Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Vydří pes: charakteristika plemene

Vydří pes je plemeno psa, které bylo původně vyšlechtěno k lovu vyder. Toto plemeno je velmi staré a má kořeny ve Velké Británii. Vydří pes je velmi nezávislý, ale oddaný společník, který potřebuje dostatek pohybu a důsledný výcvik.

 

Vydří pes

 

Vydří pes

 

Vydří pes patří mezi velká plemena a jeho výška se pohybuje kolem 69 cm u psů a 61 cm u fen. Hmotnost tohoto plemene se pohybuje od 30 do 55 kg. Vydří pes má hustou a hrubou srst, která může být různě zbarvená, například pšeničná, modrá, játrová, černá a pálená.

Výchova a výcvik vydřího psa musí být vyvážené a důsledné. Toto plemeno je velmi inteligentní, ale také samostatné, a proto potřebuje výcvik založený na pozitivním posilování. Vydry jsou velmi aktivní a potřebují dostatek pohybu, proto je důležité zajistit jim dostatek fyzické aktivity a pravidelné procházky.

 

Plemeno

 

Plemeno

 

Vydrýsek neboli Otterhound je velké psí plemeno, které pochází z Velké Británie. Její název je odvozen od jejího původního účelu – lovu vyder. Toto plemeno je známé svou drsnou srstí a veselou, tvrdohlavou a přátelskou povahou.

Vydří pes patří do skupiny loveckých plemen a je středního až velkého vzrůstu. Průměrná výška psa je 69 cm, hrudky jsou o něco menší a jejich průměrná výška je 61 cm. Jejich hmotnost se pohybuje mezi 30 a 55 kg. Barvy srsti mohou být různé, od šedé, pískové, červené, pšeničné, modré, játrové, jednobarevné až po černou s pálením a modrou s pálením.

Toto plemeno je známé svou vytrvalostí a odvahou, které se odrážejí v jeho loveckých schopnostech. Výborně plavou a milují vodu. Vydří psi jsou také velmi věrní a přátelští ke svým majitelům a jsou skvělými společníky pro rodiny s dětmi. Jejich tvrdohlavá povaha však znamená, že mohou být obtížnými žáky při výcviku poslušnosti.

Vydrýsi jsou obecně zdravým plemenem, ale majitelé by měli být opatrní kvůli možným problémům s klouby a očima. Důležitá je také správná péče o jejich srst, protože jejich drsná srst může být náchylná k zánětům kůže a dalším podobným problémům.

 

Historický původ

 

Historický původ

 

Vydří pes je plemeno psů, které má své kořeny ve Velké Británii. Toto plemeno pochází z roku 19. století v Anglii, kde se používal k lovu lišek a jiných malých zvířat. Vydří pes vznikl křížením různých plemen, včetně foxteriérů, bíglů a jezevčíků.

Ve středověku byl v Anglii populární lov lišek, který se prováděl s pomocí psa. Vydří pes byl vyšlechtěn, aby byl schopen lovit lišky v jejich norách a aby se dokázal pohybovat v obtížném terénu. Tento pes byl úspěšným lovcem, protože byl rychlý, mrštný a měl vynikající čich.

Vydří pes byl původně vyšlechtěn jako pracovní plemeno, ale postupem času se stal oblíbeným i jako společenský pes. Toto plemeno je známé svou věrností, inteligencí a energií. Vydří psi jsou stále populárnější i v jiných zemích, včetně Slovenska.

Celkově lze říci, že historický původ vydřího psa souvisí s lovem lišek v Anglii v 19. století. století. Toto plemeno bylo vyšlechtěno, aby bylo schopné lovit v obtížném terénu a v terénu. Dnes je vydří pes oblíbeným společníkem a pracovním psem, který má příznivce po celém světě.

 

Fyzikální vlastnosti

Vydří pes je středně velké plemeno psa se silnou stavbou těla. Má robustní kostru a svalnaté tělo. Jeho hlava je v porovnání s tělem poměrně malá a má špičatý čenich. Oči mají mandlový tvar a mohou být hnědé nebo modré. Uši jsou středně velké a vzpřímené.

 

Oči

Oči jsou důležitou součástí tělesných znaků vydřího psa. Musí být čisté, bez zákalu a zdravé. Při kontrole očí je třeba věnovat pozornost případným zánětům, infekcím nebo jiným problémům, které by mohly ovlivnit zrak psa.

 

Uši

Uši jsou další důležitou součástí tělesných znaků vydřího psa. Musí být čisté a suché. Při kontrole uší je třeba věnovat pozornost případným zánětům nebo infekcím, které by mohly psovi způsobovat bolest nebo nepohodlí.

 

Kabát

Srst vydřího psa je hustá a dlouhá. Je důležité ji pravidelně kartáčovat a pečlivě upravovat, aby byla zdravá a lesklá. Při kontrole srsti je třeba věnovat pozornost případným parazitům nebo kožním problémům, které by mohly způsobit svědění nebo podráždění.

 

Ocas

Ocas vydřího psa je dlouhý a silný. Musí být zdravá a silná, aby mohla plnit svou funkci signálu psího chování. Při kontrole ocasu je třeba věnovat pozornost případným zraněním nebo infekcím, které by mohly psovi způsobit bolest nebo nepohodlí.

Celkově má vydří pes robustní a silnou stavbu těla s jasnýma a zdravýma očima, ušima, srstí a ocasem. Tyto fyzické vlastnosti jsou důležité pro zdraví a pohodu psa a je třeba je pravidelně kontrolovat a pečovat o ně.

 

Charakter a chování Vydří pes

 

Charakter a chování Vydří pes

 

Vydří pes je vynikající společník, známý svou přátelskou a veselou povahou. Toto plemeno psů je vyrovnané a bývá velmi oddané svému majiteli.

Tito psi jsou velmi inteligentní a mají tendenci učit se novým věcem. Jsou velmi hraví a rádi si hrají a chodí na procházky, takže se skvěle hodí do rodin s dětmi.

Vydří psi se také velmi rádi a ochotně učí novým věcem. Jsou vynikajícími společníky pro lidi, kteří hledají přátelského a veselého psa.

Toto plemeno psů je také vhodné pro lidi, kteří hledají vyrovnaného a vyrovnaného psa. Vydří psi jsou velmi trpěliví a bývají klidní a vyrovnaní.

Díky své přátelské a veselé povaze jsou vydří psi vhodní pro rodiny s dětmi. Jsou to vynikající společníci, kteří jsou ochotní se přizpůsobit a zároveň si rádi hrají a chodí na procházky.

 

Školení a aktivity

 

Školení

Vydří pes patří mezi inteligentní plemena, která mají vynikající schopnost učit se novým věcem. Proto je důležité začít s tréninkem již v raném věku. Výcvik by měl být důsledný a založený na pozitivním posilování, aby se pes cítil motivovaný a spolupracoval se svým majitelem.

Vydří psi jsou vynikajícími společníky pro různé psí disciplíny, jako je obedience, agility nebo flyball. Výcvik by se měl zaměřit na poslušnost, zvládnutí základních povelů a následné rozšíření o pokročilé cviky a triky.

 

Pohyb

Vydří pes je plemeno, které potřebuje dostatek pohybu a aktivity. Nejlépe se bude cítit v rodině, která mu poskytne dostatek fyzické i psychické stimulace. Vydří psi jsou skvělými společníky na dlouhé procházky, běh, jízdu na kole nebo plavání.

Vzhledem k tomu, že se jedná o plemena, která jsou velmi energická a mají vysokou úroveň vytrvalosti, mohou se také účastnit různých disciplín pro psovody, které vyžadují fyzickou zdatnost a rychlost. Například agility je ideální disciplínou pro bdělé psy, kteří mají rádi výzvy a jsou schopni rychle reagovat na povely svého majitele.

V každém případě by majitelé vydřích psů měli dbát na to, aby jejich zvířata měla dostatek fyzické aktivity a zábavy, aby byla šťastná a spokojená.

 

Srovnání s jinými plemeny

Vydří pes je plemeno psa, které se vyznačuje temperamentem, inteligencí a vynikajícími smysly. Srovnáváme ho s několika dalšími plemeny, abychom vám pomohli rozhodnout, zda je to pro vás to pravé plemeno.

 

Srovnání s pudlem

 

Pudl je plemeno psa, které je velmi inteligentní a snadno se učí novým věcem. Pudlové mají energickou povahu a často potřebují hodně pohybu a podnětů, aby byli šťastní. Na rozdíl od vydřích psů jsou pudlové často menší a mají hustší srst. Pokud hledáte společníka, který je menší a méně náročný na výcvik, může pro vás být lepší volbou pudl.

 

Srovnání s Border Koliou

 

Border kolie jsou velmi inteligentní a energičtí psi, kteří potřebují hodně fyzické i psychické stimulace. Toto plemeno se často používá jako pastevecký pes, ale díky své inteligenci a učenlivosti je vhodné i pro různé sporty a aktivity. Na rozdíl od vydřích psů jsou border kolie často větší a mají hustší srst.

 

Srovnání se zlatým retrívrem

 

Zlatý retrívr je plemeno psa, které je velmi přátelské a milující. Toto plemeno se hodí jako rodinný pes, protože miluje děti a je velmi trpělivé. Zlatí retrívři jsou velmi aktivní a potřebují hodně pohybu a podnětů. Na rozdíl od vydřího psa jsou zlatí retrívři často větší a mají hustší srst.

 

Srovnání s německým ovčákem

 

Německý ovčák je plemeno psa, které je velmi inteligentní a vynikající v poslušnosti. Toto plemeno se často používá jako služební pes, ale díky své inteligenci a učenlivosti je vhodné i pro různé sporty a aktivity. Němečtí ovčáci jsou velmi aktivní a potřebují hodně pohybu a podnětů. Na rozdíl od vydřího psa jsou němečtí ovčáci často větší a mají hustší srst.

Vydří pes je skvělým společníkem pro ty, kteří mají rádi aktivní život a chtějí psa, který je inteligentní a vyniká poslušností. Pokud hledáte menšího psa, může být pro vás lepší volbou pudl. Pokud hledáte většího psa, můžete zvážit border kolii, zlatého retrívra nebo německého ovčáka.

 

Závěr Vydří pes

 

Závěr Vydří pes

 

Vydří pes je plemeno, které má mnoho pozitivních vlastností, díky nimž se hodí pro mnoho různých situací. Ti, kteří hledají inteligentního, věrného a zábavného psa, by měli uvažovat o vydřím psu. Toto plemeno je známé svou vysokou energií a vytrvalostí, takže je skvělým společníkem pro aktivní majitele.

Vydří pes je také známý svou schopností rychle se učit a být poslušný, což z něj činí skvělého psa pro výcvik. Toto plemeno je také velmi hravé a rádo si hraje, takže je skvělým společníkem pro děti.

Pokud hledáte psa, který má zdravou a silnou stavbu těla, je vydří pes skvělou volbou. Toto plemeno má jen velmi málo zdravotních problémů a velmi dlouhou délku života. Šampon na hnojení vlasů

Závěrem lze říci, že vydří pes je skvělé plemeno pro mnoho různých situací. Jeho vysoká energie a vytrvalost, inteligence a věrnost z něj dělají skvělého společníka pro aktivní majitele, rodiny s dětmi a ty, kteří hledají psa na výcvik.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button