Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Entlebušský ovčák: Vše o plemeni

Entlebucherský ovčák, známý také jako Entlebucher Sennenhund, je plemeno psa původem ze Švýcarska. Tento středně velký pes má silnou vazbu na své teritorium a je ideální pro majitele, kteří mají rádi aktivní životní styl. Entlebušský ovčák je známý svou energií a chutí do práce, takže je oblíbeným společníkem lidí, kteří rádi sportují a věnují se venkovním aktivitám.

Entlebušský ovčák je pastevecký pes a díky své povaze je ideální pro majitele, kteří své psy rádi cvičí a vychovávají. Jeho inteligence a zvědavost z něj dělají zajímavého společníka, který se rychle učí novým věcem. Tento pes má krátkou a hustou srst, která se snadno udržuje a nevyžaduje pravidelné stříhání. Jeho barva může být černá s bílými nebo hnědými odstíny.

 

Entlebušský ovčácký pes

 

Entlebušský ovčácký pes

 

Entlebuchský pastevecký pes pochází z oblasti Entlebuch ve Švýcarsku, kde byl používán jako pastýř a hlídač stád. Tento pes se stal populárním ve 20. století, kdy byl uznán jako samostatné plemeno. Dnes je entlbušský ovčák oblíbeným společníkem po celém světě a jeho obliba stále roste.

Historie a původ

 

Historie a původ

 

Entlebuchský ovčák je plemeno psa, které pochází z údolí Entlebuch v oblasti kantonů Lucern a Bern ve Švýcarsku. Je to nejmenší ze čtyř plemen švýcarských ovčáků a jediné plemeno, které má krátkou srst. Švýcarská plemena psů

Toto plemeno bylo vyšlechtěno k pasení dobytka a hlídání majetku. V minulosti bylo toto plemeno ohrožené a na pokraji vyhynutí. V roce 1889 byl založen klub na ochranu plemene a v roce 1927 byl vytvořen standard plemene.

Entlebušský ovčák se používal k pasení dobytka a hlídání majetku, ale nyní se stal oblíbeným společníkem a rodinným psem.

Entlebušský ovčák je blízce příbuzný s apenzellským a bernskýmsalašnickým psem. Všechna tři plemena pocházejí ze Švýcarska a používala se k pasení dobytka a hlídání majetku.

 

Charakteristika a vlastnosti

 

Znaky a vlastnosti psa Entlebush Shepherd Dog

 

Vzhled

 

Entlebušský ovčák je středně velké plemeno se svalnatým tělem. Má krátkou srst a je tříbarevný. Má poměrně malou hlavu s oválnýma očima hnědého nebo tmavě hnědého odstínu. Uši jsou vysoko nasazené, trojúhelníkového tvaru a na koncích mírně zaoblené. Krk je středně dlouhý a silný. Ocas je obvykle zkrácen na dvě třetiny původní délky a je vysoko nasazený.

Příroda

 

Entlebušský ovčák je energický, živý a veselý pes. Má velkou chuť do práce a je velmi učenlivý. Jeho postava se vyznačuje humorem a živým chováním. Je to nekonfliktní pes, který se snadno přizpůsobuje různým situacím. Jeho nároky na pohyb a aktivitu jsou vysoké, ale zároveň je klidný a vyrovnaný.

Zdraví

 

Entlebušský ovčák je zdravé plemeno s relativně dobrým zdravotním stavem. Má však určité genetické dispozice k určitým onemocněním, jako je dysplazie kyčelních kloubů nebo epilepsie. Proto je důležité pravidelně navštěvovat veterináře a věnovat pozornost jeho zdraví. Jeho životnost se pohybuje kolem 11 až 15 let.

Vzdělávání a odborná příprava

 

Entlebušský ovčák je inteligentní plemeno, jehož výchova a výcvik nejsou náročné. Je to učenlivý a poslušný pes, který se rychle učí novým věcem. Výcvik by měl být založen na důslednosti a klidném přístupu.

Socializace

 

Socializace je důležitou součástí výchovy entlebušského ovčáka. Pes by měl být od nejútlejšího věku vystaven různým situacím a lidem, aby se naučil chovat ve společnosti. Entlebušský ovčák dobře vychází s dětmi a je vhodným společníkem pro rodiny. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

Školení

 

Entlebušského ovčáka lze vycvičit k různým aktivitám, včetně agility a poslušnosti. Je důležité, aby byl výcvik založen na důslednosti a pozitivním posilování. Psa je třeba motivovat pamlsky a potravou, kterou má rád.

Péče

 

Entlebušský ovčák má krátkou a hustou srst, která vyžaduje pravidelné kartáčování, zejména v době línání. Pes by se měl koupat pouze v případě, že je to nezbytné. Pro prevenci obezity je důležité se správně stravovat a mít dostatek pohybu.

Výchova a výcvik entlebušského ovčáka není obtížná, ale vyžaduje pozornost a trpělivost. Při pravidelném výcviku a pečlivé péči se tento pes stane skvělým společníkem každé rodiny.

Použijte

 

Použijte

 

Entlebušský ovčák je všestranný a pracovitý partner, který se hodí k různým úkolům. V této části se podíváme na to, jak se tento pes uplatňuje v různých oblastech.

Nabídky práce:

 

Entlebušský ovčák je původně pracovní pes, který byl vyšlechtěn na švýcarských ovčácích jako pastevecký a hlídací pes. Tento pes má v sobě spoustu energie a pracovní morálky, a proto se stále prosazuje v moderním světě. Entlebušský ovčák se používá jako pastevecký, hlídací, stopařský, honácký a další pes.

Volný čas

 

Kromě pracovních úkolů si tento pes dokáže dobře poradit i v oblasti volného času. Entlebušský ovčák se rád hýbe a hraje si, a proto je vhodný pro různé sporty a aktivity. Tento pes je často využíván pro agility, obedience, canicross a další aktivity. Kromě toho si tento pes rád hraje s míčem, frisbee a další hry.

Rodinný pes

 

Rodinný pes Entlebušský ovčák

 

Entlebušský ovčák je přátelský, milující a věrný pes, který se dobře uplatní jako rodinný pes. Tento pes se dobře snáší s dětmi a ostatními domácími zvířaty. Entlebušský ovčák je vhodný pro rodiny, které mají rády aktivní životní styl a rády tráví čas se svým psem.

Všechny tyto vlastnosti dělají z entlebušského ovčáka skvělého společníka pro každého, kdo má rád aktivní životní styl a rád tráví čas se svým psem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button