Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Saint-Germain: charakteristika plemene

Saint-germainský setr, známý také jako braque Saint-Germain, je středně velký lovecký pes, který pochází z Francie. Toto plemeno se používá především k lovu ptáků, ale je schopné lovit i jinou zvěř. Stavitel ze Saint-Germain je známý svou společenskou, vyrovnanou a laskavou povahou.

Saint-Germain je svalnaté a robustní plemeno se silnou kostrou. Jejich srst je bílo-modrá bez černých znaků. Toto plemeno má paralelní nebo mírně rozbíhavou lebeční linii se středně výrazným stopem. Saint-germainský setr je všestranný lovecký pes, který je známý svou vytrvalostí, rychlostí a obratností v terénu.

Saint-germainský setr je vysoce cvičitelné plemeno, které se chce svému majiteli zavděčit. Toto plemeno vyžaduje pravidelný pohyb a socializaci, aby si udrželo duševní a fyzickou pohodu. Plemeno Saint-Germain Builder je vynikající volbou pro aktivní rodiny, které mají rády venkovní aktivity a lov.

 

Stavebník Saint-Germain

 

Stavebník Saint-Germain

 

Saint-germainský setr je plemeno psa, které se používá především k lovu ptáků. Jsou známí svou společenskou, klidnou a laskavou povahou vůči lidem. Jsou rádi součástí rodiny, ale jejich lovecké instinkty jsou vždy na prvním místě. Jsou obzvláště zdatní v lovu bažantů, koroptví a sluk, které s velkou pečlivostí přivádějí zpět.

 

Vzhled

 

Vzhled

 

Saint-germainský setr je středně velký pes štíhlé, svalnaté postavy. Mají výraznou srst, která je obvykle bílá s hnědými nebo černými znaky. Jejich srst je krátká a hustá, což usnadňuje její údržbu. Mají dlouhé a svěšené uši a tmavé a výrazné oči.

 

Temperament

 

Temperament

 

Stavitel Saint-Germain je známý svou přátelskou a společenskou povahou. Ke svým majitelům jsou věrní a láskyplní a rádi s nimi tráví čas. Dobře se snášejí i s dětmi a jinými domácími zvířaty, takže jsou vynikajícím rodinným mazlíčkem. Mají však silnou kořist a venku by měli být drženi na vodítku, aby nedocházelo k pronásledování malých zvířat.

 

Školení

Saint-germainský setr je inteligentní plemeno, které dobře reaguje na pozitivní výcvik. Dychtivě se snaží potěšit své majitele a rádi se učí novým věcem. Aby byli zdraví a spokojení, potřebují pravidelný pohyb. Doporučují se dlouhé procházky nebo běhání a rádi si hrají na aport a jiné hry.

Zdraví

Saint-germainský setr je celkově zdravé plemeno s délkou života kolem 12-14 let. Stejně jako všechna plemena jsou však náchylná k určitým zdravotním problémům. Mezi časté zdravotní problémy tohoto plemene patří dysplazie kyčelních kloubů, ušní infekce a alergie. Pravidelné veterinární prohlídky a správná péče mohou pomoci těmto zdravotním problémům předcházet nebo je zvládnout.

Závěrem lze říci, že saint-germainský stavěč je přátelské a společenské plemeno, které je vynikajícím rodinným mazlíčkem. Jsou to zdatní lovci a potřebují pravidelný pohyb, aby byli zdraví a spokojení. Správná péče a pravidelné veterinární prohlídky mohou pomoci předejít případným zdravotním problémům nebo je zvládnout.

 

Plemeno Saint-Germain Plemenný pes

 

Plemeno Saint-Germain Plemenný pes

 

Saint-germainský setr je plemeno psa původem z Francie. Toto středně velké plemeno je známé svou odolností a vytrvalostí. Jeho základní barvy jsou bílá a plavé odstíny.

Tento druh psa má silnou kostru a svalstvo přizpůsobené práci. Její vzhled charakterizuje rovnoběžná nebo mírně rozbíhavá lebeční linie a mírně výrazný stop.

Saint-Germainský stavitel původně sloužil k lovu ptáků a drobné zvěře. Dnes je to spíše pes společník a rodinný pes, který se dokáže dobře přizpůsobit městskému prostředí.

Díky své inteligenci a vytrvalosti je Saint-Germain vhodný pro různé sportovní aktivity, jako je agility nebo canicross.

 

V následující tabulce jsou uvedeny základní informace o tomto plemeni:

Výška Hmotnost Barva srsti
Muži: 56-62 cm, ženy: 54-59 cm 18-26 kg Bílé a plavé odstíny

Celkově je Saint-Germain inteligentní a odolný pes, který si najde své místo v rodině. Jeho vzhled a charakteristické vlastnosti z něj dělají zajímavé plemeno pro majitele, kteří hledají věrného a pracovitého psa.

 

Charakteristika Saint-Germain Builder

 

Charakteristika Saint-Germain Builder

 

Saint Germainský setr je lovecký pes původem z Velké Británie. Je to pes střední velikosti s hladkou a lesklou srstí. Je to poslušný a inteligentní pes, který se dobře učí a dokáže se přizpůsobit různým prostředím.

 

Kabát

Svatogermánská srst je krátká, hladká a lesklá. Barva srsti může být bílá se skvrnami, oranžová nebo citronová. Pes vyžaduje minimální péči, stačí ho pravidelně kartáčovat. Šampon na vlasy

 

Výška

Výška psa se pohybuje od 56 do 62 cm, zatímco fena může dosáhnout výšky 54 až 59 cm. Hmotnost psa se pohybuje od 18 do 26 kg.

 

Nos

Saintgermainský stavitel má výrazný nos, který je černý nebo hnědý. Nos je středně dlouhý a široký, s dobře vyvinutými nozdrami. Pes má vynikající čich a při lovu dokáže využívat své smysly.

Celkově je Saint Germain poslušný a inteligentní pes, který se dobře přizpůsobuje různým prostředím. Jeho krátká, hladká a lesklá srst vyžaduje minimální péči a pes se snadno učí novým věcem. Při lovu dokáže využívat své smysly, a proto je vhodným společníkem lovce.

 

Původ

Stavitel Saint-Germain se původně jmenoval Braque de Compiègne podle místa, kde se narodila první štěňata. Toto plemeno bylo vyšlechtěno v 19. století ve francouzském regionu Compiègne. Po přestěhování chovu do Saint-Germain en Laye se však název změnil na Saint-Germain Builder. Francouzská plemena psů – 15 francouzských plemen psů

Tento pes byl původně vyšlechtěn k lovu ptáků a malých zvířat. Byl vynikajícím lovcem se skvělým čichem a rychlými reflexy. Díky svým vlastnostem se stal oblíbeným loveckým psem po celé Francii.

Stavitel Saint-Germain byl v minulosti velmi oblíbený mezi francouzskou aristokracií. Byl to skvělý společník a lovec. Dnes je stále oblíbeným plemenem, které se používá k lovu, ale také jako domácí společník. Německá plemena psů – 8 plemen psů z Německa

 

Beast

Saint-germainský setr je zkušený lovecký pes, který se používá k lovu ptáků a jiné zvěře. Mají silný čich a vynikající schopnost vystopovat a najít kořist. Toto plemeno je známé svou přátelskou a společenskou povahou, což z nich dělá skvělé rodinné mazlíčky.

Co se týče lovu, je stavitel ze Saint-Germain obzvláště zdatný v lovu ptáků, jako jsou bažanti a koroptve. Jsou také známí tím, že dobře loví sluky a sluky lesní. Díky silnému čichu a schopnosti sledovat kořist je toto plemeno vhodné pro lov v hustých porostech, jako jsou lesy a houštiny.

Kromě svých loveckých schopností je saint-germainský stavitel známý také tím, že umí přinášet zvěř. Díky tomu jsou vynikající volbou pro lovce, kteří potřebují psa, jenž dokáže zvěř vyhledat i aportovat.

Při lovu se saint-germainský setr často používá ve spojení s dalšími loveckými psy, jako jsou setři a pointeři. To umožňuje efektivnější a účinnější lov, protože každý pes může využít své jedinečné schopnosti ke sledování a vyhledávání zvěře.

Celkově je saint-germainský setr všestranný a zkušený lovecký pes, který se dobře hodí k lovu různých druhů zvěře, včetně ptáků, jako jsou bažanti a koroptve. Díky své přátelské a společenské povaze jsou také skvělými rodinnými mazlíčky.

 

Reklama

Saint-Germain je na Slovensku oblíbeným plemenem, a proto je na něj hodně reklamy. Tato sekce se zabývá různými typy inzerátů, které jsou k dispozici pro Saint-Germain Builder, a fotogalerií (fotogalerie) tohoto plemene.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button