Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Pes shikoku: charakteristika plemene

Pes šikoku, známý také pod názvem kochi-ken, je plemeno psa pocházející z Japonska. Tento středně velký špičatý pes s hustou srstí, špičatýma ušima a krátkým, nahoru stočeným ocasem byl vyšlechtěn k lovu divokých prasat. Plemeno šikoku je známé svou nezávislostí a silnou povahou, což z něj činí ideálního psa pro zkušené majitele.

 

Shikoku

 

Shikoku

 

Šikoku je opatrný a odvážný temperamentní pes s dobrým úsudkem. Tento pes je také velmi loajální a poddajný vůči svému majiteli, rád se nechává hladit a často a rád rozdává polibky. Ačkoli může být k cizím lidem poněkud odměřený, pro svou rodinu je skvělým společníkem. Ve své domovině je pes šikoku vzácný, ale v Severní Americe a Evropě je stále oblíbenější. Japonská plemena psů – 13 plemen psů

Pokud hledáte psa s nezávislou povahou, který je zároveň oddaným společníkem, může být pes plemene šikoku skvělou volbou. Tento pes vyžaduje trpělivost a zkušeného majitele, který mu poskytne dostatek pohybu a podnětů. V tomto článku se dozvíte více o psech šikoku, jejich vlastnostech, péči a výchově.

 

Původ psa Shikoku

 

Původ psa Shikoku

 

Pes šikoku, známý také jako kochi-ken, je plemeno psa pocházející z Japonska. Toto plemeno je považováno za národní památku Japonska a je jedním ze šesti tradičních plemen psů v zemi.

Pes šikoku pochází z oblasti Kochi v japonské prefektuře Šikoku. Plemeno se vyvinulo z místních psů, kteří se v oblasti Awa používali k lovu divokých prasat a dalších zvířat. Pes šikoku je známý svou nezávislostí a silou a byl vyšlechtěn k lovu divočáků a jelenů.

Pes šikoku má hustou srst a špičaté uši. Toto plemeno je středně velké a má krátký, nahoru zahnutý ocas. Tito psi jsou ceněni jako oddaní společníci a jsou svým majitelům velmi věrní.

V současné době je pes šikoku vzácný i ve své domovině, ale častěji se vyskytuje v Severní Americe. Toto plemeno je vhodné pro majitele, kteří mají zkušenosti s výchovou a výcvikem psů. Šikoku pes je nezávislý a potřebuje hodně pohybu a podnětů, aby byl šťastný a zdravý.

Pes šikoku pochází z Japonska a je známý svou silou, nezávislostí a věrností. Toto plemeno je vhodné pro majitele, kteří mají zkušenosti s výchovou a výcvikem psů a jsou připraveni poskytnout svému psovi dostatek pohybu a podnětů.

 

Charakteristika plemene

 

Charakteristika plemene

 

Vzhled

Pes šikoku, známý také pod názvem kochi-ken, je středně velké plemeno psa pocházející z Japonska. Jeho výška v kohoutku se pohybuje od 49 do 55 cm a hmotnost od 16 do 25 kg. Pes má silnou a kompaktní stavbu těla, dobře vyvinuté svalstvo a vztyčené uši. Jeho srst je tvrdá a hrubá, s dvojitou vrstvou ochranné srsti. Barva srsti může být červená, černá nebo šedá.

 

Příroda

Pes šikoku je známý svou energií, inteligencí a oddaností svému pánovi. Je to pes s velkou výdrží a je velmi chytrý. Jeho povaha je nezávislá a ostražitá, ale zároveň věrná a oddaná svému majiteli. V minulosti se používal k lovu medvědů, divokých prasat a jelenů. Šampon na hnojení vlasů

 

Zdraví a věk

Šikoku je obecně zdravé plemeno s průměrnou délkou života 10 až 12 let. Stejně jako každé plemeno však mají i psi šikoku určité zdravotní problémy. Mezi nejčastější patří dysplazie kyčelních kloubů, oční problémy a kožní alergie.

 

V následující tabulce jsou uvedeny některé základní charakteristiky plemene shikoku:

Výška u kohoutku Kabát Oči Nosná houba Krk Ocas
49-55 cm Tvrdé a silné, s dvojitou ochrannou vrstvou kůže. Hnědá Černá Krátký a silný Překroucený přes záda v kruhu

Shrnutí:
Šikoku je středně velké plemeno psa s nezávislou a ostražitou povahou. Má silnou a kompaktní stavbu těla a tvrdou, hrubou srst. Jeho výška v kohoutku se pohybuje od 49 do 55 cm a hmotnost od 16 do 25 kg. Jeho průměrná délka života je 10 až 12 let a může trpět některými zdravotními problémy, jako je dysplazie kyčelních kloubů, oční problémy a kožní alergie.

 

Srovnání s ostatními plemeny šikoku

 

Srovnání s ostatními plemeny šikoku

 

Pes šikoku je středně velké japonské plemeno špiců, které se vyznačuje hustou srstí, špičatýma ušima a krátkým, nahoru zahnutým ocasem. Toto plemeno bylo vyšlechtěno k lovu divokých prasat a ceněno jako věrný společník. Šikoku je vzácný i ve své domovině, ale spíše v Severní Americe. Všichni shikoku by měli mít výrazné znaky.

 

Shiba Inu

Shiba Inu a Shikoku jsou obě plemena špiců, která mají podobné fyzické vlastnosti. Oba psi mají hustou srst, špičaté uši a krátký ocas. Shikoku je však větší a těžší než shiba inu. Zatímco shiba inu bývá nezávislý a tvrdohlavý, shikoku je známý svou oddaností a věrností svému majiteli.

 

Akita Inu

Akita inu i šikoku jsou plemena japonských špiců, která se vyznačují silnou a nezávislou povahou. Akita inu je však větší a těžší než šikoku. Akita inu bývá také dominantní a tvrdohlavá, zatímco šikoku je známá svou oddaností a věrností svému majiteli.

V porovnání s ostatními plemeny špiců má šikoku své výhody i nevýhody. Šikoku je známý svou oddaností a věrností, ale může být tvrdohlavý a nezávislý. Pokud hledáte psa, který bude oddaný a věrný, může být šikoku dobrou volbou. Pokud hledáte psa, který bude nezávislý a tvrdohlavý, může být lepší volbou shiba inu nebo akita inu.

 

Výcvik a péče o Shikoku

 

Výcvik a péče o Shikoku

 

Šikoku je plemeno psa, které vyžaduje důslednou a trpělivou péči. Výcvik tohoto plemene není obtížný, ale vyžaduje určitou dávku disciplíny. Pes šikoku je inteligentní a učenlivý, takže se dá snadno vycvičit.

Při výcviku psa plemene shikoku je důležité používat pozitivní posilování, které spočívá v odměňování správného chování. Je důležité, aby byl majitel při výcviku důsledný a trpělivý. Výcvik by měl zahrnovat základní povely poslušnosti, jako je sedni, lehni, stůj, ke mně a podobně.

Pes šikoku je vhodný pro rodiny, které mají dostatek času se o něj starat. Toto plemeno potřebuje dostatek pohybu a pohybu, takže je ideální pro majitele, kteří žijí na venkově nebo mají dostatek prostoru na dvoře. Šikoku je skvělý společník a společenský pes, který dobře vychází s dětmi a ostatními domácími zvířaty.

 

Při péči o psa plemene šikoku je důležité věnovat pozornost jeho stravě. Výrobce krmiv Royal Canin nabízí speciální krmivo pro toto plemeno, které obsahuje všechny potřebné živiny a vitamíny pro zdraví psa. Kromě toho je důležité psovi pravidelně čistit zuby a uši a pravidelně ho koupat.

Celkově je pes šikoku skvělým společníkem pro majitele, kteří mají dostatek času a prostoru se o něj starat. Při důsledné péči a výcviku může být pes šikoku skvělým společníkem pro celou rodinu.

 

Závěr Šikoku

 

 

 

Pes šikoku je jedním z nejčistších plemen na světě. Tento pes pochází z Japonska a je velmi podobný dalším plemenům japonského původu, jako jsou shiba inu a akita inu. Šikoku je středně velký špičatý pes s hustou srstí, špičatýma ušima a krátkým, nahoru stočeným ocasem. Tito psi byli vyšlechtěni k lovu divokých prasat a ceněni jako věrní společníci.

 

Charakteristika Šikoku Inu je velmi silný a nezávislý. Od přírody je velmi ostražitý, věrný a oddaný majitel. Fungují stejně jako strážný, ale strážný nebo ochranný v plném slova smyslu nejsou. Pokud z nějakého důvodu zůstane dospělý pes bez majitele, nemusí přijmout druhého.

Závěrem lze říci, že každý pes se může naučit být sám. Bez ohledu na to, zda se jedná o obtížný případ, nebo ne: při správném výcviku a velké trpělivosti se může naučit každý pes (bez ohledu na věk). Pokud hledáte věrného a oddaného společníka, může být pes šikoku skvělou volbou.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button