Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Bišonek: charakteristika plemene

Bišonek je malé, hravé a veselé plemeno s kudrnatou, dlouhou a měkkou bílou srstí. Toto plemeno se dožívá přibližně 15 let a váží 3-5,5 kg. Dorůstá do výšky 22-30 cm, preferovány jsou menší exempláře. Bišonek je také vhodný pro některé psí sporty, zejména dogdancing a agility.

 

Bišonek

 

Bišonek

 

Bišonik je velmi chytrý a rád se učí. Miluje svou rodinu a umí to i s dětmi. Přestože se jedná o malé plemeno, je bišonek živý a veselý pes, který dokáže být svému majiteli velmi oddaný. Důležitá je socializace bišonka s ostatními psy a lidmi, ale bišonka může vycvičit i začátečník. Bišonek je obvykle zdravý, ale jako všechna plemena může trpět některými dědičnými chorobami.

 

Původ

 

Původ

 

Bišonek, známý také jako bišon frisé nebo bišon á poil frisé, pochází z Belgie nebo Francie. Jeho původ není zcela jasný, ale odborníci se shodují, že první zmínky o tomto plemeni pocházejí ze Středomoří. V období renesance se bišonci stali oblíbenými psy italské šlechty.

V minulosti byli bišoni velmi oblíbenými psy královských rodin ve Francii a Itálii. Po celý středověk se těšily přízni královské rodiny a často se darovaly mezi královskými rodinami.

V 16. V 19. století se bišonek dostal na Kubu, kde se stal oblíbeným společníkem bohatých rodin. V 20. století se bišonci dostali do USA, kde se stali oblíbenými společenskými psy. Bišonci jsou dnes chováni po celém světě a jsou velmi oblíbenými společníky.

Vzhledem k tomu, že bišonek je původně společenský pes, je malý a lehký. Její výška se pohybuje kolem 30 cm a hmotnost mezi 5 a 7 kg. Pro toto plemeno je charakteristická jeho krásná kudrnatá srst. Bišonek je vhodný pro alergiky, protože nelíná tolik chlupů.

Celkově je bišonek velmi milý a přátelský pes, který se hodí jako společník do rodin s dětmi nebo pro starší lidi. Pes do bytu : 15 nejlepších plemen do bytu

 

Vzhled

 

Vzhled Bišonek

 

Bišonek je malý a hravý pes s kudrnatou, dlouhou a měkkou bílou srstí. Jeho ocas je nesený hbitě, mírně stočený vzhůru. Uši mu visí dolů. Výška bišonků se pohybuje od 22 do 30 cm, přičemž přednost mají menší jedinci. Váží 3 až 5,5 kg a dožívá se přibližně 15 let.

 

Barva

 

Bišonek má bílou huňatou srst, která je kudrnatá a měkká. Srst je dlouhá, ale neopadává. Srst může být vlnitá nebo kudrnatá. Délka srsti se u jednotlivých jedinců liší. Neplazí psi : 15 hypoalergenních plemen psů

 

Velikost

Bišonek patří mezi malá plemena psů. Výška bišonka se pohybuje od 22 do 30 cm a hmotnost od 3 do 5,5 kg.

 

Anatomické vlastnosti

 

Anatomické vlastnosti

 

Bišonek má kulatou hlavu s plochým čelem a tmavé kulaté oči s šedým výrazem. Uši má svěšené, tenké a přiléhající k obličeji. Krk je poměrně dlouhý a hrdě nesený. Hrudník je široký a hluboký.

Bišonek patří mezi domácí plemena psů. Je to inteligentní pes s velkou učenlivostí. Je to pes vhodný pro méně zkušené majitele.

Bišonek je malý, veselý a hravý pes. Jeho srst je kudrnatá a měkká. Je to inteligentní pes s velkou učenlivostí. Bišonek je vhodný pro méně zkušené majitele. 5 nejromantičtějších plemen psů

 

Péče

 

Bišonek potřebuje pravidelné kartáčování a úpravu srsti. Je důležité pečovat o jeho zuby a čistit mu uši. Bišonek potřebuje pravidelné procházky a pohyb.

 

Zdraví

Bišonek je náchylný ke zdravotním problémům, například k vykloubení pánevních končetin. Jeho životnost je přibližně 15 let. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

 

Temperament

 

Temperament bišonků

 

Bišonek je veselý, hravý a mírný pes. Je to velmi inteligentní pes s velkou schopností učení. Bišonek je vhodný pro méně zkušené majitele. 10 nejmenších plemen psů na světě

 

Školení

 

Bišonek je inteligentní pes s velkou učenlivostí. Důležité je zajistit mu dostatečný výcvik a pohyb. Bišonek potřebuje pravidelné procházky a pohyb. Může se věnovat agility nebo jiným aktivitám. Pes je vhodný pro rodiny s dětmi. Je to velmi jemný a hravý pes. Bišonek se cítí dobře ve vnitřních podmínkách. Je to malý pes, který nepotřebuje mnoho prostoru.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button