OBECNÝ ZÁJEMZajímavosti

15 zajímavostí o UFO

15. Většina vědců považuje existenci UFO za krajně nepravděpodobnou (i když ne nemožnou) a stojí za to ji zkoumat.

vědci zabývající se ufo

14. První fotografii UFO pořídil v roce 1883 astronom Jose Bonilla v mexickém Zacatecasu.

první fotografie ufo

13. UFO inspirovalo mnoho klubů a organizací, jako je Mutual UFO Network (MUFON), Centrum pro studium UFO (CUFOS) a Fond pro výzkum UFO. hugolin gavlovic valašská škola

ufo muff

12. Betty a Barney Hillovi byli první, které unesli mimozemšťané. Tvrdili, že je unesli mimozemšťané ze silnice v New Hampshire.

první lidé unesení ufo

11. Přezdívka DREAMLAND pro Oblast 51 byla údajně odvozena od stejnojmenné básně Edgara Allana Poea.

země snů ufo oblast 51

10. Podle některých fanoušků UFO skutečně existují muži v černém (MIB) a od prvního výskytu létajících talířů v roce 1947 buší na dveře svědků.

muži v černém mibs

9. Dne 15. 8. srpna 2013 CIA konečně přiznala existenci Oblasti 51. Do této oblasti a jejího okolí je přístup veřejnosti přísně omezen. Podle některých videí a článků byli v této zemi nalezeni živí i mrtví mimozemšťané a vesmírné lodě futuristického designu. Vláda však tato tvrzení stále popírá.

OBLAST 51

8. Na konci 30. let 20. století 20. století byla rozhlasová hra Orsona Wellse „Válka světů“ tak realistická, že si stovky lidí myslely, že Ameriku skutečně napadli mimozemšťané a UFOni.

Orson Wells

7.V letech 1947-1969 bylo v rámci projektu Blue Book nahlášeno 12 618 pozorování UFO. Projekt Blue Book byla agentura pro výzkum UFO, která sídlila na letecké základně Wright-Patterson. Do dnešního dne zůstává 701 z těchto pozorování „neidentifikováno“.

Projekt Modrá kniha

6. Kniha Létající talíře z vesmíru byla první knihou, v níž byl použit termín „UFO“. Knihu napsal Donald E. Keyhoe v roce 1953.

Donald E. Keyhoe

5. Pilot Kenneth Arnold je známý jako první, kdo nahlásil pozorování UFO 24. Červen 1947. Podle zprávy spatřil devět objektů ve tvaru disku letících nad horou Mt. Rainer, Washington. Reportér je označil jako „létající talíře“ a tento termín se dostal do povědomí mainstreamu.

Pilot Kenneth Arnold ufo

4. Ve Spojených státech platí zákon, podle kterého mají občané USA zakázáno stýkat se s cizinci nebo jejich vozidly.

ufo právo USA

3. Dosud nebyl zaznamenán žádný vstup UFO do zemské atmosféry. UFO má údajně neobvyklé elektromagnetické vlastnosti, které ruší mikroprocesory a negativně ovlivňují avionické systémy.

ufo atmosféra

2. Lidé po celém světě hlásí, že viděli UFO. Podle průzkumu vidělo UFO až 7 % lidí na světě.

ufo

1. UFO není jediné označení pro tyto objekty, používá se také zkratka UAP – neidentifikovaný letecký jev. Dalším termínem je OVNI – používají ho především Španělé, Portugalci, Francouzi a Italové.

ufo

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button