé zkoušky a tréninky.

Barevný medvěd je svému majiteli velmi oddaný a potřebuje hodně pozornosti a lásky. Tento pes má spoustu energie a potřebuje dostatek pohybu a zábavy, aby byl šťastný a zdravý. Bavorský jezevčík je vhodný pro majitele, kteří mají rádi aktivní životní styl a chtějí svého psa brát na různé zkoušky a výcviky.

Pokud hledáte psa na prodej, můžete se podívat i na další plemena, která jsou jezevčíkovi podobná. Mezi tato plemena patří například jezevčíci, brahmíci nebo další duriči. Pokud se rozhodnete pořídit si barváře, můžete si ho koupit od chovatele nebo ho dostat darem od majitele, který se o něj již nemůže starat.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button