KočkyPLAMENY KOČEK

Mainská mývalí kočka a péče o kočku

Mainská mývalí kočka je největší domácí kočka, kterou můžete mít jako domácího mazlíčka. Plemeno pochází z Ameriky a původně bylo chováno jako venkovní kočka na farmách a lodích k chytání myší. Jsou velmi přátelští a inteligentní, což z nich dělá ideální společníky pro lidi.

 

Mainská mývalí kočka

Mainská mývalí kočka

 

Tyto kočky mají mohutné svalstvo a výraznou hustou srst, která pokrývá i jejich nohy a tlapky. Mají velké špičaté uši s odstávajícími chlupy, což z nich dělá zajímavé a atraktivní domácí mazlíčky. Obvykle dosahují výšky 40-43 cm v kohoutku a délka těla bez ocasu se může pohybovat od 60 do 100 cm.

Mainské mývalí kočky jsou velmi učenlivé a mají „psí povahu“, což znamená, že jsou věrné a oddané svým majitelům. Potřebují čas, aby se adaptovali na nové prostředí, ale jakmile se jim to podaří, stanou se vašimi věrnými a oddanými společníky. Je důležité nenechávat je dlouho o samotě, protože samotu nemají příliš rádi, ale občas potřebují svůj klid a soukromí.

Historie

Historie

Mainská mývalí kočka je jedním z nejstarších a nejpočetnějších amerických plemen. Tato kočka pochází ze státu Maine v USA, který se nachází v severovýchodní části země. Má mohutnou robustní stavbu těla a patří k přírodním plemenům. Podle historických záznamů vzniklo plemeno pravděpodobně křížením robustních amerických koček, které žily na farmách v Nové Anglii a Maine, a dlouhosrstých koček z Evropy, jako byla norská lesní kočka. Tyto evropské kočky se často plavívaly s námořníky po celém světě.

V 19. století se mainské mývalí kočky začaly objevovat na výstavách v USA, přičemž první zaznamenané vystoupení na výstavě bylo v Madison Square Garden v New Yorku. Jako celosvětově oblíbené plemeno získala mainská mývalí kočka oficiální registraci a uznání většiny organizací zabývajících se chovem koček. Tato kočka byla původně chována jako venkovní kočka na farmách a lodích, kde plnila roli lovecké kočky, která chytala myši.

Dnes je mainská mývalí kočka velmi oblíbená nejen v USA, ale po celém světě, včetně Slovenska. Je oblíbený pro svůj mohutný vzrůst, dlouhý ocas, který připomíná ocas mývala, a přátelskou povahu. Díky své hravé povaze, inteligenci a společenskosti si toto plemeno získává mnoho příznivců a nadšených majitelů v různých zemích.

Původ

Původ

Mainská mývalí kočka (MCO) pochází ze Spojených států amerických, konkrétně ze severní části země, z oblasti Maine. Toto plemeno koček se vyznačuje přátelskou, hravou a mazlivou povahou a patří mezi větší plemena koček.

Koťata tohoto plemene mohou vážit až 15-18 kg. Primární účel chovu mainských mývalích koček byl spíše praktický než společenský – byly chovány především jako venkovní kočky na farmách a lodích, kde lovily myši a jiné hlodavce. Postupem času si však získaly oblibu i jako společenská zvířata, se kterými si lze užívat a odpočívat.

Původ názvu „mývalí“ kočka vychází z podobnosti ocasu kočky s ocasem mývala, ale také z rozšířených mýtů, že se jedná o křížence kočky a mývala. Tato myšlenka je však geneticky nemožná a neověřená. Nejbližšími příbuznými mainské mývalí kočky jsou norské lesní kočky, s nimiž mají společnou polodlouhou a hustou srst, která jim umožňuje lépe přežít v chladném podnebí, odkud pocházejí. Šampon na vlasy

Toto americké plemeno se tak vyznačuje velkou, svalnatou postavou a dlouhou, huňatou srstí, která tvoří zajímavý límec kolem krku a nohou na zadních tlapách. Jejich krása a robustnost jim zajistily mnoho obdivovatelů a identifikaci s jejich rodištěm, státem Maine. Co dělat, když je kočka smutná

Popis vzhledu Mainská mývalí kočka

Popis vzhledu Mainská mývalí kočka

Mainská mývalí kočka zaujme svým mohutným vzhledem. Díky velkému svalnatému hrudníku a silným nohám patří tyto kočky k největším domácím plemenům. Hmotnost samců se pohybuje kolem 6 až 10 kg, zatímco samice váží méně, přibližně 4 až 7 kg. V kohoutku dosahuje kočka výšky 40 – 43 cm, délka těla bez ocasu je asi 60 – 100 cm.

Hlava mainské mývalí kočky je velká a má zaoblené kontury. Oči jsou velké, mírně šikmé a vzdálené od sebe. Barva očí může být od žluté po zelenou. Uši jsou velké, špičaté, se zajímavými odstávajícími chlupy. Ocas je dlouhý a hustě osrstěný.

Polodlouhá srst mainské mývalí kočky se vyznačuje hustou podsadou, která pokrývá obě nohy a tlapky. Typickými znaky tohoto plemene jsou také límec, tedy výrazná srst na krku, a nohy – husté chlupy na zadních tlapkách. Srst může mít různé barvy, například černou, modrou, hnědou a mnoho dalších odstínů.

Co se týče údržby srsti, doporučuje se pravidelné kartáčování, které zabraňuje zamotávání a zlepšuje kvalitu srsti. Dejte přednost měkkému kartáči vhodnému pro dlouhosrsté kočky.

Mainská mývalí kočka tak kombinuje velký vzrůst, mohutné tělo, výraznou hlavu a polodlouhou srst s límcem a nohavicemi. Její chlupaté uši a velké oči přispívají k celkovému impozantnímu vzhledu tohoto plemene koček.

Plemeno mainská mývalí kočka

Plemeno mainská mývalí kočka

Mainská mývalí kočka je jedním z největších a nejmohutnějších plemen koček. Pochází přímo z přírody, aniž by ji člověk nějak zásadně změnil. Toto plemeno se vyznačuje mohutnou polodlouhou srstí a přátelskou povahou, která se někdy podobá psí.

Hlavním plemenem, které je často přirovnáváno k mainské mývalí kočce, je norská lesní kočka. Na rozdíl od norské lesní kočky, která se přizpůsobila životu ve skandinávských lesích, pochází mainská mývalí kočka z drsnějšího prostředí Severní Ameriky. Přesto mají obě plemena mnoho společných znaků, například velkou velikost, polodlouhou srst a přátelskou povahu.

Mainská mývalí kočka je vhodná i pro větší rodiny, protože je nekonfliktní, učenlivá a společenská. Jsou velmi učenliví a milují přírodu a pohyb. Mainská mývalí – Chov a péče

Mainské mývalí kočky vynikají mezi ostatními plemeny koček nejen svou velikostí, ale také úžasným vzhledem a barvami srsti, mezi něž patří černá, modrá a strakatá. Tato velká plemena koček jsou atraktivní nejen pro svou mohutnost, ale také pro svou inteligenci a láskyplnou povahu.

O mainské mývalí kočce zde naleznete mnoho informací a multimediálních souborů. Fotografie a videa zachycující krásu a jedinečnost tohoto plemene jsou mezi milovníky koček často oblíbené a rádi se dělí o své zkušenosti s tímto plemenem.

Jako domácí mazlíček nabízí mainská mývalí kočka svým majitelům nejen úžasný vzhled, ale také nezapomenutelné zážitky, které z ní činí dokonalého společníka pro každého, kdo se rozhodne učinit ji součástí své rodiny.

Chov a péče o mainskou mývalí kočku

Chov a péče o mainskou mývalí kočku

Při chovu mainské mývalí kočky je důležité zvážit několik aspektů péče, abyste kočce zajistili pohodlné a zdravé prostředí.

Stelivo a prostor: vzhledem k velké velikosti tohoto plemene je důležité zajistit kočce dostatečně velký záchod a prostor pro stelivo. Pokud má kočka přístup na balkon, ujistěte se, že je bezpečný a kočka se může volně pohybovat.

Stírací losy: Mainské mývalí kočky mají rády aktivní životní styl a potřebují dostatek škrabadel, aby si udržely zdravé drápky a zabavily se. Vybavte svého mazlíčka kvalitními škrabadly, která jsou dostatečně vysoká a pohodlná.

Kartáčování a péče: kočka má polodlouhou, hustou srst, která vyžaduje pravidelné kartáčování, nejlépe jednou za několik dní. Tím se zabrání zamotání a srst se udržuje v dobrém stavu. Ujistěte se, že máte vhodný kartáč nebo hřeben určený pro polodlouhé vlasy.

Koupání: Přestože je srst mainské mývalí kočky odolná vůči vlhkosti, měla by se koupat pouze v nezbytných případech. Mnoho koček se dokáže udržovat v čistotě, ale pokud jsou špinavé, lze je jemně vykoupat speciálním šamponem pro kočky.

Výživa: Vyberte vyvážené, vysoce kvalitní krmivo pro mainské mývalí kočky, které zohledňuje jejich velikost, aktivitu a specifické potřeby. Koťata potřebují pro správný růst a vývoj dostatek živin.

Toaleta: zajistěte, aby vaše kočka měla vždy přístup k čisté a pohodlné toaletě. Pravidelně odstraňujte exkrementy a měňte stelivo, abyste zabránili nepříjemnému zápachu a zajistili hygienu.

Příroda

Příroda

Mainská mývalí kočka je považována za velmi přátelské a společenské plemeno. Tyto kočky jsou často popisovány jako „psí povahy“, což znamená, že jsou věrné, inteligentní a ochotné s vámi spolupracovat. Budou se těšit z vašeho mazlení a něžných chvil, které jim dopřejete.

Mezi jejich nejlepší vlastnosti patří láskyplná a hravá povaha. Tyto kočky jsou velmi aktivní, a proto potřebují dostatek prostoru k pohybu a zábavě. Pokud jim poskytnete dostatek možností, bude vaše mainská mývalí kočka šťastná a zdravá.

Na rozdíl od jiných koček se mainské mývalí kočky nebojí cizích lidí a jsou velmi přátelské, takže jsou skvělými společníky na návštěvách a rodinných setkáních. Díky své společenské povaze jsou mainské mývalí kočky často považovány za vynikající společníky pro děti.

Kromě přátelské povahy jsou mainské mývalí kočky také velmi inteligentní. To znamená, že se dobře učí novým věcem a jsou ochotni se naučit různé triky a základní výcvik. S kočkou tohoto plemene si můžete užít spoustu zábavy při společných aktivitách, jako je hraní a cvičení.

Mainská mývalí kočka je skutečně působivý společník, který vám nabízí přátelskost, hravost, věrnost a inteligenci. Pokud se o ni budete starat s láskou a pozorností, získáte věrného a oddaného přítele na celý život.

Zdraví a výživa

Zdraví a výživa

 

Jako majitel mainské mývalí kočky je důležité věnovat pozornost zdraví a výživě svého mazlíčka. Mainské mývalí kočky jsou velmi aktivní a pro udržení zdravých kloubů a celkového zdraví potřebují dostatek energie.

Ze zdravotního hlediska je důležité si uvědomit, že mainská mývalí kočka může být náchylná k některým genetickým problémům, jako je dysplazie kyčelních kloubů. Pokud si však pečlivě vyberete chovnou stanici a jedince, riziko těchto zdravotních problémů se výrazně sníží. Proto klademe velký důraz na zdraví a péči o tyto kočky.

Mainská mývalí kočka potřebuje vyváženou stravu bohatou na bílkoviny, tuky a vitamíny, aby byla aktivní a rychle rostla. Kvalitní krmivo pro kočky je při výběru stravy pro vašeho domácího mazlíčka nezbytností.

Strava by měla být přizpůsobena věku, velikosti a úrovni aktivity mainské mývalí kočky. V případě potřeby je dobré poradit se s veterinárním lékařem o správném výběru krmiva, abyste zajistili optimální výživu svého čtyřnohého přítele.

A konečně, nároky mainské mývalí kočky na péči o srst jsou poměrně nízké, pokud jde o hygienu a čištění srsti. Pokud však chcete kočku udržet ve skvělé kondici, je důležité pravidelně kartáčovat a česat její dlouhou srst a zajistit jí dostatek pohybu a stimulace.

Dodržování těchto opatření vám pomůže udržet mainskou mývalí kočku zdravou a šťastnou.

Aktivity a hry

 

Aktivity a hry

 

Mainská mývalí kočka je velmi aktivní plemeno s velkým množstvím energie, kterou je třeba správně využít. Pohyb a hra jsou pro tyto kočky velmi důležité. Vaše mainská mývalí kočka ráda aportuje, stejně jako 9 plemen koček, které se chovají jako psi. Vyzvěte ji k lovu a poznejte její lovecké instinkty lovného zvířete.

Mainská mývalí kočka se bude cítit nejlépe, pokud jí poskytnete různé hračky, které ji budou zajímat a motivovat k pohybu. Na trhu je velké množství interaktivních hraček, můžete si také vyrobit vlastní domácí hračky pro svou kočku.

Mainská mývalí kočka je velmi společenská a ráda tráví čas se svým majitelem. Můžete si s ní hrát a prožívat s ní dobrodružství, ať už v interiéru nebo na procházkách po stezce. Pro dlouhý a spokojený život kočky je důležité, aby byla aktivní a zdravá.

Domácí mazlíček v dnešní době

 

Mainská mývalí kočka, známá také jako mainská mývalí kočka, je velká, inteligentní a přátelská kočka domácí. Tyto kočky jsou ideálními domácími mazlíčky pro lidi, kteří rádi tráví čas se svými zvířaty, a tato kapitola se zaměří na jejich potřebu kontaktu a pozornosti.

Mainská mývalí kočka je známá svou přátelskou povahou a je ráda součástí každodenního života svých lidských společníků. Jsou zvědaví a rádi se pohybují v blízkosti svých majitelů, kterým poskytují tolik potřebný kontakt a společnost. Jako s domácím mazlíčkem budete chtít s mainskou mývalí kočkou udržovat určitou míru sociality a interakce, aby byla šťastná a zdravá.

Je důležité si uvědomit, že mainské mývalí kočky mají vlastní potřebu pozornosti a náklonnosti, což znamená, že byste jim měli věnovat dostatek času na hraní a mazlení. Hlavní mývalí kočky milují nové zážitky a hry s lidmi, které mají rády. Možná si dokonce všimnete, že vaše kočka bude mít oblíbené hračky a činnosti, kterým se bude chtít věnovat nejvíce.

Kromě toho byste se měli ujistit, že váš domov je bezpečný a vhodný pro tak velké a aktivní kočky. Mainská mývalí kočka potřebuje dostatek prostoru k pohybu a přístup k bezpečným a zajímavým místům k prozkoumávání a šplhání. Měli byste také zajistit dobrou péči, jako jsou pravidelné prohlídky u veterináře, kvalitní krmení a péče o zdravotní potřeby vašeho zvířecího kamaráda.

Další informace o nejlepších plemenech koček, včetně mainské mývalí kočky, najdete na stránce 10 nejlepších plemen koček. V tomto seznamu naleznete užitečné rady a tipy, které vám pomohou při výběru vhodného plemene kočky pro váš domov a životní styl.

Mainská mývalí koťata

 

Mainská mývalí koťata

 

Mainská mývalí kočka je velké a mohutné plemeno s dlouhou a huňatou srstí. Tato koťata jsou velmi roztomilá a fotogenická, jak můžete vidět na fotografiích z chovatelské stanice. Mají přátelskou, hravou a láskyplnou povahu, která je podobná psí povaze. Jsou dobře cvičitelní a v mnoha ohledech se chovají jako psi. I když mohou být trochu dražší, cena závisí na kvalitě a účelu, pro který je chcete.

Jednou ze zajímavostí o mainských mývalích koťatech je jejich zbarvení. Srst je obvykle v tmavších odstínech, často s pruhy a s kontrastními znaky. Mezi tyto barvy srsti patří také zlatá, modravá, stříbrná, hnědá, stříbrná a černá. Nejdůležitější vrstvou srsti je podsada, která je hustá, měkká a poskytuje dobrou ochranu před chladem.

Co se týče dalších fyzických znaků, mainská mývalí koťata mají velké uši se špičatými konci a širokou základnou. Jejich vousy jsou dlouhé, silné a zajímavé. Tato koťata jsou zdravá a nemají žádné zdravotní problémy, které by je ohrožovaly.

Při péči o mainská mývalí koťata je důležité pečovat o jejich dlouhou srst. Pravidelné vyčesávání ji pomůže sjednotit s podsadou a zachovat její jemnost. Je také důležité věnovat jim dostatek pozornosti a hrát si s nimi, aby z nich vyrostly šťastné a spokojené kočky.

Mainská mývalí koťata budou skvělým společníkem a přítulným kamarádem ve vaší domácnosti. Jejich osobnost se snadno přizpůsobuje různým podmínkám a jejich elegance a fotogeničnost vás nikdy nepřestanou udivovat.

Společnost

 

Společnost

 

 

Mainská mývalí kočka je přátelské a přizpůsobivé plemeno. Tyto kočky mají velké srdce a jsou nápadně společenské, takže jsou ideálními společníky pro vás i vaši rodinu. Díky své hravosti a zvědavosti se mainská mývalí kočka snadno stane oblíbeným členem domácnosti.

Kočky tohoto plemene jsou známé svou odolností, ale nemají potřebu ji dokazovat agresivním chováním. Naopak mainští mývalové se raději vyhýbají konfliktům a dobře vycházejí s ostatními členy rodiny, včetně ostatních domácích zvířat.

Mainská mývalí kočka je dobrým společníkem i pro děti. Díky své laskavosti a trpělivosti se stávají spolehlivými a bezpečnými kamarády pro nejmenší. Společně mohou prožít mnoho radosti a šťastných chvil.

Kromě toho je mainská mývalí kočka velmi inteligentní a učenlivá. Můžete ji naučit různým dovednostem a trikům, například přinášení motouzu. Tímto způsobem můžete svůj vztah se čtyřnohým přítelem ještě více prohloubit.

Pokud si mainskou mývalí kočku vyberete jako svého společníka, dáváte jí svou důvěru a lásku a ona vám to oplatí svou oddaností a věrností.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button